Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stolattt

do tych ktorzy nosza soczewki pomozcie!!!!!

Polecane posty

Gość stolattt

otoz gdy bylam na dopasowaniu soczewek kobieta napisala mi typ soczewki advance i promien krzywizny 8.3 i w tych advance zdaje sie sa tylko 3 prominie krzywizny do wyboru ale chicialm teraz kupic szkla miesieczne ale one maja promien krzywizny 8.4 albo 8.7 i jeszcze chyba jakis w kazdym razie nie wszytskie soczewki maja opcje z prominiem krzywizny 8.3 ale chce nosic te miesieczne!!:O czy moge nosic te z promieniem 8.4 jelsi nei odczuwam dyskomfortu czy sobei zaszkodze albo te z optixa ktore maja tylko promin 8.6

Gość łylma
idz do okulisty

Gość stolattt
heh to nie jest takie proste bo za wizyty zaplace 90 zl a i juz wtedy nei bede meic szkiel dlatego pytam czy sa tu osoby ktore np mialy zalecony promin krzywizny to pewnego typu soczewek a np przy kupnie innyego typu nie bylo ich promienia i kupily inny :(

Gość stolattt
up

Gość adffhkiujkm
ja tak nosze i nic mi nie jets bo tp tylko rozmiar 8,4 jest poprostu wieksza od 8.4

Gość adffhkiujkm
8.3 oczywioscie

Gość bez uzgodnienia z okulista...
nie smiesz wkladac innych soczewek do oka!!!! nie kombinuj!

Gość nie bardzo wiem o co ci chodzi
ale wiem ze przy takich ktore trzeba sciagac na noc mam 8.6, ale z kolei takie night&day mam 8,7. ale nie wiem dlaczego tak jest ze przy takich ktorych sie nie sciagana noc jest inaczej

Gość veegaa
mozesz.. powiiny sie dobrze przykleic.. moj brat ma krzywizne 8,3 a 'od biedy' nosi moje 8,6 i nic go drapie i dobrze sie kleja..