Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mmxx

Konflikt serologiczny...............

Polecane posty

tez slyszalam ze jak jest konflikt to dziecko moze miec wady wrodzone.Moja sasiadka miala meza i 2 razy poronila bo mieli konflikt.A to byl jej drugi maz i bardzo dzcieli miec dziecko

Gość łóżeczko
:D Pamiętam tę blondypoznanń jak pieprzyła o kupowaniu wózka, mercedesach i takich innych pierdołach. Pół roku minęło, a ona dalej głupia jak but. :P

o jakie Mercedesy chodzi? kobetki dla czego taka zazdrosc panuje na kafe? ja nikomu nie musze zazdroscic mercedesa wiec o co tu chodzi?jak zwykle odbiegacie od tematu

Może odpowie mi na pytanie ktos kto ma konflikt serologiczny ze swoim mężem i jak został rozwiązany poród. Wiem co to konflikt i nie potrzeby wklejać na forum jakiś regułek. :[

a konflikt jest tylko wtedy gdy kobieta ma ujemna grupę krwi? a co jest gdy kobieta ma dodatynią a męzczyzna ujemną? czy tez może wystapic konflikt?

Koflikt występuje tylko i wyłącznie wtedy gdy matka ma RH- a ojciec dziecka RH+ !!!!!!!!!!!!!

Gość laborantka
Tak jest jeśli chodzi o konflikt w układzie Rh, w innych układach konflikty są rzadkie.

Gość saleminka8
Grupa matki Grupa noworodka 0 (przeciwciała anty A, anty B) A B A (przeciwciała anty B) B AB B (przeciwciała anty A) A AB AB (brak przeciwciał) Konfliktu nie ma a na chłopski rozum ? jeśli kobieta ma grupe krwi A a jej facet tez A to dziecko nie będzie miało innej...?? kurcze zielona jestem na max :)

Gość Syllwia82
Ja tez mam konflikt... przy 1 dziecku nic nie było (poród siłami natury), przy 2 też dziecku nic nie było (poród siłami natury) tylko dali mi zastrzyk, Ale kilka dni temu szwagierka urodziła córcie ( 1 dziecko, siłami natury) dostała zastrzyk a dziecko miało ostrą zółtaczkę...i 5 dni pod kroplówką leżało...