Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tekila.........

Czy????????????...

Polecane posty

Gość tekila.........

...Czy 20 lat na urodzenie dziecka to mało?

zalezy czy czuje sie na silachje ychowac. skoro pytasz to znaczy, ze nie jestes pewna to znaczy ze nie jestes wystarczajaco dorosla

Gość tekila....
Nie chodzi mi o to,czy uważam się za dorosla czy nie...Chce wiedziec jak inni ludzie postrzegają tak młode matki.Ja wiem,że dałabym sobie radę,bo odchowałam mamie moją 3-letnią siostrę...i mam doświadczenie...

Gość ona w sieci
To nie wiele na bycie mamą-ale jeśli stać was na dziecko i się kochacie to nie widzę w tym nic złego:)

Gość tekila....
Na dziecko nas stać i dlatego się zastanawiamy....

20 lat to czas na robienie kariery, kształcenie się, a nie pieluchy... Ale oczywiście każdy ma inną hierarchię wartości. Powodzenia!

Gość willy wonka
ja mam 21 lat i jeszcze nie zdecydowalabym sie na dziecko, narazie zycie zajmuje mi szkola itp. wg mnie 20 lat na planowane dziecko to za malo. a ile lat ma Twoj chlopak/mąż?

Gość tekila....
26

Gość willy wonka
ja na Twoim miejscu chyba bym jeszcze troche poczekala. jestescie jeszcze mlodzi, dajcie sobie jeszcze troche wolnosci:) nacieszscie sie tylko soba:) a jesli mozna wiedziec dlugo juz jestescie razem? i czym sie zajmujesz?

Gość tekila....
Jesteśmy ze sobą dwa lata.On pracuje za granicą,a ja studiuje zaocznie germanistykę.Często przyjeżdza do Polski,a we ferie to ja do niego jadę

Gość willy wonka
uuu to tym bardziej nie czas jeszcze na dziecko. dziecko to nie zabawka, ktora jak przeszkadza mozna odlozyc w kat, pamietajcie o tym

Gość qqqqqqwwwww
Powiem jedno mam w tej chwili 21lat i mam przesliczną półroczną córkę Anię! Była to wpadka bo 20lat to bylo dla mni zamalo na dziecko zeby je miec! nie wiedzialam czy sobie poradze! ale teraz uwzam ze byl to najlepszy wiek na dzieckooo Dziekuje Bogu za Anię w takim wieku!:) pozdrawiam i zycze powodzenia jak sie zdecydujesz:)

Gość tekila.....
Ja się własnie juz domyslam,że jestem w ciąży....

Gość svantevita
Ja mam 21 lat. 2 miesiace temu poronilam. W pierwszysch tygodnich co prawda ale zmienil sie moj stosunek do wszystkiego...Nagle dotarlo do mnie ze chcialabym tego dzidziusia. I to we mnie zostalo. Wiem ze byloby ciezko ale chcialabym bardzo.Nawet teraz. Niestety moj narzeczony 2 dni pozniej mnie zostawil. Wydoroslalam przez to i wiem czego chce.Mysle ze 20 lat to wcale nie jest za malo. Jesli tylko dasz z siebie wszystko

Gość skoro Cie zostawil...
to dobrze, ze teraz... moja znajoma maz zostawil jak Ona byla w 6 miesiacu... powodem byla ciaza? sorry ze tak pytam...

Gość kai8nkas
ja mam 24 prawie.. w tym roku kjoncze studia.. chce mie dziecko ale boimy sie ze nie damy rady finansowo.. po pierwsze nire mamy własnego mieszkania tylko wynajmujemy...i nie chcialabym zeby dziecko po urodzeniu trafilo w 4 sciany z grzybkami:(( smutnma prawada.. moze cos wykombinujemy zaczne pracowac i wtedy... ale ceny mieszkan sa takie kosmiczne ze nawet myslec mi sie nie chce.. oto perspoektywa dla młodego małżenstwa... brak własnego kąta...

Gość svantevita
Nie. Nie ukladalo sie od kilku tygodni. Zle sie czulam wiec poszedl ze mna do lekarza.No i dowiedzialam sie ze poronilam.Nawet nie wiedzialam ze bylam w ciazy. Ale teraz strasznie mi przykro...Mimo ze nwet nie wiedzialam to czuje taka pustke teraz :( My sie moze zejdziemy jeszcze a dzidzi juz nie bedzie

wszystko sie jakos ulozy... zobaczysz! byliscie zareczeni! to nie przypadkowa znajomosc... sprobujcie... 3mam kciuki!

Gość svantevita
Dzieki :)Momentami w to wierze ale on ma kogos innego. A jednak teskni za mna. Nawarzyl sobie piwa bo teraz teskni i nie wie co ma zrobic. Nie chce skrzywdzic tamtej bo ona jest bardzo mloda (4 lata mlodsza odemnie)Dziecko.Ale coz co ma byc to bedzie...

ehh... nie chce skrzywdzic tamtej? wiem ze zabrzmi to jak wypowiedz 15 latki ale... ja by,m ja skrzywdzila- gizycznie:P a tak serio to zastanow sie czy warto ZYC z kims, kto nie jest pewnien z KIM chce byc...

Gość svantevita
Wiesz ja go dalej kocham :( Mimo wszystko. Licze na cud chyba ale...Cuda sie zdarzaja :)A ta panne to mialam ochote s krzywdzic :)ale...Poczekam sobie na moment :)

Gość svantevita
Wiesz ja go dalej kocham :( Mimo wszystko. Licze na cud chyba ale...Cuda sie zdarzaja :)A ta panne to mialam ochote s krzywdzic :)ale...Poczekam sobie na moment :)

Gość ilusia
ja mam 20 lat i za 5 miesiecy zostane mamusia bardzo sie z tego ciesze .moj facet ma 27 lat skonczone studia ,dwie firmy a ja zaczelam filologie angielska wtym roku..bardzo sie ciesze ze bedziemy mieli dzidzisuai i mieszkanie kupujemy przed porodem..

Gość kalinka.....
Czasami myslę,że będzie dobrze...przecież mamy pieniądzę i wogóle...ale nie wiem czy ja dorosłam do roli matki!Jeszcze do nie dawna ciekalam po dyskotekach...bawiłam sie ze znajomymi...a teraz?Tego mi troche szkoda....

ja w tym momencie nie dalabym rady wychocwywac dziecka, poswiecac mu bardzo duzo czasu i studiowac:( dziecko chcialabym tak za 3-4 lata.. jak skoncze studia, zrobie staz, i znajde prace.

Gość ja mam 27
ja mam 27 i to dla mnie jest jeszcze zdecydowanie za młodo

Gość jak uważasz
że osiągnęłaś już wszystko, tzn. zawód, pracę, wspaniałego ojca dla dzieciaczka, dom, psa i kasę. I że pragniesz tego najgoręcej, i że jesteś w stanie zapewnić dzieciaczkowi godziwą przyszłość. To, na co czekasz ;)

Gość kainkas
a my mamy tylko problem z mieszkaniem bo z reszta to na pewno dalibyśmy rade.. dlatedo musimy zaczekac.. a ja tak bardzo chce ..:((((((