Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mrs_ziec

7 dni antybiotyk i dalej 40 st gorączki

Polecane posty

moja siostra ma problem z 1,5 rocznym synkiem od kilku tygodni mial katar i kaszel, syropy nie pomagaly, w koncu zrobili testy alergologiczne, wyszlo ze jest uczulony na drzewa, ktore teraz pylą tydzien temu w dniu wizyty u alergologa dostal wysokiej gorączki, kaszel i katar przeszly gorączka byla różna, przez trzy dni ok 38 st, pozniej 37...az dzisiaj w nocy dostal prawie 40 stopni byli u lekarza, porobili wszystkie wyniki na cito, wszystko w normie uszy czyste, gardlo czyste, lekarka nawet przebadala go w kierunku sepsy i nic moze ktos zna taki przypadek?? bo nawet lekarze rozkladają ręce i nie wiedzą co mu jest...

mrs_ziec u nas tak zaczelo sie zapalenie pluc. goraczka, kaszelek lekki. gardlo czyste. doktorowa moze nie wysluchac jak dziecko plytko oddycha a teraz jest epidemia -zapalenia pluc uczulenie moze nie miec zwiasku z ta goraczka.

dodam ze wczesniej kuba dostawal antybiotyk - 5 dni potem przez ok 3 tyg syropki. na koncu goraczka- 38.5- po tym doktorowa dala skierowanie do szpitala i tam zrobili zdjecie i wyszlo zapalenie pluc odoskrzelowe:(

trzeba chyba zdiecie rentgenowskie(jak sie nie myle) zrobic. i u kuby byly jeszcze zmiany w badaniach. ob wyszlo bardzo wysokie co swiadczylo o stanie zapalnym moze najpierzrobcie badanie moczu krwi........no i oczywiscie ob

ale jak ordynator zobaczyl badania i osluchal kube to wysmial ze do szpitala przyszli a pozniej sie okazalo ze zapalenie pluc.

czyli niby w normie chociaz to gorna granica jak sie nie myle. wiem ze w szpitalach brakuje miejsc bo tyle dzieci trafia z zapaleniem. spytajcie sie doktorowej co zrobic zeby wykluczyc zapalenie pluc

Gość moze toooooo
zatrucie antybiotykiem?

Gość nie czekałabym na nic
tylko na ostry dyżur do szpitala dziecięcego. Teraz rzeczywiście bardzo dużo przypadków wirusowago zapalenia płuc. A na to niestety przy nieodpowiednim leczeniu się umiera. Uważam że nie ma co co czekać, skoro rejonowa lekarka to jakiś konował. Oby nie było za późno

Ja też tak miałam z córką. Po prostu za pierwszym razem dali za słaby antybiotyk. To dobrze, że dziecku się poprawia:)

Moj synek tez mial antybiotyk\'\'KLACID\'\' podobno silny i nie pomogl.Goraczka caly tydz.po 39 i wyzej tez.Znowu lekarz i zapalenie oskrzeli.Dostal zastrzyki 10 dni i pomoglo.

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci