Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiomama

Co dawać do jedzenia rocznemu dziecku zamiast mleka

Polecane posty

Gość Kasiomama

Witam Moja roczna córka nie chce pić mleka co moge jej dawac zamiast tego. Czy to nie za wczesnie na rezygnację z mleka. Proszę o porady.

Gość inga82
hej, ja mam ten sam problem z moja córką. Nie wiem co dawać zamiast mleka. Narazie wciskam jej to mleko gdzie sie da ,tzn.np. na śniadanko dostaje owsianke z gerbera i tam dodaje troszke mleczka z kaszką. Narazie tego nie wyczuła i je ze smakiem. Jak zaśnie to też jej troszke wcisne na spaniu.No i tak sie niekiedy jej uda wypić 200 ml na dzień.Dawałam jej danonki ale słyszałam opinie żeby lepiej tego niedawać. Z gerbera są fajne owocki z jogurtem albo twarożkiem, więc to jej daje.

u mojej córki ta niechęć do mleka trwa już od 9-tego miesiąca.

moja córka nie chciała pić mleka, dostawała jogurty i serki ale nie dosładzane, mieszałam jej często z różnymi owocami :) do zupek dosypywałam troszkę mleka w proszku... do jajecznicy, później polubiła zwykłe mleko albo z dodatkiem kakao, ale to jak już była sporo starsza :)

Witam ja mam podobny problem mój mały od dwóch miesięcy nie chce pić mleka, zaczelam go karmic kaszka. Ale od paru dni zauwazam ze tych kaszek tez za bardzo nie chce jesc.

Proponuję świetną książkę z całym schematem żywienia dzieci dwuletnich,. Mnóstwo rad i przepisów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.