Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale boli

+++++++=PROBLEM Z ZĘBEM MĄDROŚCI++++++

Polecane posty

Gość ale boli

Rośnie mi ósemka na dole. Od około dwóch lat. Co kilka miesięcy dopada mnie w tym miejscu okropny ból. Całe dziąsło jest zaczerwienione i spuchnięte. Czuję taką górę z dziąsła. Po drugiej stronie też mi wyrasta ósemka, ale nie ma z nią żadnych problemów. Nie wiem, czemu tak mnie boli i czy to wyrastanie powinno tak długo trwać. Mam wrażenie, jakby ten ząb nie mógł mi wyrosnąć. Co powinnam zrobić. Poradźcie mi, bo już nie mogę z bólu. A moze to zawsze tak wygląda przy zębach mądrości?

Gość mam podobnie jak ty
z ta osemka i dentysta mi powiedzial, ze tak czasem bywa i niestety, ale taki zab kwalifikuje sie jedynie do usuniecia i to w dodatku chirurgicznego, ja narazie wymieklam

Gość ale boli
no bo ten bol pojawia się co kilka miesięcy, Ostatnio miałam tak w wakacje. Ale tego zęba chyba nie da się usunąć, skoro jeszcze nie wyszedł. Wizyta u dentysty dopiero za tydzień. Ale do tego czasu już mi na pewno przejdzie i nie będzie można dobrze ocenić sytuacji.

Gość ale boli
do mam podobnie jak ty- ale dlaczego kwalifikuje się tylko do usunięcia? To znaczy, ze on nigdy sam nie wydostanie się na zewnątrz?

Gość mam podobnie jak ty
mnie wyszedl maly kikut zeba i raczej juz wiecej nie urosnie, chyba dlatego, ze ma malo miejsca i jest zrosniety przez dzaslo, boli mnie to co jakis czas i szczypie i cale czerwono, normalnie przerypane, niewiem kiedy go usune:(

Gość ale boli
to tk jak mi. Kawałek wyszedł i dalej ani rusz. Tak jakby nie mógł przebic dziąsła. Już nie mogę wytrzymac z bólu. Załamałaś mnie trochę. A myslałam, ze wystarczy naciąć dziąsło i po prostu normalnie urośnie :(

Gość mam podobnie jak ty
zobaczysz co ci powie twoj dentysta, ja tez sie zalamalm, jak uslyszalam, ze do usuniecia i to chirurgicznego, ja z bolu wytrzymuje, bo musze, niezawsze jest taki straszny, najwidoczniej nie jestesmy wystarczajaco madre, zeby caly wyszedl:):)

Gość ale boli
Mam nadzieję, ze nie czeka mnie usunięcie, bo przecież zęby mądrości sa najmocniej ukorzenione. Aż się boje na samą myśl... Fakt, chyba coś z ta mądrością nie tak :D

Gość mam podobnie jak ty
no to zycze powodzenia i spokojnej bezbolesnej nocy i dni pa:)

Gość ale boli
Dzięki, ale raczej bezbolesna nie będzie. A wszystko przez moją "jamę ustną" :D. Mam jakieś bąbelki na podniebieniu od przedwczoraj, tak bolą, że nie mogę jeść. Poza tym zawiało mnie i bolą mnie wszystkie zęby trzonowe po prawej stronie i prawy migdał. No a o ósemce, to już nie wspomnę... :O. Chyba jakaś plaga na tą moją gębę spadła w tym tygodniu :O

Gość ale boli
moze jeszcze ktos sie wypowie?