Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zostawiona

jestem w ciąży

Polecane posty

Gość zostawiona

dziewczyny, piszecie tu o wielkich tragediach jaka Was spotyka a mianowicie ciąża, powiem Wam tyle kilka dni temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, nie byla to planowana ciaza a co gorsze nie jestem juz z tym facetem - czyli ojcem naszego wspolnego dziecka! mimo to nie zalamuje sie a nawet wrecz odwrotnie jestem szczesliwa :) choc ubolewam nad tym ze nie bede mogla dac swojemu dziecku pelnego szczescia, rodzinnego domu z jego ojcem, poniewaz bycie razem nie wchodzi juz w gre. tylko teraz zastanawiam sie nad tym czy powiedziec mojemu bylemu ze jestem w ciazy?? on wyjechal za granice i wiem ze uklada tam sobie zycie, jestem w kropce nie wiem co mam zrobic, czy powiedziec mu o ciazy czy nie?

Gość kalinka....
Myslę,że powinnas powiedzieć...Może zainteresuje sie losem swojego dziecka!

Gość powiedz mu
mimo wszystko powinien wiedziec, chociazby po to, zeby poniesc jakas odpowiedzialnosc takze badz co badz za swoje dizecko. NIe musisz juz z nim byc, nawet utrzymywac blizszych kontaktow, ale powinien lozyc na dziecko no i wiedziec ze jest ojcem

to nie jest takie proste i radosne. Dziecko potrzebuje jak nie ojca to dobrego przykładu męskiego:( a jego warto powiadomić. Dlaczego nie możecie być razem?

Gość zostawiona
wiem, ze jak mu powiem on bedzie chcial wrocic i byc przy mnie, bo uzna ze tak byc powinno, a ja nie chce zeby on do mnie wracal tylko i wylacznie ze wzgledu na dziecko!! rozstalismy sie bo on doszedl do wniosku ze mnie nie kocha :( nie chcial mnie oszukiwac wiec odszedl, a jak mu pwiem to wroci, a ja nie zniose takiego zycia ze swiadomoscia ze jestesmy razem tylko ze wzgledu na dziecko, jak Wy byscie sie czuly wiedzac ze facet jest przy Waszym boku tylko dlatego ze jest dziecko?? wiem ze takie zwiazki nienajlepiej sie koncza,a pozniej rozstanie mogloby byc jeszcze trudniejsze i bolesne, wiec moze lepiej zeby on nic nie wiedzial?

Gość kalinka....
eee...tam...moim zdaniem powinien wiedzieć...On też ma do niego pelne prawo!Powiedz mu,że nie chcesz z nim być i tyle!

Gość pola m
musisz mu powiedzieć!!!!! co powiesz dziecku kiedy się spyta co z jego ojcem? przepraszam skarbie ale nie powiedziałam twojemu ojcu że jesteś jego dzieckiem ,nie chcesz to z nim nie będziesz ale powiedzieć musisz!

Gość zostawiona
och kalinka to nie takie proste, mysle ze ja wciaz cos do niego czuje, nie jest mi obojetny dlatego wiem, ze jesli chcialby wrocic to pewnie bym sie zgodzila, ale z drugiej strony on mnie NIE KOCHA a to chyba keszcze trudniejsze wchodzic swiadomie w zwiazek z czlowiekiem ktory nic do ciebie nie czuje.....

to mu to powiedz: jestem w ciąży ale nie chcę żebyśmy byli razem i kropka powiedz mu to samo co nam

tez jestem zdania,ze powinien wiedziec,wcale nie musisz sie zgadzac,zeby do was wracal,a dla dzidzi bedzie to wazne w przyszlosci zeby znalo ojca,poza tym mysle,ze \"byly\" predzej czy pozniej i tak sie dowie a wtedy moze byc duzo trudniej.... gratuluje malucha:D:D:D:D:D pzdrawiam,dbaj o siebie

Gość kalinka....
Nie wiem,co Ci poradzić szczerze mowiąc...Nie mysl narazie o tym.Narazie najważniejsze jest to żebys oznajmiła mu,że jestes z nim w ciąży.A kto wie jak sie dalej potoczy...Czasami faceci po jakims czasie poznają wartoś tego,czego stracili...

Gość powinien wiedziec...
w koncu.. jakby nie bylo jest ojcem...

Gość spinacz
a ten glupi amant znowu z ta swoja aborcja,wez ty czlowieku siebie zaborcjuj i bedzie swiety spokoj na kafe

Gość powinien wiedziec...
amant jk widac jest nieco ograniczonym czlowiekiem wiec jego zdanie mozna sie po prostu nieprzejmowac. powiedz mu o tym, ze jest ojcem, ale ze absolutnie nic od niego nie wymagasz, a przede wszystkim tego, zeby byl z Toba.. z cieakwosci.. ile macie lat?

Gość zostawiona
widze ze wiekszosc z Was bedac w mojej sytuacji powiedzialaby o dziecku, a ja ciagle mam watpliwosci, chociaz po tych wszystkich wypowiedziach sama juz nie wiem...? musze porzadnie to przemyslec, ale dziekuje za wypowiedzi, pozdrawiam

Gość zostawiona
ja 26 on 29

Gość powinien wiedziec....
pomysl te o dziecku... co mu powiesz, jak zacznie pytac o tate?? ze... wyjechal?? za 15 lat zadzwonisz do bylego i powiesz mu czy pamieta?? ehh.. wspolczuje Ci bardzo:( jakos sie ulozy... napewno odnajdziesz swoja polowke... zycze Ci, zeby sie skonczylo jak "tylko mnie kochaj!!"

kiedyś rozważałam taki dylemat. wtedy uważałam, że nie powiedziałabym nic, ale teraz patrząc z perspektywy czasu i doświadczeń widzę, że to byłoby cholernie samolubne i szkodliwe dla dziecka.

Gość zostawiona
do do on 25: tez byłaś w takiej bądź podobnej sytuacji? wszystko sie miedzy Wami ulozylo, jestescie razem, mimo iz wczesniej rozstaliscie sie bo jedno z was nie kochalo tej drugiej?

Gość uszatek
hej wiem że to jest trudna decyzja ale powinien wiedzieć a może to wcale nie jest tak że on Cię już nie kocha może mu się coś w główce poprzewracało i może żałuje teraz tej decyzji zastanów się jeszcze nad tym

Gość _salma_
ja tez uwazam ze powinnas powiedziec. Cokolwiek bylo miedzy Wami, on powinien wiedziec!

to było gdybanie, co by było gdybym zaszła w ciążę. nie jesteśmy razem, nie zaszłam w ciążę

jestes w ciazy to suuuper! serdecznie gratuluje! co do twojego \"problemu\" facet powinien wiedziec! koniecznie! a co powiesz pozniej dziecku? nawet jak bedziesz z kims innnym to dzieciak powinien wiedziec. jak nie chcesz z nim byc to wyjasnij mu co i jak...ale nie zabraniaj mu byc ojcem, bo dziecko to owoc waszej milosci...to ze ona juz uschla lub usycha to inna sprawa o ktorej musicie powaznie porozmawiac. powodzenia. powiedz mu jak najszybciej!!!!!!

Gość oj ciężko ciężko

Gość pusur
Facet powinien to wiedziec! Niewazne, jakie podejmie kroki - tym bedziesz sie martwila pozniej, szczegolnie jak jest za granica. Mysle, ze teraz to chyba najwazniejsze sa kwestie finansowe - i ciaza i dziecko kosztuja, i mowie to bez ironii. Nigdy nie wiadomo, co sie w zyciu wydarzy, natomiast Twoje malenstwo ma prawo miec "normalne" dziecinstwo - bez jechania na pomocy MOPSu czy babci. Tata jak nie ten , to bedzie inny, o to sie nie martw. 3mam kciuki

Gość pani dobra rada
powiedz mu, bez wzgledu co sie stanie musisz mu powiedziec! moze akurat po tym wszystkim zacznie patrzec na Ciebie z innej strony, dopatrzy sie w Tobie tych cech, ktorych wczesniej nie widzial i moze to sparawi ze Cie pokocha! w koncu bedziesz matka Jego dziecka zycze powodzenia

Gość mosiiaa
no pewnie ze powiedz! to ty rodzisz dziecko to fakt, ale on tez jest ojcem!! i to tak samo jego dziecko jak i twoje, chcialbys nic nie wiedziec??