Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esmeralda xxx

Co wg was oznacza slowo materialistka ?

Polecane posty

Gość Esmeralda xxx

bardzo czesto tymi slowami obrazacie kobiety tak je nazywajac... wiec co to dla was oznacza ???

Gość ze lecicie na kase

Gość smutna Abigail
Mówia prawde. To kobieta, która interesuje sie facetem nie wtedy gdy on jej dusze ukazuje:) ale zauwaza go wtedy jak ma pozycje, konto większe. To kobieta która ciągle mówi, o pieniądzach ze jej mało, że brylanty, że to że tamto. materialistkę od razu poznać. Jak ceni ludzi nie za to jacy są - całowanie po oczach, sms romantyczne, a co mają - wieksze konto, bo facet sam w sobie nic sie nie zmienił dalej całuje po oczach i dłonie:)

Gość atrakcyjna kobietka
ja np chce aby facet byl zaradny, aby soba cos reprezentowal. sama miloscia nie wyzyjesz. przeciez trzeba z czegos zyc... dlatego jak facet jest zaradny to nie bede musiala martwic sie o przyszlosc. i takie podejscie niektorzy nazywaja materializmem dla mnie ci ludzie co tak mowia sa po prostu nieudacznikami i tym tlumacza wszystko...

Gość smutna Abigail
dlatego jak facet jest zaradny to nie bede musiala martwic sie o przyszlosc. i takie podejscie niektorzy nazywaja materializmem -- oczywiwcie ze to materializm bo tak jest 2, ale ten drugi ma pozycje, konto, pracę, firmę i ty myslisz a ha jest zaradny - ładne słowo tylko dajesz a myslisz bede miała z nim dobrze, kase ma, wycieczki beda, brylanty, lokale, hulanki itp a z tym pierwszym co? nic ledwo studia skonczył, małozarabia, nie ma firmy i taki wybor to wybor poprzez materie:) a ja znam z zycia ze baby sie przejechaly na takich wyborach i potem mowily a ja z nim choidzłam bylabym prezesową;) itp zauwazmy ze jak ktos zyska w mediach sławe to do razu ludzie pisza hej ja cie znalem, a ja bylm z toba tam, a ja tu, a my z klsay;) ciekawe czemu wczesniej tego nie robili:) sława i kasa przyciga bo daje łatwe zycie, o czym wie ALka:)

Gość aoczywiśće że to jest
mateirializm!!! Nie był by 100 lat temu, ale wtedy kobiety NIE mkiały prawa np.: do dobrze płatnej pracy albo jakiejkolwiek pracy poza szwaczką czy dziwką :P Trochę przejaskraione ale chyba wiesz o co chodzi. Wtedy taka postawa była OK. Teraz każdy może zarabiać więc wymaganie kasy od kogoś jest egoizmem i materializmem! Sama możesz zarobić, a nie facet ma 20 fodzin pracować żebyś ty mogła się szlajać po kosmetyczkach

Gość smutna Abigail
otóż to, post wyzej samo sedno:) kiedys był handel sex za kase, bo kobiety nie molgy pracowac, było to ujmą dzis to wstyd patrzec na innych ale z tego co widze kobiety chca sobie choc taka namiastke zycia stworzyc ze ona ma dom duzy lezy nic nie robi, pracuje mąz, ona siedzi chodiz na jakies tam ploteczki odzianka w keljnoty:) takie nasladowanie hraboiw itp;)

Co dla mnie oznacza bycie materialistką? odpowiem na przykładzie z życia: moja znajoma - dziewucha niezbyt rozgarnięta, grubawa, próżna poznała faceta inteligentnego, świetnie wykształconego, zaradnego. Zakochał się w niej bez pamięci (widać odkrył w niej jakieś przymioty), ona również wyglądała na zakochaną. byli ze sobą kolo roku a potem...ona go rzuciła bo...powiedziała że za malo zarabia i bezczelny woli odkładać na mieszkanie zamiast co dzień zapraszać ja do knajp czy na dyskoteki. Mówiła że byłaby z nim ale nie chce takiego nieudacznika który zarabia tylko 1.500zl na miesiąc. I jeszcze żebyście widzieli jaka byla wściekła gdy mi to opowiadała... :o

Dla mnie to osoba dla której ważniejsze od wartości duchowych i emocjonalnych są dobra pienieżne. Oczywiście najlepiej mieć oba lecz jeśli dać wybór materialiście wybrałby jednak kase . Ale szkoda ze wielu myli pojecia . Faceci wyzywaja tak kobiety. A sami to niby nie patrza na pochodzenie z \"dobrych domów\" ? widzieliście kiedyś starą panne z takiego?

Gość smutna Abigail
madchen ma racje:) patrzą, czy wyfiołkowana, a nie na serce a to czy wyfiołkowana to tez zalezy czy stac ją na to, ta z domów będzie sie kapać 5 razy, bo nie liczy opłat za wodę i bedzie miec 3 szafy ciuchów, i to tez wpływa na jej image bedzie miec 20 zajec taniec, arerobic, jezyki itp bo ma kase aby płacic za to i on powie e ta ciekawsza, ma zajecie, ma cos tam

tak a do tego rodzice dadzą samochód i mieszkanie. tak zwany lepszy start w nową przyszłosć i to ma być stabilizacja nowej rodziny... kto upoluje lepsza bardziej dziana ..

to kobieta, która interesuje sie tylko tymi facetami,ktorzy dobrze zarabiają. A taka kobieta to dziwka, bo dziwkom daje sie kase za towarzystwo.\\ale wy kobiety i tak sie w takiej sytuacji usprawiedliwiacie, ze to nie dlatego z nim jestem, więc po co o to pytasz ?