Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chilli81

Henna do brwi!!!

Polecane posty

Gość chilli81

Witam! Czytałam ostatnio na temat henny do brwi i niestety te, które znalazłam trzeba mieszać z wodą utlenioną co mnie przeraża bo jak wiadomo wszystkie rozjaśniacze do włosów są na bazie wody utl. a więc rozjaśniają :D Ja mam ciemne brwi jednak nie na tyle ciemne by pasowały do kruczo-czarnych włosów jakie mam sobie zamiar zrobić :) Czy istnieje jakaś henna do brwi której nie miesza się z wodą utlenioną i nie ma w niej też wody utlenionej? Czekam na odpowiedzi :)

nie wiem, czy istnieje taka henna, włosy też zawsze farbuje się z dodatkiem wody utlenionej. są gotowe henny np. w żelu, ale podejrzewam, że one mają już tę wodę wcześniej domieszaną, musiałabyś sprawdzić na opakowaniu. np. Refectocil, dostępne w sklepach fryzjerskich, przez Internet, na allegro.

Witam, jest taka henna do brwi i rzęs w Rossmanie, jest dobra, wiem bo moja znajoma kosmetyczka używa jej w swoim salonie i klientki są zawsze zadowowlone. Trzeba ją zmieszać z wodą utlenioną i nałozyć niewielka ilość na brwi, tylko dokładnie i trzeba uważać żeby się nie zafarbowało coś jeszcze przy okazji. Potrzymac 3-5 minut, zmyć wodą z mydłem i gotowe. Ale polecam iść do kosmetyczki, to mały wydatek ale kosmetyczka zrobi to profesjonalnie. Pozdrawiam

Witam, jest taka henna do brwi i rzęs w Rossmanie, jest dobra, wiem bo moja znajoma kosmetyczka używa jej w swoim salonie i klientki są zawsze zadowowlone. Trzeba ją zmieszać z wodą utlenioną i nałozyć niewielka ilość na brwi, tylko dokładnie i trzeba uważać żeby się nie zafarbowało coś jeszcze przy okazji. Potrzymac 3-5 minut, zmyć wodą z mydłem i gotowe. Ale polecam iść do kosmetyczki, to mały wydatek ale kosmetyczka zrobi to profesjonalnie. Pozdrawiam

Gość tez mam zamiar sobie kupić
ale czy trzeba koniecznie z wodą utlenioną , z inną nie można?

Gość chilli81
No właśnie! Załamka... Nie uśmiecha mi się taka henna na bazie wody utlenionej :( Boję się bo jednak to brwi a na twarz patrzą wszyscy. Włoski na głowie rosną a brewki nie :( Także jakby mi sięrozjaśniły od tej henny co jest pewne to będzie tragedia. Nie chcę już do końca życia malować sobie henną brwi :D Pozdrawiam

jak to brwi nie rosną? oczywiście, że rosną, przecież wiele osób musi je depilować.

Gość uroda
Henna rozpuszczana jest tylko z wodą utlenioną. Utrzymuje się średnio od 1 do 3 tygodniu. Bez względu na to czy wykonasz ją sama czy w salonie. Jak sama wyjdzie taniej. Ważne: sprawdz datę na wodzie utlenionej, aby nie była przeterminowana.

Gość uroda
I jeszcze jedno, jeżeli sama będziesz nakładała hennę, warto jest skórę wokół oczu uprzednio potraktować grubszą warstwą kremu, tak, aby spokojnie móc zetrzeć zabrudzone miejsca. W razie gdybyś chciała również przyczernić brwi, warto wiedzieć o tym, iż brwi szybciej "chwytają" i lepiej je wcześniej zmyć.

Gość HEnnaa
akurat tak sie zklada ze henna zabarwi brwi nawet zmieszana ze zwykla gorącą wodą, mi zabarwila, i przy okazji nie chwycila wogole skory. zobaczymy jak dlugo efekt bedzie sie trzymal. mam ciemne naturalne brwi-brazowe ale przyciemniam do czarnych, uzywam krakowskiej henny KAMA sprzedawanej w takich malych plastikowch fiolkach cena okolo 2zl, reszta przy niej to dno.

Używam henny od ok. 10 lat i pierwszy raz słyszę, żeby henna zmieszana z wodą utlenioną 3% rozjaśniła brwi. A skoro masz takie ciemne brwi to po jaką cholerę Ci henna????????

Gość bulu ublu u
o co ci chodzi z ta woda utlenia? przeciez henna przyciemnia anie rozjasnia mysl babo nie ma henny bez wody utl te w kremie z tubek tez sie miesza

Gość pryanka
no to sie mylisz ublububuublu bo 3% wodą utlenioną moja siostra rozjasniala wlosy i otrzymywala jasniutenki blond, wszystko zalezy od wlosa, co najlpesze bujdy o zniszczonych wlosach po stosowaniu tej metody mozna wlosyc między bajki, siostra utleniala wlosy wiele lat i miala zawsze grube, zdrowe i blyszczące. 3% woda, to delikatny srodek

Gość patiuszka78
Co za bzdury tutaj się wypisuje! Czy nikt dorosły (czyt. mądrzejszy) tu nie zajrzał? 1. Oczywiście,że henna przyciemnia, ale jak się z czasem wypłucze barwnik to mogą włoski być lekko rozjaśnione po wodzie utlenionej. 2. Brwi rosną, wypadają i odrastają nowe w naturalnym kolorze. 3. Hennę można spróbować zrobić ze zwykłą wodą, ale chwyci o wiele słabiej i bardzo nietrwale.

Gość asiulka_89
Witam drogie panie ja od kilku lat stosuję hennę z dodatkiem wody utlenionej robię brewki na czarno i nigdy mi nie zjaśniały woda jest tu aktywatorem tak jak większość farb do koloryzacji miesza się z aktywatorami koloru więc śmiało nic się nie stanie tym bardziej od 3% wody która ma bardzo delikatne działanie pozdrawiam

Gość monia1252
Powiem tak .. Zrobiłam sobie właśnie tą henne na brwi brązową .. I nie wyszedł brąz tylko jakiś bardziej pod kolor carny a trzymałam 6 minut .. Trochę sie wkurzyłam bo bardzo bym chciała mieć brązowe brwi , ponieważ mam rude włosy ;) A robiłam sobie też na rzęsy czarną henną to po 3 minutach musisąłam zmyć bo strasznie mnie piekło .. myślałam że nie wytrzymam .. Byłą to henna refectocil ;)

Gość gość
Ja zdecydowanie wolę udać się do kosmetyczki na regulację i hennę aby mieć pewność że będzie wszystko ładnie wyglądało i nie będę straszyć xd W Warszawie mam sprawdzony salon w centrum. polecam :) Klinika Urody Al. Szucha 3/1

Gość gość
idz do kosmetyczki lepeij

Gość sylwia_fikk
Z Venity jest fajna henna w kremie ja jej od dłuższego czasu używam i zawsze wszystko jest ok

Gość piktos

Proszę tutaj - fryzomania.pl/intensive-eyepearl-henna-zelowa-do-brwi-i-rzes-9-odcieni.html W przypadku henny różnice w cenach nie są tak kosmiczne, a i tak lepiej po prostu postawić na jakościowe rozwiązanie, tym bardziej jeśli korzystacie z tego pod potrzeby domowe. Po prostu widać w ten sposób dużą różnicę.