Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brydziaa

NADŻERKA - która metoda najlepsza?

Polecane posty

Gość Brydziaa

Witam! I znów powraca temat nadżerki... Ale od początku! Rok temu miałam wynik IIIB. Robiono mi wycinki - okazało sie ze mam dysplazję a wszystko to spowodowane wirusem HPV. Mój ginekolog chciał mi skrócic szyjkę (elektrokonizacja?), ale ze jeszcze nie rodziłam, a planuje za ok 3 lata (mam 24 obecnie lata) postanowiliśmy tą nadżerkę trochę podleczyc. Podobno nie nadawała sie na zaden inny zabieg, bo była zbyt rozleglła :( Po długim i uciążliwym leczeniu i ciągle powracających zakażeniach mam wynik II :) No i tu się zaczyna mój problem. Chce się jak najszybciej pozbyc tej nadżerki (mimo ze nie rodziłam) bo chyba wiecej mi zaszkodzą te powracające zakażenia. Ale każdy lekarz twierdzi ze dla nieródek jest dobra inna metoda. No i co tu wybrac: LASER, WYMRAŻANIE czy może LEEP/LOOP (lip lup?)? Proszę pomóżcie i napiszcie o swoich doświadczeniach . Pod koniec stycznia musze już isc na zabieg...

Gość ja miałam usuwana nadżerkę
laserem w grudniu 2002 roku i choć było to bolesne to jestem bardzo zadowolona, bo od tego czasu nie mam żadnych problemów, nawet jednego stanu zapalnego nie miałam oczywiście też jeszcze nie rodziłam

Gość Brudziaa
odświerzam topik