Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daria1

architekt

Polecane posty

Gość daria1

jest tu jakis architekt moze? jacy oni sa ?

Gość o co chodzi
jak to jacy, normalni są! :P

Z tego co wiem to mają dwie ręce, dwie nogi....parę oczu i często ołówek w ręku:P Chociaż dziś to pewnie raczej programy graficzne:P A o co Ty pytasz?:D

Gość Uciekająca SL-em
Cuuudowni są :) Chociaż ostatnio sie przerzuciłam z jednego takiego architekta na jednego takiego lekarza :P

Gość daria1
jake cechy powinien posiadac dobry architekt?

Gość daria1
z tego co slyszalam dla architektow najwazniejsza jest ich praca prawda to?

Gość Uciekająca SL-em
Owszem prawda. Moj ex-architekt byl pracoholikiem nie z tej ziemi. To byl jeden z powodow naszego rozstania :(

Gość daria1
Uciekająca naprawde? troche mnie podlamalas bo spotykam sie z pewnym architektym, jestesmy na etapie poznawania sie i juz mam pewne obawy bo wydaje mi , ze duzo za duzo pracuje

Sama studiowałam architekture (ale nie udało mi się skończyć tego kierunku) tak wiec znam wielu architektow. I tu powiem Ci jest roznie- jesli architektura jest pasja Twojego faceta, zawsze bedziesz na drugim miejscu. Jesli traktuje to ot tak sobie, praca jak praca, powinno byc dobrze. Moj ex byl wzietym architektem w jednym z najlepszych biur projektowych w Warszawie. Powiedziałabym ze nawet zbyt wziętym :(

Gość daria1
Uciekajaca -> ta praca jest jego pasja:( powiedzial mi o tym , zreszta nawet nie musial , widzd z jaka pasja o niej mowi ...

Gość daria1
teraz tylko czy jesli ma w zyciu pasje powinnam go z gory przekreslic czy jednak miec nadzieje, ze pod moim wplywem nieco przystopuje ? czy jest szansa , ze kiedy sie zakocha zmieni podejscie ? Nie wiem czy dobrze mysle ale takie mysli mnie nachodza

To na pocieszenie: miedzy mna a moim ex byla spora roznica wieku- 14 lat, może to tez mialo jakis wpływ, chociaz zawsze spotykalam sie ze starszymi ode mnie facetami. Po drugie: moj tata tez jest architektem- i ma ta sama zone, moja mame, od 25 lat, i co wiecej- świata poza nia nie widzi :) Tak wiec nie zakladaj z gory ze bedzie źle

Gość aquamaryna
to samo można przecież powiedzieć o innych zawodach z pasją ja sama jestem architektem i nie widzę tu żadnego problemu albo jesteś dla niego ważna albo nie i tyle

Gość daria1
uciekajaca uff... troche mnie pocieszylas ale piszesz tez Twoj tato swiata poza mama nie widzi przy czym moze on jest z tych dla ktorych ta praca nie jest pasja zyciowa a praca jak kazda .... Powiem tylko tak.. boje sie troszke bo juz mam te swiadomosc, ze praca to jego pasja z drugiej storny czuje tez , ze jestem dla niego wazna , moze nie bedzie zle....

Daria- chyba najlepiej by było, gdybyś z nim o tym pogadała. Żeby nie bylo niedomowien \"bo przecież o nic nie pytałaś\". Ja z moim obecnym facetem (lekarzem- tez absorbujacy zawod) od razu ustalilam ramy jego \"pracoholizmu\" :) Nie mam zamiaru byc na drugim miejscu, bo jego miloscia nr 1 jest praca. Tego sie nauczylam na wlasnych bledach... Wszystkiego dobrego, mam nadzieje ze Wam sie ułoży :)

Gość daria1
Uciekajaca S-lem no wlasnie problem w tym , ze narazie spotykamy sie niezobowiazujaco , nie padly zadne deklaracje z jego ust , poznajemy sie ale dal mi juz odczuc , ze jest mu ze mna dobrze , ze dobrze sie dogadujemy i stara sie utrzymywac ze mna kontakt . Nie wiem czy w takiej sytuacji tzn na takim etapie powinnam stawiac jakies warunki czy cos wyjasniac. Musze chyba poczekac az powie mi , ze chce byc ze mna czy cos podobnego

No to faktycznie, poczekaj. Jak juz dojdziecie do wniosku, że chcecie byc razem, wtedy go zapytaj. Aaa i jesli to taki architekt-fanatyk, nie stawiaj go przed wyborem: praca albo ja. Wybierze prace :(

Gość arch009
I się okazuje, że architekci są rozchwytywani i potrafią dbać o swoje sprawy. Ale jak wiadomo sama umiejętność tworzenia projektów to nie wszystko, bo trzeba też spojrzeć okiem tych, którzy zlecają wykonanie szkicu http://budowa.com.pl/Wiadomo%C5%9Bci/Warszawa-poszukuje-architekta-wn%C4%99trz-62538.html

Gość gość
Ja znam świetne biuro architektoniczne z Warszawy. Ostatnio pomagali mi przy budowie domu. http://www.mwh.com.pl/ - serdecznie polecam, bardzo konkurencyjne ceny a przy tym 100% profesjonalizmu.

Gość EmilaChwiec
Architekt to na pewno dobry zawód, jeżeli ktos o tym myśli to jak najbardziej można spróbować. Myślę, że warto zacząć od dobrych szkoleń jak na przykład od informatycznej firmy Szansa. Robią szkolenia dostosowane pod nasze wymagania na ZWCAD a dodatków przy wyborze wersji ZwCad 2017 takie dodatki są juz w jego cenie :)

Gość 89Kasia

architektura już od dłuższego czasu idzie w kierunku BIM. Bardziej bym stawiała na naukę np. Allplan 😉

Gość Hij

Architektura to nie jest żadna pasja tylko ciężki za.... W tym zawodzie, żeby się utrzymać i zarobić jakieś żalosne 3000 trzeba zpierdalać 12 godzin na dobę siedem dni w tygodniu

Gość Pan_C

Kasia dobrze prawi, też przeskakuję na BIM razem z Allplan. A co do tego, że to ciężka praca... zgadzam się w pełni. Ale jak się ją lubi, to trochę łatwiej 😉