Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania-buziale-

rak szyjki macicy

Polecane posty

Gość ania-buziale-

Witam. Slyszalam, ze jest dostepna szczepionka na raka szyjki macicy....Przyznam, ze chcialabym sie na to zaszczepic, ale mam prosbe, poniewaz chcialabym sie czegos wiecej dowiedziec o tej szczepionce. Dlatego bardzo prosze o jakies informacje na ten temat. Z gory dziekuje.

szczepic sie mogą tylko młode dziewczyny ktore nie rozpoczęly jeszcze współzycia

slyszalam ze 5laki. wpisz sobie SILGARD w wyszukiwarke to jej nazwa.. a! i jest www.hpv.pl mam cala CDz filmikiem powinien byc dostepny na tej stronce

Gość ania-buziale-
z tej strony co dostalam wyczytalam ze kazda kobieta moze sie zaszczepic...ale jaka jest cena tej szczepionki?????

tam powinno wszystko byc.. ja mam filmik reklamowke firmy wiec ceny nie ma:( napewno tania nie jest. przeciez to noosc. koncern musi zarobic:)

Gość hmmmmmmmm
koszt tych szczepieńi to ok 1.500 zł

Gość Ania-buziale-
jeziu czemuz to takie drogie:/ wkoncu to ma chronic kobiety przed rakiem, a zdrowie jest chyba najwazniejsze niz pieniadze:/ masakra:/

podejrzewam ze za kilka lat ta szczepionka stanieje, i szczepic sie moze kazda dziewczyna, nie wim skad pomysl ze tylko te co nie rozpoczely wspolzycia

Gość ania-buziale-
no tez tak mysle ze stanieje a poki co to nalezy regularnie robic cytologie;) a wszystko bedzie dobrze:)

Gość zamiast szczepionki
Zamiast myslec o szczepionce wystarczy miec tylko jednego partnera seksualnego- raka powoduje przeciez wirus przenoszony droga płciowa. Brak rozwiazlosci to brak wirusa.

Gość ania-buziale-
no tak, ale jesli ktos ma wielu partnerow a wspolzyja zabezpieczajac sie prezerwatywa to raczej nie dojdzie do zakazenia...ja osobiscie mam jednego partnera ale myslac o kobietach ktore robia to z wieloma mezczyznami to chyba jakos musza sie od tego ustrzec wlasnie np prezerwatywa..tak mi sie przynajmniej wydaje:/