Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zacofana

Sorry za glupie pytanie, ale co znaczy pret-a-porter i haute couture?

Polecane posty

Gość zacofana

Spotykam sie codziennie z tymi haslami, a tak naprawde nie wiem co one oznaczaja po polsku. Oswieci mnie ktos?

Gość google................ .

Gość zakłopotka nie daj sie
pret-a-porter to "gotowe do noszenia" czyli kolekcje które się nadają do normalnego ubrania, a haute couture to bardziej sztuka dla sztuki czyli to co czsami można zobaczyć na pokazach - nikt by tego nigdy w życiu nie założył

Gość szukaj w googlach
A o googlach też nigdy nie slyszałaś??? 1 sekunda i mialam odpowiedź. Prêt-à-porter (moda) - Wikipedia, wolna encyklopedia Prêt-à-porter (fr. gotowe do noszenia o ubraniach), czyli kolekcje ubrań dostępnych w sklepach, z producji seryjnej, a nie szyte na zamówienie u krawca. ... Haute couture (fr. "wysokie krawiectwo") powstało w XIX wieku w Paryżu. To ubrania szyte na zamówienie, w pojedynczych egzemplarzach, obecnie często ekstrawaganckie

Gość ale ten naród wredny

Gość szukaj w googlach
Jak to wredny? Nie dość, że jej podstawiłam pod nos gotowe wyszukane przeze mnie definicje, to jeszcze powiedzialam gdzie ma na przyszłość tego sama szukać. I to ma świadczyć o mojej wredocie?

Gość gość
Hej a czy od razu trzeba kogos poniewierac za to ze sie pyta o cos i pisac czy slyszal ktos o google to moze trzeba zapytac czy wiesz co to jest ludzka życzliwość jesli ktos pyta to widocznie potrzebuje pomocy i tyle

Gość Interesuje mnie moda
Haute couture-wysokie krawiectwo. Ubrania szyte na miarę, na zamówienie. Często używane na pokazach mody. Nie zgadzają się odpowiedzi np. nikt by tego nie założył. To normalne ubrania, tylko szyte na miarę. Zatem drugie określenie oznacza zwykłe ubrania, kupowane w sklepach.