Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwne to jest

Czy usługodawca sieci ma prawo to zrobić?

Polecane posty

Gość dziwne to jest

Za każdym razem kiedy mam w kompie wirusy, usługodawca sieci odłącza mnie od netu. Kiedy wchodzę na stronę główną, pojawia się strona sklepu, z którego mam net, muszę do nich zadzwonić, miły pan słodkim głosem informuje mnie, że mam pełnom wirusów, które mu i innym użytkownikom przesyłam. Każe mi usunąć wirusy, kiedy zrobię format dzwonię do usługodawcy i on mnie łączy. To jest normalne??

Gość to nie jest normalne
a kasę za te dni kiedy Cię odłącza Ci oddaje?

Gość Wirusek
I bardzo dobrze robi. Jako osoba bez pojęcia informatycznego nawet nie zdajesz sobie sprawy jakim utrapieniem jesteś dla pozostałych członków sieci

Gość ciocia dobra rada001
Ma prawo. Najpewniej masz cos na ten temat w umowie

Gość dziwne to jest
Nigdy sobie tego nie odliczałam, aczkolwiek chyba zacznę. Mój stary komp rzeczywiście był złomem i mógł przepuszczać wirusy, nie mogłam na nim zainstalować firewolla, nakładek Windowsa, serwisu 2 Packa (czy coś takiego). Teraz mam nowego kompa, mam to wszystko zainstalowane i mam nadzieje, że to się nie powtórzy. Rozumiem, że mogłam mu przesłać wirusy, ale to powód żeby mnie odłączyć??

Prawdopodobnie w umowie jest odpowiedni zapis, dzięki któremu dostawca netu MA PEŁNE PRAWO odłączyć Cię od sieci. Nie ma też żadnego obowiązku zwracać pieniędzy za czas odłączenia, ponieważ wina w takim przypadku leży wyłącznie po Twojej stronie.

Gość trup - trumna
U nas robią to samo i odliczają kase za kazdy dzien braku dostepu do neta