Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytankooo

Od kiedy zaczęłyście chodzić w ciuchach ciazowych?

Polecane posty

Gość mam pytankooo

Napiszcie dokladnie od którego tygodnia/miesiąca przestałyście mieścić sie w ubrania sprzed ciąży? Ja jutro zaczynam 17 tc i jwłaśnie zaczęłam rozglądać sie za typowo ciążowymi dżinsami i tunikczkami, bo brzuch jest już widoczny! Przeraża mnie to trochę, bo z wypowiedzi niektórych dziewczyn na kafe wynika, że nawet do 6ego miesiąca chodziły w dzinsach sprzed ciąży! A jak jest u Was?

Gość DzIDzIAAA
tym gadaniem nie przejmuj sie !!! u kazdej kobiety jest inaczej .....!:):):):):):) ja zaczelam stosunkowo wczesnie ihihhi nosic typowa odziez ciazowa!!to moja druga ciaza ..a przy pierwszej do ok 5 miesiaca moglam nosic swoje-streczowe spodnie ihihihihih wygladalo to tak jak bym pare kilo przybrala na brzuszku hihiihhi ale nie chcialam dzidzi gniesc! ihh i bylam dumna kupujac ciuchy dla kobiet w ciazy!!! teraz chcialam by jak najdluzej sie chwalic ze jeszcze mi nie trzeba!!! i mi sie wydaje ze troche wiecej kobiet zgodzi sie ze mna ze ....to fajnie sie chwalic ze jeszcze wszystko na mnie dobrze pasuje !!!!!! ale to naprawde nic strasznego chodzic juz w ciazowych ciuchach!!!!tobie ma byc wygodnie!!! i nie masz sciskac brzucha!!!!! bo to glupota!!!!.WIEC JUTRO DO SKLEPU I WYDAWAC PIENIAZKI NA CIUCHY !!!!

Ja zaczęłam chodzić w ciuchach ciążowych tak mniej więcej w połowie 5 miesiąca. Wprawdzie brzuszek mój był jeszcze malutki ale w takich ubraniach czułam się swobodniej :) Nie ma reguły na to w jakim miesiącu ciąży powinno się zacząć nosić ubrania ciążowe :) Widocznie u Ciebie brzuszek pojawił się nieco wcześniej :)

w pierwszej ciazy ciuszki o rozmiar wieksze wrzucialam pod koniec 6 miesiaca dopiero ale ja na poczatku schudlam 9kg i wszystkie nieciazowe na mnie wisialy wiec to tez inaczej. Pamietam jak pragnelam wtedy brzuszka bo wszysscy znajomi sie ze mnie nasmiewali ze to chyba ciaza urojona bo niby 6 miesiac a tu sladu brzucha nie ma. Teraz jest zupelnie inaczej - mimo ze schudlam to brzuszek zaokraglil sie (moze wlasciwie nabral ciut innego ksztaltu) juz ok 10tyug a ze mam jeansy ciazowki to czemu mialabym ich nie nosic jak sa fajniejsze niz normalne :) w ciuchy sprzed ciazy w wiekszosci jeszcze wchodze ale widac juz brzusio , mam kilka par spodni ciazowych wiec chodze w nich zeby bylo mi wygodniej, poza tym mam wzdecia i takie na sile zakladanie starych ciuszkow (zwlaszcza spodnice i spodnie) a nad paskiem balonik wg mnie nie jest estetyczne :) tuniczek i bluzeczke jeszcze nie nosze bo ten brzuszek w sumie dopiero pod pepkiem jest i jak zacznie sie robic okraglejszy to wtedy chetnie zarzuce i ciazowe gory :) badz dumna z brzuszka :) zycze udanych zakupow :)

Gość moja siostra wcześnie
założyła ciuszki ciążowe i wyglądała super, zazdrościłam jej tych łaszków

Gość audio_science
Heheh Ja od 6 miesiąca zaczęłam nosić spodnie ciążowe. Tylko je jedne sobie kupiłam przez całą ciążę i jeden gruby sweter (bo chodziałam w ciąży w zimie). Miałam 2 pary dzinsów ( w resztę spodni się nie mieściłam bo były dopasowywane w pasie) sprzed ciazy w które się mieściłam bo miały po bokach gumkowe wstawki (a fason wcale nie ciążowy i kupiłam je na długo przed ciążą w ogóle nie myślałam, że mi się przydadzą w tej sytacji) i nawet w 9 miesiącu mieściałam sie w nie bez problemu (poprostu te gumki rozciągały sie na maxa). W kurtke zimową i płaszczyk puchowy też się mieściłam bezproblemowo... nawet sie w 9 miesiącu mogłam zapiąc tylko były opiete na brzuszku. :) Teraz już rok po porodzie nadal nosze te dżinsy choć brzuszek mam płaski i pasuja idealnie bo gumki sie dostosowuja do szczupłej sylwetki i sie nie rozciągają. Bluzki nosiłam swoje (nie ciążowe) bo też pasowały idealnie. Ładnie sie opinały na brzuszku a jak nie widziałam potrzeby kupowania i chowania brzuszka pod obszerne tuniki. Dla mnie to był powód do dumy a nie do ukrywania. A sweter kupiłam bo mi się spodobał (nie dlatego, że potrzebowałam) i wcale nie ciążowy tylko zwykły w normalnym sklepie... krój kopertowy także teraz też go noszę bo sie dopasowuje do figury. :) Te spodnie ciążowe kupiłam bo były materiałowe, eleganckie w kant. Bo nie wszedzie wypadało iść w dżinasach. :) W domu śmigałam w luźnym dresie i było mi najfajniej... czasem jak mi było wyjątkowo zimno to pożyczałam sobie polar od męża. :) Mysle, że jesli ktos nie utył w pupie, udach czy innych pariach ciała i tylko urósł mu brzuszek (jak dla mnie) to kupowanie mnóstwa ciuchów ciążowych to zbędny wydatek. Lepiej ta kase wydac na dzidziusia. Ja tak zrobiałam. Kupiłam drozszy i lepszy wózek niż poczatkowo zamierzałam no i zdecydowałam sie na poród w prywatnej klinice. Pewnie nie mogłabym sobie na to pozwolic gdybym musiała kupić sobie cała nowa garderbę. Oczywiście rozumiem jak ktoś musi kupic bo nie mieści się w ubrania sprzed ciązy ale jeśli ktoś nie musi i kupuje tylko po to o to "ciążowe" to nie widzę w tym sensu.

Gość łopaaaaaaaaaaaa

Gość latawiec BA
jeszce w 7 m-cu nosiłam swoje dzinsy, bo nic nie było widać. W połowie 7 trochę spuchłam i założyłam większe. w ciąży przytyłam ok 7 kg. W dzień po porodzie ważyłam tylko dwa kg. więcej niż przed ciążą. dziecko zdrowe-3600-55cm.Apgar10

Gość audio_science
latawiec Ja miałam ta samo. Przez cała ciaże 9 kg na plusie. Syn 3700g, 55 cm i 10 pt Apgar.

Gość pafnucy100
spodnie ciążowe kupiłam w 7 miesiącu, a i tak mieszczę się w tych sprzed, ale nie przejmuj się te z przed się straaaaasznie roziągają i pewnie dlatego pasują :-)

kurcze to ja chyba jestem jakis fenomen :D włąsnie zakonczyłam 13 tydz i niestety niemieszcze sie w żadne dotychczasowe portki i musze wyruszyc po ciążówki. Zwasze byłam chudzina więc moze dlatego tak szybko dostałam \"brzuszka\"

Gość nosleep27
ja dosc szybko nosilam ubrania ciazowe ;) Kupowalam jej zazwyczaj na www.sweetmama.pl