Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktoś coś wie na ten temat

PRZECHODZENIE PRZEZ BRAMKĘ NA LOTNISKU...

Polecane posty

za tydzień będę lecieć samolotem, ponioeważ jestem w bardzo wczesnej ciązy (bedzie to początek 7 tyg) nie wiem czy mogę przejść bezpiecznie przez bramkę na lotnisku. Wiem, wiem, mogę się zapytać na miejscu, chodzi mi o to czy któraś przeszła (w końcu to tylko jeden krok) i wszystko jest w porządku z dzieckiem, przecież w tej bramce jest to krótkotrwałe prześwietlenie promieniami Rentgena proszę pomóżcie!

Gość mama dwojki maluszków
A nie przesadzasz troszkę????

na właśnie dobre pytanie... ale ja się naprawdę martwię :(

Gość tolerancjahmmmm
jakie prześwietlanie? wykrywacz metalu.prześwietlają tylko walizki, które idą do bagażowni

Gość ale uwazaj bo powietrze
jest bardzo zanieczyszczone hehehe a ile batonów juz zjadłac od poczatku ciązy?

Gość czy kktoś coś wie na ten temat
no własnie te bramki na lotnisku to promienie Rentgena, w tym problem, przeciez jak bym była pewna że nei szkodzą to bym nie pisała tematu nie?

Gość kobieto jezuuu
a ile ty w tej bramce stoisz???????????5 godzin?? to tylko jedna chwilka troche wiecej luzu najlepiej to wogole z domu nie wychodz przez 9 miechow

Gość kobietoooo
przecież ktoś ci NAPISAŁ wcześniej, że to nie promienie roentgena, tylko wykrywacz metalu ! ciebie nie będą prześwietlać, chociaż może i powinni......

Gość pani koloru pomarańczowego
acha! i przechodzisz przez bramkę wykrywacza metalu, promieniami rentgenowskimi prześwietla się twój bagaż a nie ciebie:)

Gość tolerancjahmmmm
no to sory.latam raz w tyg w tą i spowrotem-z malymi wyjątkami i nie wiedzialam, że w bramce są promienie. Mi mówiono że tylko wyrywacze metalu, a one dzialają w inny sposób. W ciąży jak najbardziej jestem-widocznej i nikt nie proponowal mi żebym przeszla obok.

Gość gwere
o kuwa, ale tu wredne, agresywna babony siedzą pewnie gdybym była w ciąży, też bym się nad tym zastanowiła czy zaniepokoiła... czy tak trudno jest więc odpowiedzieć na zwyczajne pytanie, po ludzku? jak nie umiecie, to się nie odzywajcie

Gość tolerancjahmmmm
przecież gdyby tam był rentgen to stawałoby się razem z bagażem podręcznym, tymczasem podręczny rozpinają i patrza wzrokowo a ty idziesz do bramki.

Gość gwere
oczywiście moja uwaga pod adresem "wrednych" dyskutantek nie była skierowana do wszystkich :)

Gość tolerancjahmmmm
jak bramka pipczy to zdejmujesz pasek-jeśli metalowa klamra, buty jak mają metal.

dziękuję za te pocieszające odpowiedzi, te które faktycznie odpowiedziały w sposób kulturalny na moje pytanie koleżanka leciała w 10-11 tyg, powiedziała przy odprawie paszportowej że jest w ciązy i zapytała czy może przejść przez bramkę a celnik jej powiedział ze nie, nie może i puścili ją obok dlatego wolę zapytać i się upewnić to chyba nie zbrodnia co?

Gość latawiec BA
to są tylko wykrywacze metalu. Latam ciągle, bo taki mam zawód

Gość kobietoooo
zbrodnia, zbrodnia :-D

Gość babciado kwadratu
a ja mysle, ze słusznie sie niepokoisz o dziecko, ja bym zapytala czy musze przejsc przez bramke, to co mowia a co jest naprawde i ile tych promieni, czy nie uszkodzona, nigdy nie wiadomo. PYTAJ, jak kaza przejdziesz , jak powiedza, ze nie musisz super.

Gość gość
Widzę, że sami lotnicy, podróżnicy i znawcy tematu latający tanimi liniami na azbest do UK. Kultury trochę jak ktoś grzecznie pyta! Oczywiście, że prześwietla się też ludzi np. przed wylotem do Stanów czy Rosji wchodzisz do bębna, który obraca się wokół Ciebie i prześwietla ubranie. Nie wiem do jakich krajów jeszcze i nie znam zasady działania tego sprzętu ale na stronie TSA napisano, że urządzenie jest bezpieczne dla dzieci i kobiet w ciąży. Jeśli są jakieś wątpliwości to najlepiej pytać u źródła - na lotnisku albo w liniach lotniczych.

Gość pracowałam w sg
Odprawę przeprowadza funkcjonariusz sg a nie celnik-to po pierwsze. po drugie są różne bramki. generalnie od kilku lat nie pracuję i moglo się coś zmienić ale na naszych przejściach granicznych nie było bramek z promieniami rtg. na hajmana wjeżdża walizka i tam ją prześwietlają. ale np usa mają takie bramki które prześwietlają ludzi. najlepiej zapytaj lekarza i weź ewentualnie zaświadczenie że nie powinnaś być poddana promieniowaniu-oczywiście tłumaczone na język kraju do którego lecisz.

Gość gość
ja przeszlam 2 razy przez taka bramke,dziecko jest zdrowe ale mnie jakby napromieniowalo.Maz uwaza ,ze bardzo sie zmienilam od tego czasu. Czesto miewam stany depresyjne,raz nawet mialam mysli samobojcze,kilka razy lunatykowalam w nocy... Wszystko przez ta bramke:( nie przechodz,dziewczyno!dobrze ci radze!

Gość gość
hahahahaha, temat dnia :D dawno sie tak nie usmialam, hahahahahaha!!!!! :D „Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów” - Stanisław Lem :D

Gość gość
Sa to promienie rtg tylko slabsze

Gość rafalmotyl
toi prawda i to szkodliwe promieniowanie dobry czlowiek pracownik na n bramkach na lotnisku kiedys mi podpowiedzial ze mozesz przejsc obok dla bezpieczenstwa plodu a od ktorego tygodnia nie wiem