Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna biedna kobietka

Nie wierzę, że mnie też może spotkać cud zostania mamą...

Polecane posty

Witajcie!! Nie wiem dlaczego tak jest, może pod wpływem naczytania się różnych historii na kafe, ale nie dowierzam, że i mnie przytrafi się to szczęście, choć tak naprawdę nie mam podstaw wątpić. Jest wiele dziewczyn, które piszą o tym, że przy każdym cyklu nakręcają się, że może teraz, że może tym razem i przeżywają rozczarowania. Mam 24 lata, więc jest to czas pełni płodności. Staraliśmy się pierwszy miesiąc, natomiast "nie uważamy" już od trzech cykli. Nie wiem dlaczego, ale w tym cyklu nie mam nawet odwagi zrobić testu, gdyż uważam, że to nie ma sensu, że napewno się nie udało, więc nie ma po co. Zastanawiam się jak odwrócić swoje myślenie. Z jednej strony tyle kobiet zachodzi w ciążę, tyle kobiet widzi się teraz na ulicy w ciąży lub z maleństwem i nie wiem dlaczego miałabym np. w ciążę nie zajść, a z drugiej strony kompletnie w to nie wierzę. Czy któraś z dziewczyn ma podobny problem?? Pozdrawiam i zapraszam do rozmowy.

Gość Alexxxa
Najlepiej nie czytaj takich tematów, bo faktycznie wpadniesz w obsesję. Nie wszystkim udaje się za pierwszym razem, ale to nie znaczy, ze jesteś bezpłodna! W końcu większość zachodzi w ciążę bez większych problemów.

Dzięki Alexxxa. Chyba masz rację. Do niedawna (do póki nie myślałam o dziecku) zabezpieczałam się, gdyz obawiałam się nieplanowanej ciąży, obecnie nawet przez głowe przechodzą mi myśli, czy jest w ogóle sens antykoncepcji, skoro z zajściem w ciążę są takie problemy. Jednack chyba masz rację,tutaj być może zaburzone są proporcje problemu. Dzięki, pozdrawiam:)

hehehe. wiesz co? nie czytaj kafe bo tak jak ja wpadniesz w obsesje. ja akurat obawiam sie zajscia w ciaze, wiec biore tabsy i ciagle doszukuje sie u siebie objawow ciazy. natomiasty ty myslisz, ze nie zajdziesz. niestety, moze odpusc sobie te forum na jakis czas bo od samego czytania mozesz za bardzo sie zestresowac :/

hehehe. wiesz co? nie czytaj kafe bo tak jak ja wpadniesz w obsesje. ja akurat obawiam sie zajscia w ciaze, wiec biore tabsy i ciagle doszukuje sie u siebie objawow ciazy. natomiasty ty myslisz, ze nie zajdziesz. niestety, moze odpusc sobie te forum na jakis czas bo od samego czytania mozesz za bardzo sie zestresowac :/

Gość Alexxxa
Gdybyś nie chciała zajśc w ciążę to zaraz byś wpadła. :)

Gość taka jedna biedna kobietka
Lady:) Witaj:) Dzięki za radę, Twoja rada jak myślę jest dobra. Na Twój problem mogę powiedzieć tylko tyle. Stosowaliśmy prezerwatywy, żadnych tabletek, globulek itd. Gumki fakt stosowaliśmy dobre Durex i przez prawie 3 lata nie mieliśmy żadnej przygody z pęknięciem, zsunięciem itd. Wcale nie tak często zdarzają się kłopoty z zawodzącą antykoncepcją:) Uszy do góry:) Pozdrawiam

Gość jak nie mozesz przez 2 lata
zajsc to wtedy jest problem, Na razie bez paniki, a badania mozesz zrobic, moze jest jakas banalna przeszkoda? Ja urodzilam po 11 latach ( nie powiem,ze sie caly czas staralam, ale mozna i takj