Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milena1978

39 t.c. a szyjka zamknięta i długa na 1 cm

Polecane posty

Gość Milena1978

Kurcze, zaczynam panikować... już sobie wyobrażam, że będę miała problemy z porodem... Dziewczyny, jak było u Was? Czy szyjka może się otworzyć i skrócić w ciągu kilku dni?

TAK, szyjka moze się skrócić, a następnie otworzyć w ciągu nawet kilku godzin. Ja urodziłam 9 dni po terminie. 11 sierpnia bylam na kontroli u lekarza(USG,KTG i badanie)i lekarz powiedzial, że absolutnie na poród się nie zanosi - ze szyjka dluga i zamknięta. Dzień pózniej dostałam skurczy i po trzech godzinach jak dotarłam na izbę przyjęć szyjka już była całkiem zgładzona a rozwarcie na 0,5cm, kilkanaście godzin później tulilłam maluszka:):) Poczekaj, poród Cię nie minie a to jak szyjka się rozwiera i skraca jest całkowicie indywidualną sprawą i nie nastawiaj się na ciężki poród, bo to że teraz nie masz gotowości porodowej może się w każdej chwili zmienić.A żeby nie wiem jak ciężko było cały czas pamiętaj,że najpiękniejsze chwile przed Tobą i że lada moment ujrzysz tak długo oczekiwane maleństwo. Pozdrawiam

Gość Milena1978
Doris, dziekuje 🌻 Jak zwykle jestes pomocna :) Pozdrawiam

Gość gość dorota
Doris kochana . Ja jestem w 39 tygodniu 3 cm szyjka długa zamknieta . Nie spie po nocach ,bo boje sie indukcji a chce rodzic naturalnie . Dałas mi nadzieje