Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andziar21

Zapalenie opon mózgowych

Polecane posty

Gość andziar21

Bardzo proszę o informacje dotyczące tej choroby, dokładnie o ropne zapalenie opon mózgowych, o powikłania , rokowania..... Mam taki przypadek w rodzinie/ Matka małych dzieci od soboty leży nieprzytomna w szpitalu. Pomóżcie...

Gość andziar21
Proszę, napiszcie coś, bo zwariuje...

Kochana niewiem co powiedziec !! Wiem,ze opolenie opon mozgowych jest bardzo niebezp. i róznie moze byc ...Nie chce krakac ..pomodle sie o Jej zdrowie 🌻

Gość andziar21
Nie wiem, ropne to chyba bakteryjne...

No to pocieszajace jest to, ze antybiotyki powinny zadzialac...Ale poza wyrazami wspolczucia nic nie moge Ci wiecej powiedziec, za malo wiem na ten temat :( Mam nadzieje, ze uda sie ja z tego wyciagnac, i wroci w pelni do zdrowia. Odwagi!

Gość andziar spokojnie
to ostra choroba i ma ostry przebieg,ale pocieszajace jest to ze u osob doroslych pozostawia mniejsze powikłania,czesto wyleczone nie pozstawia zadnych.moja kolezanka miala juz nie pamietam jakie,ale spokojnie wyszla z tego i nie ma zadnych powikłań.

Gość andziar21
moja kuzynka w dalszym ciągu leży nieprzytomna....

Gość 5baies
halo halo ja mam brata ktory ma 27 lat i jest po zapaleniu opon mozgowych nie wiem dokladnie ek t owszystko sie odbylo .. czy odrazu po porodzie mial ta chorobe czy troszeczke pozniej .. jak pamietam to byl malutki ja musialam miec jakies 4 latka - tak mi sie przynajmniew wydaje, pozozmawiam z mama i moze ona mi cos powie ale nie sadze by ci cos dalo poniewaz to bylo tak dawno temu i metody dzialania i leczenia sa teraz inne, wiem ze martwisz sie strasznie o malenstwo - obawiasz sie chce ci tylko powiedziec, ze nie wolno panikowac tylko wierzyc i spokojnie do tego podchodzic robic co lekarze mowia i miec nadzieje tak jak moja mama miala i tez plakala ale wszystko sie dobrze skonczylo ... nawet bardzo dobrze -dlatego nie wolno wam zakladac najgorszego ... myslcie pozytywnie .. jest teraz tyle nowoczesnych spoqobow leczenia... i nie kazdy przypadek musie sie zle skonczyc... powiklaniami - sa to przypadku zadkie... statystycznie wiec, z wiara i sila podchodzcie do tego cala rodzina wspierajcie ta mame a wszystko bedzie dobrze, no i liczy sie ciagla nieustanna opieka nad tym malenstwem... zycze szczescia, nie opuszczajcie rak poniewaz wszystko sie dobrze skonczy !!! nie wolno sie stresowac bo to nic n ie pomaga papapa

Gość 5baies
ah nie zrozumialam chyba... to mama maluch dzieci jest chora? czy dzieciatko? trzeba szukac dalej informacji .. najlepiej podzwonic troche po dobrych szpitalach i rozmawiac ze specjalistami ..; tutaj we Francji sa zmuszeni by odpowiedziec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dac informacje i wskazowki. moze trzeba ich troche bedzie nacisnac ale powinni powiedziec z czym wiarze sie ta choroba! powodzenia

Gość andziar21
5baies tak, to mama tych dzieci jest chora

Gość gość
Zapalenie opon mózgowych może być również spowodowane zakażeniem pneumokokami. Więcej informacji na stronie kampanii Pneumokokom mówimy szczepimy!!!

Gość gość
do postu powyzej. Zapalenie opon mozgowych moze byc spowodowane przez szczepy pneumokokow na ktore sie nie szczepi a ktore sie nadmiernie rozrastaja w organizmie wlasnie poprzez szczepienia na kilka innych szczepow pneumokokow, problemem moga byc tez gronkowiec zlocisty, haemofilus influenza oraz meningokoki przeciw zakazeniom tymi wszystkimi bakteriami pneumokoki chronia organizm czlowieka. jesdnym slowem szczepienia przeciw pneumokokom przynosza wiecej szkod niz korzysci. W USA od czasu wprowadzenia szczepien na pneumokoki liczba ogolna zachorowan na nie wzrosla o 50%. Tak wzrosla a nie zmalala.

Gość gość
Moja córka miała zapalenie opon mózgowych,kiedy miał roczek. Sponiewierało ją strasznie ,miesiąc w szpitalu,waga przy wypisie 7 kg.Od nowa uczyła się chodzić. Ale dzięki Bogu wszystko skończyło się bez powikłań,dzisiaj nie widać po niej ,że tyle przeszła.