Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

superpromocja

kto z Was leczył się u psychologa bo nie mógł sobie poradzić po rozstaniu??

Polecane posty

Gość po46353823
Ja chodze caly czas na terapie malzenska, ale to niewiele pomaga, zalezy od psychologa i od nastawienie Twojego. A jak sobie nie mozesz poradzic to idz, nie powie Ci co masz robic, ale pomoze przejsc przez ten trudny okres.

po 468958583- ale terapia malzenska to chyba jednak nie to samo co rozstanie? wy chodziliscie na terapie dlatego ze nie chcieliscie sie rozstac i ratowac malzenstwo... czy tak?

Wiesz, to chyba nie ma co pytać o doświadczenia innych. Każde rozstanie może być z innych przyczyn i psycholog może radzić co innego. Z pewnością warto się do niego zgłosić jeśli czujesz, że wpadasz w depresję. Najpierw jednak poczekałabym ok. miesiąca, może sama staniesz na nogi.

o rany... to lepiej iść do tego psychologa. Nie ma co pytac ludzi na forum, bo nikt nie zna Twojej sytuacji na tyle, żeby Ci coś sensownego poradzić.

Gość orzeszek z sola
ja si leczylam, nie tylko u psychologa ale takze u psychiatry.zerwanie zburzylo moj swiat, moje poczucie wartosci, wszystko. od tamtej pory boje sie nawet patrzec ludziom w oczy bo wydaje mi sie ze patrza na mnie z politowaniem.

Gość orzeszek z sola
idz lepiej do lekarza. ten smutek ktory jest w srodku doprowadzi do tego, ze nie bedziesz umiala nawiazac kontaktu z otoczeniem, nie wyjdziesz z domu, ja tak mialam.leczenie juz zakonczylam ale o normalnych relacjach z ludzmi moge pomarzyc

Gość zero000 duze 0
Nic psycholog nie poradzi na dłuzsza metę .pierwszy rok rzeczywiscie czułam sie lepiej , jakas dowartosciowana .....ale wkrótce wszystko wróciło do normy , znów czuje sie zerem..:(

Może za wcześnie skończyłyśce terapię? Czy brała któraś z Was jakieś leki przeciwdepresyjne itp?

Gość orzeszek z sola
psychiatra troche pomogl bo kiedy juz nawet z domu nie potrafilam wyjsc zapisal mi leki, ktore mnie zobojetnily na ten bol o tyle, ze moglam pracowac i spac normalnie. leczylam sie pol roku i mysle ze wizyta u tego lekarza uratowala mi zycie. leki zabijaja natretne mysli, strach, poczucie winy i mysli samobojcze.jezeli nic innego nie pomaga, idz.

Gość HHopka
racja

Gość orzeszek z sola
leki sa takim pierwszym krokiem zeby troche od tego odpoczac, ale to dopiero poczatek drogi.kiedy przyszlam pierwszy raz do psychiatry, pytalam czy nie wystarczy jakas psychoterapia. powiedzial, ze w tym stanie nie ma mowy o terapi, najpierw ratunek a potem trzeba zaczac ukladac swiat od nowa

A teraz przestałaś już chodzić na tą psychoterapię?

New Hope >> masz chyba problem ze składnią, ale dzięki za podbijanie tematu.

dziewczyny- ja wlasnie nie wierze w to, ze lekarz moze mi pomoc.. bo niby jak- miłość we mnie zabije? bo tylko tak da sie to wyleczyc.. naprawde Jestem wyksztalcona, mloda dziewczyna, bardzo ladna (pracowalam jako fotomodelka) a mimo to nie moge sie pozbierac Ale u mnie nie jest tak, ze zamykam sie w domu- chodze na imrpezy, mam przyjaciol, studiuje- tylko co z tego skoro to sie nie liczy.. Dlatego pytam w nadziei, że jednak lekarz komus pomógl ale widze, że jednak nie bardzo..

Gość porzucona maja
ja 2 lata nie moge dojsc do siebie moze czas na leki:(

Kim ty jesteś żeby wątpić w fachowość lekarzy. Zanurz głowę w wannie i nie wychodź. Taka rada będzie dobra

Gość do superpromocja
nikt Ci nie pomoże jak porządnie nie napchasz mu kabzy - takie jest życie przykro mi, jeśli Cię rozczarowałam, ale jak chcesz to mozemy pokorespondować:)