Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sonia_23

LAPAROSKOPIA????????CO DALEJ??PISZCIE!!!!!!!!!!JAK TO DZIAłA???????????

Polecane posty

Gość sonia_23

Co daje laparoskopia?kiedy mozna po niej starac sie o dzidziusia?i jakie sa szanse?kiedy po laparo moge isc do pracy?jakie długie jest zwolnienie lekarskie?i czy sa jakies złe konsekwencje tego zabiegu?z góry dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie:-0}

witaj, ja miałam laparoskopię, ale nie z powodów niemożnosci zajścia w ciąże, ale miałam usówane z jajnika zrosty po wyrostku (i przy okazji sprawdzone wszystko). Pytasz co daje laparoskopia? pewnie ma ci ona pomóc w staraniach? a więc lekarz sprawdzi ci drożnosć jajowodów i jeli coś byłoby nie tak od razu wykona zabieg. ja na 3 dzień wyszłam już ze szpitala a w domu byłam chyba 2 tygodnie, złych konsekwencji raczej nie ma, jest to jeden z bezpieczniejszych zabiegów, gdyż robi sie tylko 3 małe nacięcia w brzuchu. Wszystko odbywa się pod narkozą także, nie jest źle. Najgorsze (dla mnie) byly poprostu skutki narozy, wymiotowałam 24 godziny, no i troszkę ból pooperacyjny, ale jak mówię, ja miałam jeszcze coś poza sprawdzaniem drożności. Życzę powodzenia:)

Witam także jestem po laparoskopii ,choruję na endometriozę i tą metoda usuwano mi guzki endometrialne . Jak napisała dziewczyna powyzej jest praktycznie niebolesny tylko efekty narkozy okropność -wymiotowałm kilka godzin.Drugi z efektów ubocznych to straszny ból barków w czasie zabiegu wpuszczają do brzucha jakiś gaz chyba dwutlenek węgla ,zeby ułatwił widoczność na monitorze .Po zabiegu dwutlenek osadza sie górnych partiach ciała i tak jakby poraża barki.Przez pierwsze 3 dni chodziłam, jak robot a potem ból powoli ustępował ale trwało to okol;o 2 tygodni.Ogólnie da się wytrzymać .Pozdrawiam!

Gość VIKI5
ROK TEMU MIAŁAM LAPAROSKOPIE.ZOSYAŁY MI ZŁE WSPOMNIENIA BÓL PO ZABIEGU I SAMOPOCZUCIE PO NARKOZIE FATALNE.LECZYŁAM SIĘ W NOVOMEDICE W MYSŁOWICACH.MIAŁO TO POTWIERDZIC DROŻNOŚĆ JAJOWODÓW WSZYSTKO BYŁO OK.A W CIĄŻY TAK NIE JESTEM I STARAM SIE O ADOPCJE.ZYCZE POWODZENIA MOŻE SIĘ UDA.