Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak zaaplikować szkraboi antyb

jak zaaplikować szkrabowi antybiotyk

Polecane posty

Gość jak zaaplikować szkraboi antyb

mam straszny problem bo mój 1,5 roczny szkrab ma od dzis zazywac antybiotyk(rulid), ale najpierw zwymiotował, przy kolejnych próbach wypluwał, dzwoniłam do pediatry - odpowiedział by dzis dac małemu spokój, ale jutro rano postarac sie by przyjął. Ale jak ja to zrobie rao???? ps, ma zapalenie gardła, a w czerwcu tez zazywał paskudny antybiotyk ale jakos nie było takich problemów. a jak wy sobie radzicie jesli waszym malcom musicie podac antyb. . Błagam o rady!

Gość Barnaba
Widziałaś kiedyś jak się karmi gęsi przez lejek? Wpycha im się rurkę do gardła i podaje pożywienie. Jeszcze jakieś pytania?

Gość majja
może prościej będzie jak poprosisz pediatrę o zastrzyki.Wiem że dzieci tego nie lubią a nas mamy boili serce ale w takim wypadku to chyba najlepsze rozwiązanie

Gość sprobuj aplikowac strzykawką
wprost do buzi i zaraz podaj lizaczka

Gość kilka razy
strzykawką

Gość Alexxxa
Spróbuj wlać glęboko na tył języka, aby dziecko nie wyczuło smaku. Te lekarstwa dla dzieci są paskudne. W pierwszej chwili maja przyjemny owocowy smak, a w drugim momencie ohyda. Aha, przekupstwo tez zdaje czasami egzamin ;)

Gość matko jedyna..................
czy wy chcecie, żeby ona udusiła własne dziecko? Kto to takie durne rady daje, żeby nalac w gardło albo na koniec języka? Sam sobie nalej jak chcesz się utopić. Rzeczywiście pomysł ze strzykawka bez igły i podawanie malutkimi dawkami jest najlepszy. Można też zmieszać z jakimś danonkiem czy czymś co dziecko lubi

Gość jak zaaplikować szkrabowi anty
dziękuje kochaniutkie za rady!!!Podawałam strzykawką i nawet sie udało , ale teraz po 2dniach okazało sie ze mały jest uczulony na rulid. pojawia sie pokrzywka na policzku i za ok 30 minut znika.Dzwoniłam do pediatry i jutro mamy mieć zmieniony antybiotyk....koszmar

Gość jak zaaplikować szkrabowi anty
tyle ze siedze teraz w internecie i wyszukałam ze nalezy zmienić lek jesli objawy nipożądane się nasilają, a te objawy się nie nasilają. Najgorsze jest to ze miał go brac 5 dni- czyli jeszcze 3 i koniec, a tak to znowu meczarnia przez następne dni.Nie wiem co robić.....polemizowac z lekarzem? ale jest juz pózno a jak rano mu dawki nie podam to koniec kuracji tym lekiem....