Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monibola

koty a alergia

Polecane posty

Gość monibola

pomocy! mam kota! mam faceta! facet uczulony! niedawno zrobil sobie testy! bierze leki a mimo to sa dni ze bedac u mnie nie moze oddychac! kaszle, dusi sie, az w koncu musi jechac do domu bo po prostu nie moze! on twierdz ze powinnam pozbyc sie kota, ja nie chce. czytalam kiedys o jakims odczulaniu. PROSZE PISZCIE O SWOICH DOSWIADCZENIACH! CO ROBIC??? RATUNKU!

Gość ewqa2
Leczenie alergii to m.in. leki a podstawa jest unikanie alergenow. Mozliwe,ze to kot jest przyczyna. Jest jedno wyjscie- pozbyc sie kota, niestety.

Gość z doswiadczenia wiem
ze raczej beznadziejna sprawa, Moize spotykajcuie sie u niego?

Gość monibola
CZYTALAM ZE POZBYCIE SIE KOTA NIC NIE DA, ALERGENTY ZOSTAJA PRZEZ KILKA LAT, CZY TO PRAWDA

Gość monibola
tak sie tym wszystkim martwie, nie pozbede sie kota. przeciez musi byc jakies wyjscie.

No niestety, jesteś postawiona przed wrednym wyborem - albo masz koło siebie kota, albo faceta. Kota wzięłas na kilkanaście lat, faceta... albo na całe życie, albo nie wiadomo... Trudny wybór, zależy, czy wiążesz przyszłośc z tym chłopakiem. Jeśli tak, to musisz szukać nowego domu dla kota, jeśli nie - no to spotkania poza domem.... A może w bliższej lub dalszej przyszłości wyprowadzisz się od rodziców a kot z nimi zostanie?

z tym że Ty dalej będziesz miała alergeny na sobie, ubraniach itp. Facet rzeczywiście nie powinien do Ciebie przychodzić. Umawiajcie się gdzie indziej.

Gość a mnie alergia przeszła
od roku piję alveo, teraz mam dwa koty w domu :) miałam jeszcze trochę alergii skórnej przy braniu kota na ręce, ale to też mi już minęło.

Można się odczulić - skoro robił badania, to lekarz powinien go o tym poinformować. Odczulanie jest długotrwałe i na własny koszt, ale podobno dosyć skuteczne.

Gość nigdy nie oddałabym kota
prędzej faceta... do schroniska co to za facet, który każe i pozbyć się kota??????????

A co ma facet zrobić? To nie jego wina, że jest na koty akurat uczulony! Bez przesady!

Gość nigdy nie oddałabym kota
ps. swojego kota to nawet ogolilam, nienawidze futra !!!!!!!!!

Niedawno robiłam testy alergiczne. Jestem uczulona na wszystkie alergeny tzw. wziewne (kurz, roztocza, pyłki, trawy itd). Całe szczęście, nie na psa i kota. Piszę, że całe szczęście gdyż uwielbiam te zwierzęta i unikanie ich towarzystwa było by dla mnie bardzo trudne.

Gość IndiankaZmalibu
Moze stosowac afirmacje. Kazda chorobe sie da wyleczyc w ten czy inny sposob;)

Gość IndiankaZmalibu
EtMania - sa koty ktore nie maja siersci :D jesli bardzo chcesz kicie.

to chyba masz male pojecie o alergi indianka nie kazda chorobe da sie wyleczyc alergikiem sie pozostaje do konca zycia a alergen kota potrafi przezyc nawet do 100 lat ale jak nie ma juz glownego nosnika to na pewno bedzie facetowi lepiej oczulania niestety niewlele daja tylko zazdroscic tym ktorzy mysla ze juz im lepiej ja tez tak myslalam ze mi przeszlo i kupilam znowu zwierzataka bo przez jakis czas byl spokoj teraz mam astme alergia jest sprawa blaha moze sie wydawac ale nie mozna jej lekcewazyc