Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yogibabu

mikrodermabrazja na blizny-Super!

Polecane posty

Gość yogibabu

Witam, kilka miesiecy temu mialam ospe w wieku 23 lat. To bylo straszne, bo obsypalo mnie doslownie wszedzie. Do tej pory mam na twarzy dwie wieksze dziurki i cztery niewielkie, prawie plaskie, ale mimo wszystko chce si eich pozbyc.Cztery tygodnie temu wykonalam dwa zabiegi mikrodermabrazji+kwasy migdalowy i juz widze roznice w wygladzie twarzy. Jeszcze dwa , trzy zabiegi i buzia bedzie jak przedtem. Wiec polecam ten zabieg w polaczeniu z kwasami migdalowymi, w niewielkich odstepach czasu a nawet slady po ospie znikaja!!!

Gość jakie koszty
?

Gość to już lepiej
zrobić ziołowe głębokie złuszczanie naskórka. wystarczy raz a dobrze a nie powtarzać tak jak dermabrazje.

Gość yogibabu
Nie eksperymentowalam z ziolami ale nie sadze ze jeden zabieg by to zalatwil. Poza tym mi zalezy na tym zeby normalnie przy tym funkcjonowac. Po mikrodermabrazji i kwasach buzia jest lekko zaczerwieniona ale niedlugo. zabieg robie wieczorem i jade prosto do domu. Rano wszystko jest ok, nakladam krem, podklad buzia wyglada normalnie, tylko ocoipinke sie zluszcza, ale naprawde nie jst to widoczne pod pokladem. jak tylk owracam do domu, zmywam wszystko, nakladam krem i po 3 dniach juz nic sie nie luszczy. Koszt 1 zabiegu: mikrodermabrazja+kwas 200 zl. Jestem po 2 zabiegach i jest super efekt. Dwie male dziurki juz zniknely. Jeszcze 2-3 zabiegi i po sprawie!

Gość czrnulka
A na rozstępy też dobry byłby taki zabieg? Ile płaciłaś za zabieg???

Gość to już lepiej
no 2 dni do bani przy ziołach, ale efekt taki jak po ok sześciokrotnym złuszczaniu kwasami. wcześniej mialam dermabrazje więc mam porównanie. Mialam tak zoraną buzię ze hej a nie jakieś 4 dziurki. Teraz mam naprawdę sliczną cere. Koszt od 150 złotych i wszystkim polecam ten zabieg. A efekt jest bo to jest zabieg innego kalibru niż dermabrazja-bardziej inwazyjny.

Gość jakie koszty
to moze bylo zlusczanie ziolami jadwiga czy joanna? nie pamietam mialam cos takiego tez..skora schodzila po kilku dniach

Gość to już lepiej
nie wiem jakimi ziołami.nie znam się na tym. pierwszego dnia po złuszczaniu skóra jest zaróżowiona i można normalnie funkcjonować. Drugiego zaczyna być napięta i jak dotkniesz to kłuje.Przez te dni chodze do pracy tylko taka "bujana na twarzy jestem". Trzeci dzień skóra zaczyna pękać i powoli odchodzić.czwartego dnia rano idziesz do kosmetyczki i ona oczyszcza cię z resztek skórki np. enzymatycznym. potem robi maskę nawilżającą i masaż.wychodzisz z lekko rózaną skórką jak na pupci niemowlaka.nawet podkładu nie używałam zaraz po. skóra świeża gładka i o zdrowym kolorycie. Nie można się potem opalać przez ok. 6 tygodni

Gość jakie koszty
brzmi znajomo..skora najpierw byla czerwona a potem sie zrobila brazowa skorupka? mialm to z 4 razy..ale blizny sa nadal

Gość jakie koszty
to byla taka jakby pokrzywka..brazowa papka

Gość to już lepiej
nie nie skorupka. wszystko schodziło równomiernie. nie można myć ani moczyć buzi w tym czasie.skorupka robi się po kwasach z tego co wiem. robilam to u 1 kosmetyczki-dermatolog więc nie wiem jak jest u innych. ja mialam blizny nawet ok 4 mm w głąb i kolorystycznie się odróżnialy od twarzy. po dermabrazji nic a po tym super. Teraz robie to raz w roku na wiosne. likwiduje mi to zmarszcze mimiczną między brwiami i skórka jest odświeżona.Ladnie potem się opala w lecie. równomiernie.

Gość massa uciech25
jezeli chodzi o peeling ziolowy (Neoderma) to nie jest zly pomysl dla kogos kogo obsypalo, bo ladnie zasusza wypryski a przebarwienia robia sie bladsze. Ja glownie zrobilam sobie ten zabieg, bo mam dziurki potradzikowe na lewym policzku, niestety nie widze zeby sie szczegolnie splycily, a jezeli nawet to raczej minimalnie, moze gdybym powtorzyla zabieg... Dlatego dzieki za posta yogibabu chyba sproboje mikrodermabrazji w polaczenie z pilingiem migdalowym.

Gość jakie koszty
chyba to jednak to samo, moze zalerzy od intensywnosci wcierania przez kosmetyczke.. tez nie moglam myc tylko psikac takim plynem o dziwnym zapachu i pierwszego dnia troche parzylo jak sie dotykalo to takie igelki

Gość to chyba
jednak nie to samo. ja po złuszczaniu nie mogłam niczym psikać . i do pani dwa wpisy wyżej. piling ziołowy to nie to samo co głębokie złuszczanie ziołowe. pilling może zrobić kosmetyczka, natomiast zabieg który opisałam tylko lekarz. mi go robiła pani dermatolog-kosmetolog czy jakoś tak.

Gość jakie koszty
szkoda ze nie pamietasz nazwy ..tez bym sprobowala

Gość massa uciech25
do "to juz lepiej" nie jestem pewna, (chcialabym sie mylic)ale wydaje mi sie ze moglysmy miec robione to samo, tylko nazwa inna (ja mialam zluszczana skore papka przygotowana przez firme Neoderma), ale reszta ktora opisujesz brzmi znajomo Wtarto mi w skore taka zielona - brazowoa papke, ok 10 min, klulo jakby byly w niej drobinki szkla , no i na 3-4 dzien skora zaczela sie luszczyc ale raczej delikatnie, tak przez 3 dni cena zabiegu 300 zl

Gość trarar
a to nie czasmi azjatycki??

Mikrodermabrazję można również wykonać w domu - firma Mary Kay przygotowała zestaw dwóch kosmetyków . Pierwszy to preparat złuszczający. Zawiera on zaawansowany kompleks kryształków tlenku glinu, które używane są w gabinetach dermatologów podczas zabiegów mikrodermmabrazji. Preparat drugi - wygładzający - stosowany po złuszczającym - pozostawia skórę, pozostawiając ją gładką, miękką i nawilżoną. Wchłania się błyskawicznie. Efekty sa fenomenalne, a preparaty starczają na wiele wiele użyć. awonicka@wp.pl

Gość do jakie koszty
chcialabym ci pomóc ale u mnie to się nazywało głębokie ziołowe złuszczanie naskórka-nie było tam nazwy w cenniku. pani dermatolog powiedziała mi że chociaż w nazwie jest mowa o naskórku to w rzeczywistości dochodzi on aż do skóry właściwej, ale pewna nie jestem.poprostu poddałam się jej i już nie wypytywałam o skład i dzialanie od strony składników

Gość yhjjju
to juz lepiej - skad jestes? gdzie ten zabieg robilas?

Gość tati _28
hej jogibabu! mysle, ze jeszcze wpadasz czasem na ten topik! gdzie robilas ta mikrodermabrazje i u jakiego lekarza? prosze podaj namiary!

Gość Yogibabu
Hej, wlasnie znalazlam ten topik ponownie. Ja robilam go w Sosnowcu w Gabinecie Spa (dawny gabinet Ireny Eris). Szczerze polecam!

Gość tati _28
Yogibabu, serdeczne dzieki! a pamietasz tel, adres albo lekrza? jak tam dojechac? jestem z katowic.

Gość Yogibabu
Kosmetyczny Gabinet SPA tel. 0 32 297 91 33 Sosnowiec, Ostrogórska 24 Mi zabieg wkonywała Pani Małgosia . Pozdrawiam i zycze udanej wizyty

Gość Yogibabu
www.instytut-spa.pl/spa_new/kontakt.htm Przesylam link do ich strony. nie wiem czy bedzie dzialac

Gość Yogibabu
Dziala po skopiowaniu :)

Gość tati _28
serdeczne dzieki, Yogibabu!!! na pewno sie tam wybiore!

Gość to juz lepiej
ile takie cos kosztuje? brzmi rewelacyjnie, ciekawe czy kazdy dermatolog to robi

Gość hmmmmmmmmmmm
tez od dawna myśle o wykonaniu mikrodermabrazji:( ech... te blizny :( podobno świetne rezultaty daje mikrodermabrazja w połączeniu z jonoforezą... ostatnio znalazłam stronę gdzie mozna kupić aparta do zabiegu http://www.optotech.com.pl/Dermatologia/Mikrodermabrazja.htm tylko mam wiele wątpliwości... nie wiem czy sama moge sobie to wykonać i w ogóle :(

Gość wdeszczurosne
do to już lepiej.. Możesz podać namiary na gabinet w którym robiłaś ten peeling ziołowy. Ja też mam niektóre blizny 4 mm i żadna mikrodermabrazja czy kwasy mi nie pomogły :(((