Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nivea ideal revolution

od czego zaczac kupowac wyprawke?

Polecane posty

chodzi mi dokladnie o to co najpierw kupic kosmetyki. lozeczko, wozek nie mam zielonego pojecia

Gość Alexxxa
To obojetne. Co ci wpadnie w oko.

Gość tak to byłó
Większość mam zaczyna kupno wyprawki od ubranek. Najpierw kupiłam ubranka, skarpetki, kombinezon na zimę, potem pieluchy. W 8 miesiącu kupiłam łóżeczko i wózek. Na samym końcu kupiłam kosmetyki.

Gość też mama
a ja zaczęłam "z grubej rury" czyli najpierw kupiłam rzeczy najdroższe typu łóżeczko, wózek a potem ubranka i rzeczywiście na końcu kosmetyki..ale tak jak napisała pani przede mną mamy zaczynają od ubranek bo zwyczajnie nie można się powstrzymać od zakupu maleńkich skarpeteczek, body czy spioszków..radzę jednak najpierw dobrze się zastanowić przed kupnem ubranek, bo mamy kupują je często pod wpływem impulsu, bo to takie ładne i słodkie a potem okazuje się, że słodkie i ładniusie wcale nie oznacza praktyczne i dobre..

acha ja chyba zaczne od lozeczka pozniej wozek bo ubrania mam juz od dawna dostalam.A za wozkiem nawet miesiac sie czeka chce zamowic Mutsy

Ja zaczęłam od rzeczy które na 100% będą niezbędne, tzn. łóżeczko wraz z pościelą i wózek oraz koszulki, kaftaniki, czapeczki, kocyk i pieluchy. Potem reszta mniej potrzebnych ubranek i zabawki. Gdy już skompletowałam wszystko co najważniejsze mogłam bez skrupułów oddac się bezsensownym zakupom dla dobrego samopoczucia, w tej ciąży królowały śliczne buciki których niemowlę i tak nie używa :D Ale tak cudne były że kupiłam 4 pary ;) Kosmetyków nie kupiłam w ogóle bo i tak nie będę używać.

Gość kosmetyki sa potrzebne
jak np oliwka, mydelko, chust. nawlizajace, krem do pupy itp

Nie stosowałam u młodszego syna i teraz też nie będę. Nie ma nic złego w stosowaniu kosmetyków dla dzieci ale nie jest to niezbędne.

Jestem dopiero w 6 miesiącu ciąży, ale już powoli zaczynam kompletować wyprawkę dla noworodka. Kupiłam póki co trochę ubranek w rozmiarze 56 (w sam raz na wyjście ze szpitala), resztę ciuszków mam w rozmiarze 62 i większym na dalsze miesiące życia dziecka. Kupiłam przewiewne ubranka w sam raz na maj, polecam bawełnę, frotte lub trykot, mam też kilka polarowych bluz i dresów na chłodniejsze dni. Zaopatrzyłam się również w część kosmetyków i artykułów higienicznych m.in.: myjka, miękka szczoteczka do włosków, nożyczki do obcinania paznokci z zaokrąglonymi końcami, patyczki do uszu (specjalne dla dzieci), gumowa gruszka do oczyszczania noska, proszek do prania przeznaczony dla niemowląt, termometr do mierzenia temperatury dziecka. Wkrótce zaopatrzę się w oliwkę pielęgnacyjną, Sudocrem, zestaw do przemywania pępka itd. Nie mam jeszcze wózka (mam upatrzony model), łóżeczka, ale mam za to wanienkę i stelaż. Zakupy staram się robić stopniowo, tak żeby do porodu wyrobić się z lataniem po sklepach:D

Ja proponuję zacząć od rzeczy nie na gwarancji. Najlepsze są pościele, poszewki itp. Produkty dostępne na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.