Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tips-a

TIPSY-pytania, pomozcie

Polecane posty

Gość tips-a

potrzebuje pomocy, powiem wprost ze sie za bardzo w tym nie orientuje;) mam dluga plytke paznokcia ale bardzo miekka i lamia mi sie czesto, chcialam sobie zafndowac \"tipsy\"- wiem ze jest kilka odmian, zelowe i jakies naklejane itd. jakie sa nie za dlugie < choc chyba mozna je reguliwac jak sie chce> i takie ktore dlugo sie trzymaja? ktorko mowiac ktore sa najlepsze? ile kosztuja? i jak czesto trzeba je uzupelniac? ;) dzieki za pomoc

Gość Julija30
Zamiast tandetnych tipsów, które dodatkowo niszczą i osłabiają naturalny paznokieć, proponuję zainwestować te pieniążki (a są nie małe) w wizyty w gabinecie w celu wzmocnienia i odżywienia naturalnej płytki paznokcia. Efekt jest na lata, nie zalatuje nadetą i na pewno jest zdrowszy.

Gość tips-a
o to chodzi ze nie pytam o tandetne dlugie tipsy- w sumie rzecz gusty! tylko widzialam u wielu osob takie delikatne i zadbane wygladajace jak naturalne

Gość elisana
moim zdaniem tipsy żelowe są lepsze zarówno jakościowo jak i dla płytki paznokciowej... długość zrobisz sobie u kosmetyczki jaką chcesz... ja dopełanim co ok. 1,5 miesiąca

Gość aspirynaaa8
witam, myslę ze moge ci co nieco podpowiedzieć. Ja nosze tipsy od ok, 5 lat, najdluższa przerwa wynosiła moze z 2 miesiące. Jestem bardzo zadowolona, zawsze robię tipsy żelowe (przyklejony tips i na niego nakladany jest żel). Zazwyczaj uzupełniam jeden raz, potem ściągam i nakładamy nowe. Zawsze robie krótkie, aby do uzupelnienia (3-4 tyg) nie były za dlugie (pracuje przy komputerze). Często wybieram białą końcówkę z jakimiś lekkimi zdobieniami na dwóch palcach, czasami wybieram kolorowy brokat. Jednak biale, krotkie są zawsze najfajniejsze. Ważne, byś miała jedną zaufaną tipserkę. Ja placę 80-90 max za całe z zdobieniami i 50 za uzupełnienie. Naturalna płytka oczywiście trochę dostaje, ale paznokcie szybko rosną. Nie sluchaj jakis opowiastek że tandeta, osłabiają paznokcie itp. z doświadczenia juz wiem że takie bzdury opowiadają osoby, ktorych często nie stać na taki comiesięczny (nie mały) wydatek. Tipsy na prawdę mogą wygladać super naturalnie, jesli nie robisz kilku cm żółto-niebieskich szponów. Poza tym, polecam pożelowanie paznokcie u stóp (białe+brokat ew. zdobienie), wygląda super i trzyma się 2 miesiące! (koszt ok. 50 zł)