Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakrecona...

parametry komputera. Gdzie?

Polecane posty

Gość zakrecona...

witam. Chce sprzedac komputer. Ale najpierw musze sie mniej wiecej zorientowac ile za niego "wyciagne". Zeby jednak sie tego dowiedziec ocvzywiscie musze znac parametry. I tu pojawiaja sie schodki. Wiem jaki mam procesor, karte graficzna, ile pamieci. Ale nie wiem co z reszta. Prosze wiec zeby ktos mnie naprowadzil co i jak...

Gość ale jak bo nie zabardzo kumam
chcesz sprzedac jako całosc czy na czesci ? na czesci uzywany pójdzie szybciej niz cały, tak mi sie wydaje. Co dokładnie chcesz wiedziec ?

Gość zakrecona...
tez wlasnie tak myslam ze na czesci lepiej sie oplaci. Tym bardziej ze co chwile bylo cos nowego wkladane i jedne sa sarsze drugie nowsze:) Nie mam pojecia gdzie znalesc jaka mam plyte glowna, w menadzerze tego nie widze:(. To co wiem to tak: Procesor AMD Sempron 2800 + 1,99 GHz 512 MB RAM karta graficzna winfast A 6600 LE nagrywarka combo wiem ze karte dzwiekowa mam zintegrowana no i to tyle co mi wiadomo na temat mojego sprzetu. o dysku nie wspomionam bo na roznych "jade". Mysle zeby go sprzedac i kupic laptopa (dolozyc cos;)). Jednak najpierw musze zobaczyc ile ten bylby warty.

Gość hmm p-oszukaj na allegro
tzn. sprawdz jak tam ceny stoją tych akurat czesci o ile takie są ;) jakby nie było tych dokładnie, sprawdz karty lepsze i gorsze i w zaleznosci od nich "wymyśl" swoja cene :)

Gość zakrecona...
karty akurat wiem bo nimi handluje. Ale chodzi o ta nieszczesna plyte glowna:( no i co jeszcze mi jest potrzebne w "wazniejszych rzeczy"?

Gość trefiniś amator
evernest jest to programik którym sprawdzisz parametry sprzętu mobo i szyn danych i generalnie wszystko co tylko można ten twój sprzęt tak na oko warty 1200-1400zł chyba że zasilacz masz jakiś porządny np tagan ale pewnie masz największy szajs jak znam życie na pewno przesławny codagen :D

Gość zakrecona...
zasilacz i chlodzenie ostatnio kupowalam, dosyc sie wykosztowalam, ale standardowo nie wiem co tam jest - kolega zalatwial. Ale programu zaraz poszukam, dzieki

Gość trefiniś amator
Ten zasilacz możesz sprawdzić tylko przez otwarcie obudowy niestety ;) jak będzie miał odpinane kable to pewnie dobry zasilacz jak nie to coś ala codagen na pewno :D na obudowie zasilacza powinno być napisane co to jest za cacko :P

Gość zakrecona...
wiem wiem. Tyle ze to potem zobacze. mam tak duzo miejsca,ze aby to xzobaczyc musze robic pelne przemeblowanie, inaczej nie odsune nawet komputera:P Tak wiec wszystko po kolei;) Ale chyba na czesci lepiej pojdzie,tak mi sie wydaje. Zasilacze mam w sumie w domu juz 3 (sprawne:) ), no i jeszcze pare czesci, ktore poterm nie beda mi potrzebne.

Gość łączenie tematów
Temat: bardzo prosze o pomoc 16:53 sonia321 kupiłam kompa i chciałabym sprawdzic jego parametry jest to dla mnie czarna magia 16:55 gdzie kupiłaś kompa ? 16:56 sonia321 od znajomej