Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kajka123

7 miesiąc ciąży bez kontroli lekarskiej-tragedia

Polecane posty

Gość Kajka123

Witam. Ostatnio dowiedzialam sie, ze moja znajoma jest w 7 miesiacu ciąży. Do tej pory to przed wszystkimi ukrywała. Nawet u lekarza nie była i wcale nie dbała o siebie.(piła, palila i nawet być moze ćpała). Teraz juz ma isc do lekarza. Tragedia, w głowie sie nie miesci jak tak mozna. CZy ma szanse na zdrowe dziecko?

to naprawde smutne, ale szanse na zdrowe dziecko, cienkie, ale ma.

heh, znam 16latke, ktora urodzila zdrowe dziecko, choc przez cala ciaze plaila i pila troche. dbac o siebie zbytnio nie dbala tez.

zauwazyla ze kobiety ktore pija, pal aogolnie prowadza conajmniej dziwny tryb zycia to maja zdrowe dzieci, fakt ze moze sie to odobic intelektualnie, ale przynajmniej sa to dzieci bez wad genetycznych czy innych chorob

Gość szatyneczkaaa
takie dzieci moga byc na wyglad zdrowe, ale potem jak ida do szkoły okazuje sie ze maja nizszy poziom intelektualny i nie radza sobie w szkole.

Gość jusiek
taka dziewczna lekkich obyczajów nie powinna byc w ciąży!!!!,a co dopiero matką!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jolaolaola
Dokladnie. Nie powinna. Ale jak juz sie przytrafilo to powinna sie opanowac. Albo nie wiem, moze lepiej od razu usunąć niz sie tak prowadzic i urodzic dopukac upośledzone dziecko.

Ja takiech kobiet nie rozumiem . Na pierwszej wizycie byłam w 4 tyg ciazy ...i tak do porodu co 2 tyg......

Gość Agamon
Jej to na prawde straszne. Ale mysle ze moze miec szczescie i urodzic zdrowe dziecko.

Gość a ty co ksiazke piszesz o niej
NOS W SOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ALBO DONIES NA NIA NA POLICJE NO COS POWINNAS ZROBIC!!!!!!!!!!!

Gość aneczka 25
czasami tacy ludzie mają szczęscie tyle się słyszy o tych pannach które rodzą w stodołach....i w tego typu miejscach, nikt nie wiedzieał, zę były w ciąży , do lekarza nie chodziły, a ich dzieci przynajmniej w pierwszym okresie zycia są zdrowe....a ktoś inny chucha dmucha i .....

SZKODA ZE NIE MASZ SWOJEGO ZYCIA WTEDY NIE ZYLABYS CZYIMS

Gość GFDUTD
NAWET BYC MOZE CPALA - TO JUZ TWOJ WYMYSL CO? NIE SADZ INNYCH WEDLUG SIEBIE

A_cha nie przesadzaj:) Ja mam wizyty co miesiąc. Mam zwrócić uwagę lekarzowi, że powinnam latać co 2 tyg?:D To wszystko zależy od przebiegu ciąży, nie ma powodu latać co 2 tyg jak wszystko jest w porządku. Pod koniec ciąży bywa się często. Co do takich matek, jak w głównym wątku to niestety tak bywa, że te co się najmniej przejmują mają najwięcej szczęścia;)

bo glupi zawsze ma szczescie ale jesli chodzi o zdrowe uwazajace na siebie matki to albo poronia albo rodza chore dzieci i gdzie tu sprawiedliwosc? choc moze to bog czuwa nad nimi ze skoro mialy przerabane w brzuszku glupiej matki to niech ma sei dobrze na swiecie

bo glupi zawsze ma szczescie ale jesli chodzi o zdrowe uwazajace na siebie matki to albo poronia albo rodza chore dzieci i gdzie tu sprawiedliwosc? choc moze to bog czuwa nad nimi ze skoro mialy przerabane w brzuszku glupiej matki to niech ma sei dobrze na swiecie

Nie przesadzam :) Poprostu ja chodziłam co 2 tygodnie - na wyniki co miesiac do lekarza ... Zle sie wyraziłam;):P Nie twierdze,ze kazdy powinien postepowac jak ja ...

Gość W znajomej firmie
pracuje 28-letnia kobieta, ma 13-14 letnią córkę. Jak ją rodziła (w domu) to matka wezwała pogotowie, bo córkę brzuch bolał. Przyjeżdża lekarz, długo bada i mówi do matki: "Została pani babcią". Przez całą ciążę córka nie wiedziała, że jest w odmiennym stanie. Nie ukrywała nic przed rodzicami, zwyczajnie nie zdawała sobie sprawy. Tym bardziej jej matka, bo niby skąd (haha).Zwyczajnie nagle urodziło się dziecko i w ten sposób córką zostala matką, a matka babcią. Może tamta też nie wiedziała ???

dziwne że ona sama nie wiedziała o ciązy:) przeciez ruchy były i w ogólejak mozna nie zauważyc że jest się w ciąży?:P ja mam koleżanke ktora będąc w ciązy no wiedziała o tym ale nic nikomu nie mówiła i podobnie jak u tej Twojej znajomej w domu brzuch ja zaczął bolec więc rodzice po pogotowie,pogotowie przyjechało no i szokujaca wiadomosc dla wszystkich państwa córka rodzi heheeh no ja swojej żadnej ciazy nie moglabym ukryc takie bebzunki za kazdym razem duze mam:)

Gość Kajka123
Nie pisze tu nikt książki. Po to jest to forum, zeby opisywac rozne przypadki. Chyba nie sadzisz ze tylko tu sie pisze o sobie. W ogole głupie masz komentarze "a ty co ksiazke piszesz o niej".