Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Siostra Marka

Bałam się tej ciąży... Jestem obciążona genetycznie.

Polecane posty

Gość Siostra Marka

Najpierw opowiem historie z mojego życia... Byłam przygotowana na śmierć mojego jedynego ukochanego braciszka, chorował od urodzenia na zanik mięśni. Od urodzenia nie chodził , był bardzo mądrym chłopcem, wzorowym uczniem. Aż nadszedł taki dzień kiedy zaczął przysypiać w środku dnia na siedząco, i w pewnym momencie nie oddychać..... Pamiętam to przerażenie w oczach mamy, kiedy dzwoniła po pogotowie a ja go reanimowałam. Trafił na OIOM. Leżał ok. 3 m-cy. Po wyjściu ze szpitala po tak długim czasie, myślałam że już będzie dobrze. lekarz mówił co innego.Mówił o sercu , które tez przecież jest mięśniem, i powoli zanika... Znów trafił do szpitala z dusznościami, tym razem już nie wyszedł. Miał tylko 15 lat. Podobno te chorobę przekazuje się genetycznie, dot. tylko chłopców. Matka przekazuje w swoich genach córce.Jestem już matką , moja córeczka ma prawie 2 latka. Bałam się tej ciąży, bałam się że będzie syn. A mój mąż tak bardzo chce syna.... Bardzo boje się zajść ponownie w ciążę, nie chcemy też aby nasze dziecko było jedynakiem. Nie ma presji , że ma to być chłopiec, oby zdrowe... Czy są jakieś dziewczyny, które też obawiają się chorób dziedzicznych??? Boje się w przyszłości o moja córkę, o jej dzieci. I tak w nieskończoność....................................

Gość przede wszystkim nie
powinnaś dramatyzować, bo to nic nie zmieni...może być obciążone genetycznie, ale nie musi

Gość jioijoi
ty chyba nie piszesz powaznie ze chcecie drugie dziecko i to syna? o ile to prawda z tym dziedziczeniem tej choroby

Gość jioijoi
autorka pisze ze maz chce syna choc nie ma presji na to by koniecznie byl to syn w kazdym razie uwazam ze przy takim ryzyku powinni byc szczesliwi ze maja jedno zdrowe dziecko i modlic sie, zeby choroba nie wracala w kolejnych pokoleniach a nie zwiekszac ryzyko, grajac losem przyszlego dziecka w rosyjska ruletke