Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość innnnnnnnnnnga

Iść do ginekologa?

Polecane posty

Gość innnnnnnnnnnga

Mam 17 lat , miesiączkuje od 3 lat, lecz z okresem ejst roznie raz jest raz go nie ma, w zeszlym roku okres mialam w styczniu , maju, czerwcu, wrześniu, paździeriku i grudniu przez ok 6 dni. samo sie ureguluje czy iść do ginekologa?

Mysle, że powinnas pójść, w końcu to nic strasznego. Okres powinien się uregulowac w ciagu dwóch lat, a u Ciebie coś nie chce. Lepiej jest ewentualne zaburzenia hormonalne wcześniej wykryć.

Zdecydowanie idź do ginekologa - możesz mieć problemy hormonalne, ktore w przyszlosci moga zaowocować problemami z posiadaniem dziecka. Tak nieegularne miszaczki bylyby norma na poczatku miesiaczkowania.

Gość ja mam podobnie
ale w zeszłym roku miałam okres tylko w 4 miesiacach;/ a do gina wzlekam ... podejrzewam ze to hiperprolaktynemia... ale gina trza sie kiedys wybrac.... ja mam 18 lat miesiaczkuje od 13 roku zycia i cały czas tak samo jest

Gość innnnnnnnnnnga
no to chyba sie wybiorę do ginekologa, chociaż jakoś nie mogę sie przełamać

Bardzo wazny jest wybor ginekologa. Moze pierwszy rz wolisz isc do koiety? Mozesz tez poprosic mame lub kolezanke aby z toba poszly. Powinnas sie odwiedziec, ktory ginek jest ok. Ja mialam to szczescie, ze przy pierwszym badaniu lekarz byl baaaaardzo mily i delikatny - wiem, ze jest b. wazne, bo trafilam potem tez na chama.