Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkauczennicygimnazjum

jak to sie pisze?pyt.do polonistow

Polecane posty

do powinno być powinno być wynurzyli! tak jak się wynurza z wody a nużyć to od nudy ale corka napisala wynużyli sie i to w pierwszym zdaniu,a babka nie uznala tego za blad,badz nie zauwazyla pozdrawiam!

Gość kilim
wynurzyli się na bank pisze sie przez "rz" bo nurek. może babka nie zauważy. albo niech córka to poprawi i wtedy idz do nauczycielki bo inaczej zamiast dwói dostanie jedynke i bedzie jeszcze gorzej :O

Gość lacuna
wydaje mi sie, ze nie mozna dzielic wyrazu w ten sposob, ze na koncu sylaby jest spolgloska, wg mnie prawidlowo jest pie-kli ;)

dziekuje za odpowiedzi! chyba jednak strach przed poprawieniem na jedynke nie pozwoli mi pojsc i tego wyjasnic,jest ewidentnie napisane "wynużając się" i babka tego nie poprawila albo nie zauwazyla a to w piewrszym zdaniu,wiec teraz gdyby to zobaczyla to by na pewno zauwazyla co ciekawe jest takie slowo pisane wlasnie przez ż http://www.google.pl/search?hl=pl&q=wynu%C5%BCaj%C4%85c+si%C4%99&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl a jesli chodzi o sylabowanie to nadal mysle,ze nalezy rozdzielac spolgloski np w slowie "rozdwojona" to jak sylabowac?