Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slonko007

jaka pewnosc?

Polecane posty

Gość slonko007

jesli pierwsza tabletke wzielam w czwartym dniu okresu zamiast w pierwszym czy cos zlego sie stanie? jak ona dziala i od kiedy? prosze o porade :)

wyfaje mi sie ze zaczyna działać antykoncepcyjnie po tygodniu ale poczekaj na dalsze odpowiedzi

Gość tabletka działa od pierwszej
wziętej...ale tak jam ma sie ja wziąźć... nie wiem czy jestes zabezpieczona jezeli sobie wzięłąs w 4 dniu a nie w pierwszym tak jak mialas. w koncu to są hormony.

Gość slonko007
czytalam gdzies ze mozna ja wziasc jeszcze do 5 dnia cyklu,wiec moze nic sie nie stanie zlego. najwyzej przez pierwszy czas bede sie dodatkowo zabezpieczac...

Gość hej hej hej .. czytaj ulotke
ginakolog mipowiedziala , ze jesli wezmie sie w pierwszym dniu cyklu- to dziala od razu, natomiast jesli wezmie sie ją w jakikolwiek inny dzien- czy np. 4 dc to przez caly cykl musisz dodatkowo sie zabezpieczac. p.s. czytaj ulotke tabletek! tam jest napisane! ze zaczyna sie w pierwszym dniu cyklu , a jesli nie... no!

Gość yta
niestety musisz się dodatkowo zabezpieczać

Gość chronogest
trzeba się dodatkowo zabezpieczać przez tydzień.

Gość do tej co czyta ulotki
a ta co czyta ulotki też dziwne rzeczy pisze bo skoro przeczytała to skad jej wpadło do głowy że trzeba sie zabezpieczac później przez cały cykl jak w ulotkach pisze (przynajmniej yasmin i logest) że 7 dni trzeba sie wtedy dodatkowo zabezpieczać

na moich (Rigevidon) tez piszę, żeby zabezpieczac się jeśli tabletka zostala wzieta innego dnia niż pierwszy dzien okresu o ile pamietam pisze 14 dni ale moj ginekolog mowil, żeby cały listek i przerwe po nim :P

Gość no przeczytaj
ulotke dzien o ktorego zaczynasz zazywac jest BARDZO WAZNY, w koncu to sa hormony!!!!!

Gość do do tej co czyta ulotki
widac Ty to masz problem czytaniem ze zrozumieniem... tak wiec, przeczytaj raz jeszcze moj poprzedni post, a pozniej mozesz odpisac, ale pomysl chwile napisalam, co mi powiedziala moja pani ginekolog- (uwaga!!!)- nie napisalam przy jakich tabletkach tak mi kazala zrobic, w opisanym przez autorke tematu przypadku. i dalej: "p.s. czytaj ulotke tabletek! tam jest napisane! ze zaczyna sie w pierwszym dniu cyklu , a jesli nie..." i tu jak widzisz- jest "a jeśli nie..." - tu autorka + reszta zainteresowanych zpewne domyslila sie ,ze w ulotce do tabletek , ktora zapewne ma, bedzie dalsza instrukcja- "co dalej" p.s. spadaj!

aha a co do tego kiedy można zacząć to niekoniecznie od 1 do 5 dnia okresu moj gin powiedzial, że mozesz zaczac kiedy chcesz np 13 dnia cyklu tylko ze sobie namieszasz bardziej i wieksze ryzyko plamien no i oczywiscie brak zabezpieczenia ale generalnie zaczac mozna w dowolnym dniu

Natia no czasem wygaduję ale wolę słuchac jednego mojego ginekologa niż 15 dziewczyn na kafeterii, z których każda mowi co innego :P :P :D

Gość no ja biorę
Logest i ginekolg powiedziała, że jeśli zacznę brać w innym dniu niż pierwszy to PRZEZ CAŁE pierwsze opakowanie muszę się zabezpieczać dodatkowo i zdecydowanie większym autorytetem w tej kwestii jest dla mnie lekarz! nie zamierzam wpaść, ani zamartwiać się pod koniec opakowania, czy przypakiem wpadki nie było etc więc słucham lekarza po co w ogóle, tak swoją drogą, zaczynać brać piguły w 4 dniu, jeśli wiadomo, że od 1 dnia okresu gdy się weźmie, działa??

nie chce mi się czytać tego wszytskiego:o ja Ci pwoeim jak jest. jak wezmiesz tabletke 1 dnia cyklu to jestes zabezpieczona od 1. jak weżmiesz 5 dnia to po 7 tabletkach. jest tak dlatego że niektóre kobiety z krótkimi cykalmi maja owulacje juz pod koniec okresu dlatego na wypadek EWENTUALNEJ owulacji trezba sie zabezpieczac na czas jej trwanie (czyli 7 dni). nie wiem czy juz ktoś to pisał:) w razie czego mas zpotwierdzenie prawdziwych informacji tylko:)

to bzdura że przez całe opakowanie powinnaś się zabezpeczać wierutna:o

Gość nulkax19x
mówicie ze tzreba sie zabezpieczac to ja mam pytanko mi sie okres zaczął o godzinie po 21 a tabletke wziełam rano czy też sie musze zabezpieczać??