Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwowa

PROSZĘ O RADĘ -jak nie obgryzać paznokci ?!?!?!?!?!?

Polecane posty

Gość nerwowa

Proszę niech mi ktoś udzieli rady.Mam tak jak tylko pamiętam od dziecka,moja mama ciągle powtarzała NIE OBGRYZAJ ! a ja i tak obgryzałam i robie to nadal.Obiecuję sobie codziennie,że koniec z tym,wytrzymam parę dni,i kiedy juz ładnie zaczynaja mi odrastać to znów je obgryzę. Czy ma ktoś dobry sposób ?????

Gość ghghjgjngyjftjyjtdytyj
moze tipsy

Gość nerwowa
a ja mam 30 lat i nie bardzo moge wyrosnąć,,ale dzięki za propozycje.też myślałam o tipsach,ale to tak sztucznie wygląda i sama nie wiem.Poza tym to spory wydatek,i trzeba 2x w miesiącu uzupełniać

Gość mmmmmmmmniam
jak byłam dzieckiem tez obgryzałam. Rodzice kupili mi w aptece taki preparat, ktorym sie pluchy smarowalo, byl w smaku taki gorzki, ze cokowliek chwycilam i zjadlam czulam ten okropny smak, do dzis to cholerstwo pamietam...ale potem znowu zaczelam obgryzac :) hehe A dzisiaj moge sie pochwalic dlugimi pazurkami, sama sie oduczyłam po prostu, wada jest jedynie taka, ze przez to obgryzanie niewszystkie sa rowne i maja rozne kształy u prawej i lewej reki. No ale cóz..jak to mawiaja "cierp ciało, jak ci sie chcialo" czy jakos tak Pozdraiwam i powodzenia zycze ;)

Gość walduuuś
cierp ciało jakeś chciało :p

Gość mmmmmmmmniam
Mysle, ze to samo z wiekiem mija. Jako młoda dziewczyna to jeszcze jakos mozna to zniesc, ale juz jako kobieta to chyba wstyd Ci bedzie, kiedy ktos Ci na rece spojrzy a tu takie ble paluszki? Wytrwalosci :)

Gość nerwowa
z wiekiem??? to ile jeszcze to potrwa ja ma 30 lat,Paznokcie nie są aż tak krótkie,nie obgryzam mocno,,ale obgryzam,a nie chcę...już nic z tego nie rozumiem.Nie chcę,a jednak obgryzam

Gość Bogumiła
Też borykam się z tym problemem,nietety bezskutecznie myślę o hipnozie.

Gość miiiiiiiiiiiiisia
ja też mialam ten problem. mama czesto powtarzala mi zebym nie obgryzala bo mam brzydkie. obiecala, ze na urodziny bede mogla zrobic sobie paznokcie zelowe. widziałam w internecie. sa super! no ale mimo to obgryzalam. do urodzin zostaly 3 tyg. wiec postanowilam ze musze wytrzymac. kolezanka ladnie pomalowala mi paznokcie, przykleila naklejki. wygladaly ladnie choc byly krotkie. wytrzymalam! dwa dni przed urodzinami zrobilam sobie paznokcie o jakich marzylam! no i teraz juz nie obgryzam nawet jesli nie sa ozdobione!;) pozdrawiam!;)

Gość blavlas
jst taki lakier do paznokci po ktorym ci sie odechce obgryzac

Gość dajuta
Nie wierze,ze pomalowanie jakims specyfikiem czy tez zrobienie sztucznych paznokci pomoze w zwalczeniu tego brzydkiego nalogu.A walcze z tym juz wiele lat bezskutecznie.Obgryzam paznokcie az "do miesa",to boli jak diabli.Wiem,ze to brzydkie ale nie potrafie juz z tym walczyc.

Ja przestałam jak zaczęłam pracować w zawodzie w którym wszyscy patrzą mi na ręce :D Myślę, że te gorzkie preparaty nic nie dają. Człowiek i tak obgryza. Chyba najlepszym wyjściem są tipsy. Plastiku raczej nie bedzie się jeśc;;;