Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irytacja

moja facet mnie oszukuje - zawiodl mnie wiele razy..

Polecane posty

Gość irytacja

Wlasnie sie o tym dowiedzialam... byla taka sytuacja: w maju zaszlam w ciaze.. przelom lipca i sierpnia poronilam. Prosilam go, ba, umowilismy sie, ze nikomu, po za jego mama nie powiemy, ze na razie nie warto sie z tym spieszyc, bo nie wiadomo, jak to bedzie (raz,ze jestem chora, dwa w mojej rodzinie to "norma", i moglam w kazdej chwili poronic). wiec mielismy te 4 miesiace poczekac... przysiegal, obiecywal, a facet naprawde zdawal sie powazny,odpowiedzialny.. a ja od kilku miesiecy co rusz dowiaduje sie, ze tu jego kolezanka, tu kolega, tu ktos tam, tu ktos tam, a dzis juz peklam.. i sie poplakalam... bo dowiedzialam sie, ze jego ex o tym wiedziala i on jej powiedzial "tylko pamietaj, ty jakby co o niczym nie wiesz". a przysiegal mi... ze nikomu.. niby nic wielkiego, ale ja przywiazuje duza wage do mojej/naszej/ prywatnosci i nie rozpowiadam na lewo i prawo o sprawach osobistych, ale w tym wypadku musze prosic o rade kogos z was, o jakies wspracie, bo ja juz po prostu nie wiem co robic.. oklamal mnie w ten sposob juz parokrotnie.. wczesniej, gdy dowiedzialam sie,ze jakas jego kolezanka o tym wiedziala, on powiedzial,ze przeprasza,ze nie chcial mnie denerwowac, ale musial sie komus wygadac. argumentowal to w ten sposob, ze ja mam swoja przyjaciolke (ktora notabene nigdy nie puscila tak zwanej pary z geby i nie jest zawistna czy zazdrosna o to,ze ja z nim jestem, w przeciwienstwie do jego kolezanek, z ktorymi wczesniej flirtowal ile wlezie)...a on musial sie komus wygadac. Awantura byla, a jak.. Bo dla mnie obietnica jest obietnica, klamwstwa nie znosze, szczegolnie,ze okazuje sie po pol roku, na jaka skale... on to rozpowiadal chyba wszystkim swoim znajomym! A oni.. jezu, kiedy pomysle co oni sobie o mnie mysla, mysleli, ... co ja mam robic.. najchetniej wydrapalabym mu oczy! niedlugo w telewizji powiedza "pami x byla w ciazy.." To zbyt osobiste... to moja osobista tragedia. I nie chce zeby osoby, ktorych nie znam o tym wiedzialy. szczegolnie jego ex.. pomocy.. bo sie zalamalam..

Gość Anulka323
hmm jezeli wielkie awantury i zwykle rozmowy nic ne daja to moze warto to zakonczyc,bo widac,ze naprawde cie to boli

Gość irytacja
boli to malo powiedziane. a zakonczyc nie moge... to nie wchodzi w gre.. szukam innego rozwiazania..

Gość powiedz innym
" w tajemnicy " , że on nosi bokserki w misie i serduszka :D

Spróbuj mu nic nie mówić. Po prostu zacznij z nim rozmawiać o pogodzie, o ptaszkach, kwiatkach, braku śniegu, o tym, że chcesz przesadzić roślinkę w większą doniczkę itp. To powinno poskutkować przynajmniej w tym, że nie będzie miał o czym plotkować z innymi, bo Ty ograniczysz lub w ogóle zakończysz rozmawianie z nim o Twoich sprawach. Znajdź sobie kogoś innego do takich rozmów. Najlepiej innego chłopaka. A dlaczego nie możesz zakończyć tego związku?

ja mam z moim identycznie okłamuje mnie w małych sprawach boi mi się wyrazić swojej opini na jakś temat i woli mnie okłamać

Gość irytacja
poza tym,ze jest umowa na nas dwoje na mieszkanko i jeszcze kilka innych, czyli formalnosci formalnosci, to kocham go bardzo, za inne, wspaniale cechy, dla ktorych w koncu go pokochalam. negatywy jeszcze mi nie padly na mozg!

Gość irytacja
anka_23 - ale zeby klamac w zywe oczy,ze nic nikomu nie powiedzial,a po paru miesiacach ja sie dowiaduje, i to przypadkiem, ze polowa jego znajomych o tym wie, a on ich prosil o dyskrecje? i to w tak waznej i ciezkiej dla mnie chwili? to nie sa drobne sprawy anka, ale od tego sie zaczyna, wiec uwazaj i lepiej szybko wez w obroty tego swojego,zebys nie miala pozniej tak meczacej sytuacji jak ja, bo ja do mojego cos mowie, zarzucam mu,ze znowu cos spieprzyl , np znowu nie zakreciles butli z gazem (mamy, bo nam taniej wychodzi hehe), ja wracam do domu i co? tylko patrzec jak zapale papierosa, i kur.w.a wybuchne! a on spuszcza glowe i milczy. i milczy do nastepnego dnia, tak mu glupio. Ale nigdy sie cholera sam nie odezwie pierwszy! niech walnie chociaz piescia i powie,ze ma mnie w dupie! albo niech powie cholera masz racje, o czym ja myslalem, dobrze,ze kurki byly pozakrecane. musze tego pilnowac. nie nie nie. on w ogole nie nie odzywa! to jest paranoja!

wiem że to nie drobne sprawy ja tak mam że o czymś z moim rozmawiam wszystko ustalamy a on potwm robi swoje nic mi nie mówiąc to nie pierwszy raz i nie mogę mu wytłumaczyć że mógł mi powiedzieć że coś mi nie pasuje

Gość irytacja
hmm to faktycznie niezbyt fair z jego strony. a jak tlumaczy swoje postepowanie? czy moze tez milczy, jak moj?

najpierw rozmawiamy o czymś, z czym mamy problem, ja mówię co mnie boli i co bym chciała, pytam mu się o zdanie, on mówi że tak a potem po fakcie mówi że już to załatwił i już nie mam się czy przejmować bo już to \"mamy z głowy\" tyle że ja nie chciałam żeby on cokolwiek załatwiał, bo tak się umawialiśmy i jasno wyrażałam swój sprzeciw a on mówi że nic nie powiedzia bo nie wiedział jak i i tak bym się na niego gniewała :(

mój sie tak długo nie odzywa jak jest w pracy tzn ja siedzę w domu i jest mi smutno ciąglę się tym zadręczam a jemu się przypomiona o przeprosinach jak idziemy do łóżka, albo mamy wspólny weekend wziełam się za niego, wcześniej były większe kłótnie ale kłamstwo to kłamstwo

z tego wszystkiego, a już na pewno na podstawie przykładu butli z gazem wnioskuję co następuje: a) jego chęć zamieszkania razem i Twoja chęć zamieszkania razem to stosunek procentowy mniej więcej 30:70 b) nie dorósł do różnych odpowiedzialności, które trzeba posiadać, żeby razem mieszkać c) w ogóle prawdziwa odpowiedzialność, w tym również odpowiedzialność za słowa, którą powinien przyjąć na siebie w momencie otrzymania dowodu osobistego, to dla niego nieco odległy temat. To wszystko. Możecie się z tym zawsze nie zgodzić.