Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasankakaskankaa

Dziewczyny ile ja zjadłam tych kalori mniej wiecej?moze któraś wie?pliss

Polecane posty

Gość kasankakaskankaa

odchudzam sie a zjadlam dziś chyba za duzo do tej pory .. mam jesc 1200 kcal wg dietetyczki.. od rana zjadlam tyle: 3 kromki z szynka i majonezem oraz serem zóltym malo szynki i sera na kromce ale majonezu duzo na tym:) potem miske uszek z barszczem calą okolo 15 uszek normalnych i teraz salatki talerz z majonezemi czerwonymi burakami i zcebulka a do tego 3 kromki z serem i szynką :) czy to nie przekracza tych 120kcal?

Gość ale mnie rozsmieszacie
co jej gadacie ?wcale nie wiecej jam ysle ze nawet 100 to wszystko nie ma.

Gość ale mnie rozsmieszacie
to znaczy nawet 1000 to nie ma.

Gość lololo
Taaaaak. Sczególnie ten majonez dodawany na kanapki. I 3 kromki chleba - jeszcze powiedz że to było białe pieczywo. Dziewczyno wyczerpałaś dawkę kalorii na dwa dni!!

Gość gosieenkkkka
kobito! jedz wiecej owocow! p.s. uwielbiam ta salatke z czerwonych buraczków mniam!

Gość kasankakaskankaa
no biale pieczywo :( oczywiscie salatka z buraczkami i jajkaqmi i majonezem to byla ..lubie bardzo ale nie wiem czy jest kaloryczna!!

Gość Ma-s-e-cz-ka
na bank, przekroczyłaś 1200 kcal. Ja jem mniej więcej tyle, co ty w diecie, a nie chudnę.

Gość gosieenkkkka
mysle ze jest kaloryczna:) ja jeszcze do tego daje drobno pokrojone jablko:)

Gość kruella demon
a nie wiecie dziewczyny ile kalori powinnam jesc skoro siedze tylko w domu teraz i nic nie robie prawie? ile kalori potrzebuje na 24 lata i toze sie lenie ?tylko teraz sie lenie potem znowu robota:)

Gość sory dziecino ale jna twoim
miejscu bym się zastanowiła:O Fajnie się "odchudzasz...." Przekroczyłas DAWNO 1200kcal. A wy, moje drogi, nie zdajecie sobie sprawy, ze nawet kubek jogurtu bez żadnych owoców, bez cukru i bez tłuszczu, taki mały ma ponad 100kcal:o Zwykle ok. 120kcal. Majonez na 100g. ma ok. 759kcal. Czyli jak z sałatką i z kanapkami zjadłaś ok. dwie pełne łyżki stołowe majonezu, to jest już ok. 500kcal:o Przeciez to jest sam olej i jajka, sam tłuszcz:o Zresztą, nieważne ile zjadłaś, ale co ty jesz!!!!!!! Jak można od rana do nocy jeśc kanapki i majonez????:O A gdzie jakiś normalny, ciepły obiad gotowany, gdzie warzywa? OWoce???? Jakieś białko?:O Jeżlei się odchudzasz w ogóle nie powinnaś jeść więcej niż dwie kromki ciemnego, PEŁNOZIARNISTEGO pieczywa dziennie. Nie powinnaś jeśc tłustych wędlin, najlepiej żadnych. W żadnym wypadku nie możesz jeść majonezu ani sera żółtego, ani pić tłustego mleka, jakichkolwiek słodzonych soków (więc zostają albo zagraniczne, niesłodzone, albo warzywne, ale sama musisz je robić), nie możesz używac cukru i jeśc żadnych tłustych serów, serków na kanapki, topinonych, wieprzowiny, słodyczy, ciastek i krakersów itd. Ani jeść cukierków, nawet miętowych. To jest śmiech na sali, nie odchudzanie:o Sześć kromek białego chleba- to jest juz ok. 900kcal! bo kazd kromka chleba, dośc cienka, to ok. 150kcal. Dodajmy do tego majonez, te dwie łyżki- 500kcal. Nie muszę mówić, ze już przekroczyłaś limit. masz na koncie 1400kacl. Talerz sałatki... No jeżeli NAPRAWDĘ zjadłać cały talerz, to i majonezu będzie więcej:O A sałatka z majonezem, to ok. 300kcal na 100gram, czyli dwie czubate łyżki stołowe.... Załóżmy, ze zjadłaś ok. sześciu łyżek stołowych, czubatych tej sałatki. To juz jest ok. 1800kcal:o Więc mogłaś zjeść ok. 3 tys kcal, dziewczyno:o fajna dieta:o🖐️

Gość malena balena
a ja zjadlam 3 kromki bialego pieczywa z maslem ale mormalnie bez przesady do tego 1 jajko na twardo i 4 plasterki sera bialego, talerz mrozonej zupy warzywnej z ziemniaki i fasola - fasolki nie zjadlam wyrzucilam :) ile to ma gdzies kcl ??

Gość malena balena
na sniadanie 1 jogutr normalny owocowy, kawe z mlekiem i 4-5 biszkoptow :) w ciagu dnia wypijam ok 1,5 lt wody :)

Gość malena balena
wieczorkiem pewnie szamne jakis kawalek mieska :) z satata lub slate z jajkiem i tunczykiem :) miami

Gość malena balena
kto policzy ile to kcl?? :)

Przykładowy jadłospis dla diety 1200kcal: - kromka ciemnego pieczywa typu fitness, jajko na twardo, pomidor, kawa bez cukru, czarna. (ok. 250kcal) - średnie jabłko, sok typu Kubuś ( ok. 180kcal) - gotowana pierś kurczaka z tartą marchwią polaną sokiem z cytryny oraz ryżem (60g. suchego ryżu, przed gotowaniem) (ok. 520kcal) - mały jogurt bez tłuszczu i cukru z łyżką płatków owsianych ( ok. 150kcal) - sałatka z pomidora, ogórka zielonego, sałaty lodowej, cebuli z solą, pieprzem, minimalną ilością oliwy z oliwek. Jeżeli do śniadania dodasz do kawy pół szklanki mleka 2%, musisz zrezybnowac z tej sałatki wieczorem... Policz sobie. Zainteresuj się, ile kalorii maja produkty spozywcze, bo twoja dieta to porażka:o🖐️

Poza tym zapomniałam jeszcez, z ejadłaś USZLKA:D Kurde, jedno uszko to ok. 40kcal:o Jak zjadłaś 15 i to z barszczem, to sorry.... Chyba masz dietę 4 tys. kcal😭 Teraz już iwem, skąd się biora na ulicy wieloryby:D Nie musicie mi docinać, bo sama nigdy nie licze kalorii, po prostu jem co chcę, ale szczerze mówiąc nie sądziłam, ze można pochłonąć takie ilości żarcia i uważać, ze to dieta:o🖐️

Gość kruella demon
mleko nie tuczy na przyklad łaciate to czerowne 3,7 % tłuszczu nie tuczy tak bardzo to co gadacie?

Gość malena balena
sory dziecino policzysz moje kcl ?? pliss

Mleko nie dość, że ma mało wartości odżywczych, bo i tak ten wapń czy białko w nim zawarte sa bardzo ciężko przyswajalne, to jest kaloryczne, bo tłuste... mleko 2% tłuszczu ma w 100ml ok. 45 kcal, z tego co pamiętam. WIęc policz sobie- szklanka mleka- 250ml, to juz masz ponad 100kcal.

Aha, a dodam jeszcez, ze z mleka właśnie najlepiej się przyswaja tłuszcz:D Mój pies bardzo lubi je pic na zimę;)

No masz tak samo- 3 kromki, każda po 150kcal, plus masło, ale nie wiem ile tego masła... No więc powiedzmy, ze każda kromka z masłem juz 200kcal. Masz już 600. 1 jajko, to ok. 110kcal. a plasterki sera białego, pewnie niezbyt cienkie, ok. 1 cm grubości, czyli ok. 150kcal. Jeszcez zależy, czy był to tłusty ser, a pewnie tak, więc wtedy ok. 200kcal. Zupa warzywna- zależy jaka... Na normalnym wywarze itd, to ok. 250kcal. I zależy jak gęsta i ile jej... Ale mały twlerz takiej z samymi warzywami, to ok. 150kcal. 1 jogurt- zależy jaki... przeciętnie mją ok. 120kcal na 100gram a jogurt jest 150g, czyli 180kcal. kawa z mlekiem ok. 50kcal. i 4 biszkopty tez okolło 200kcal. No i licz:p

to masz ok. 1590kcal. A na pewno jeszcze pijesz soki i jesz owoce do tego. Sok słodki, taki z kartonu ma ok. 40kcal na 100ml, czyli na szklankę 100kcal.

Gość malena balena
hi hi wyszlo mi ok 1550, czyli spoko :) nie jestem na zadnej diecie !!! a chcialam jeszcze zjesc ferrero roche he he :D :D :D :D

Gość malena balena
ha ha i tu cie mam nie pije zadnych sokow!!!!!! tylko wode nie gazowana !!!

Gość malena balena
mam 173 i waze ok 62 kg!!!

Gość malena balena
skad wiesz tyle na temat kcl ??

Gość wystarczy czasami zajrzeć na
etykiete tego, co się kupuje i potem je. Poza tym jak przestałam trenować sport dość intensywnie, to przytyłam i chciałam zrzucić ok. 5 kg. A dla umieśnionej osoby to nie jest łatwe...:o Musiałam zrobić sobie pradziwą dietę- najpierw żadnego jedzenia przez 24 godziny, potem przez dwa tygodnie tylko do 400kcal:o Plus cwiczenia, odpowiednie jedzenie, nie jakiekolwiek. No i schudłam. Dokładnie pięć kilogramów. A jak skończyłam dietę, to schudłam jeszcze 2:p I od tej pory juz mam niższa o 7kg wagę. Ale nie polecam nikomu takich metod, trzeba się naprawdę znać na sobie, na żywieniu itd. Bo inaczej może się to źle skończyć, a efekt może byc odwrotny od zamierzonego.

Gość nie widzicie
ze to prowokacja ?