Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolcia11

Prosze o pomoc / badania HORMONALNE..

Polecane posty

Gość karolcia11

Witam.. Odebralam dzis wyniki badan hormonalnych i prosilabym o jakakolwiek interpretacje lub informacje.. Wizyte u endokrynologa mam dopiero za 2 tyg.. SHBG: 65,08 FSH: 1,78 mlU/ml Estradiol: 134 pg/ml Testosteron: 54,7 OM-MA (Ca-125): 12,3 U/ml Moje dolegliwosci, to: straszne bole w brzucha i plecow (na dole) w pierwszy dzien miesiaczki, wymioty, utraty przytomnosci, dretwienie rak, nog i twarzy, a o procz tego nadmierne owlosienie. Mam 23 lata.. Bardzo dziekuje za jakakolwiek informacje!

Gość ja_27
Z tego co ja sie orientuję masz bardzo wysoki poziom testosteronu!Gdzieś wyczytałam, że norma jest 0,1 - 0,9 ng / ml, ale naprawdę więcej nie umiem pomóc :(

Gość ad hormony
karolcia- wpisz np. w google -norma......i tu dany hormon i na pewno bedzie wszystko wytłumaczone -ważne są też jednostki które nalezy uwzględnic lub dokonac przeliczenia (jak jest to podane ) nie robiłam tych hormonów więc Ci nie pomoge ale na pewno znajdziesz odp. w internecie :) mam tu taką stronkę - moze Ci pomoze http://www.medicover.com/pl/pl/Zdrowie/?TabId=91

Gość ad hormony
wejdź na "Vademakum zdrowia" a następnie do zakładki "sprawdz swoje wyniki"

Gość pusur
Ja mialam bardzo podobne objawy, nikt nie wiedzial o co chodzi, skonczylo sie prolaktynoma. Jest leczenie, sa efekty. :) Nie stresuj sie, tylko sprawdz normy dla swietego spokoju i czekaj na wizyte u lekarza. Moze dostaniesz skierowanie na kolejne badania i juz :). na razie chill out :)

Gość guj
co to jest ta PROLAKTYNOMA?

Gość karolcia11
Dziekuje wszystkim serdecznie za odpowiedzi.. ;] Powiem szczerze, ze troszke mi lepiej.. Poszukam sobie tych norm i mam nadzieje ze bedzie ok..:) Chociaz chcialabym miec juz to wszystko za soba i wiedziec co mi jest.. To trwa wszystko juz wszystko 3 lata, wiec pewnie dlatego to moje zniecierpliwienie.. Jeszcze raz wszystkim serdecznie dziekuje i POZDRAWIAM!!

Ja_27 -badania podawane są w różnych normach-to zalezy od laboratorium. W tym wypadku norma testosteronu jest prawdopodobnie 80 ng/dl.