Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RANKING

ROBIMY RANKING FILMÓW WSZECHCZASÓW

Polecane posty

Gość the one who forgot to stay
POWRÓT DO GARDEN STATE.Niesamowity film.

Gość kluszard
"Życie za życie" z Kevin'em Spacey "American beauty" "Sexmisja" "Forrest gump" "Skazani na Shawshank"

Gość gatka
1.MOULIN ROGUE! 2.Piękny umysł 3.Braveheart 4.Titanic 5.Człowiek o ogniu plus godne polecenia: Skazani na Shawshank Lista Shindlera Forrest Gump Requim dla snu Gladiator Australia

1.Matrix trylogia 2.V jak Vendetta 3.Człowiek w ogniu 4. Requiem dla snu 5. Adwokat diabła 6. Donnie Darko 7.Constantine 8.Władca pierścieni trylogia

Gość asica1991
1. Donnie Darko 2. Obłęd 3. Zielona Mila 4. K-Pax 5. American Beauty 6. Życie za życie 7. Siedem 8. Podziemny Krąg 9. Skazani na Shawshank 10. Amores Perros 11. Więzień nienawiści 12. Lot nad kukułczym gniazdem 13. Boże skrawki 14. 21 gramów 15. Delicatessen 16. GranatowyPrawieCzarny 17. Labirynt Fauna 18. Mechanik 19. Memento 20. Monster 21. Piękny Umysł 22. Otwórz oczy 23. Szósty Zmysł 24. Zapach kobiety 25. Rzeka Tajemnic 26. Requiem dla snu 27. Uśpieni 28. Mulholland Dr. 29. Pianista 30. American Psycho

Gość mjkl
Moją pasją są filmy wojenne :** Szeregowiec Ryan - zajebiste Wróg u bram - zajebiste Byliśmy żołnierzami - zajebiste Pearl Harbor - zajebiste POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wąpierz i7
Dobry, Zły i Brzdydki Butch Cassidy i Sundance Kid Dzika Banda Pewnego razu na Dzikim Zachodzie Za garść dolarów Za Kilka dolarów wiecej Okręt Wojna Zimowa Stalingrad Ojciec Chrestny 1, 2, 3 Dracula (ten Coppoli z początku lat 90) Nosferatu symfonia grozy Wywiad z wampirem Pulp Fiction Wściekłe Psy Prawdziwy romans Urodzeni Mordercy To nie jest kraj dla starych ludzi Forest Gump wielkie nadzieje czas apokalipsy pluton pełny magazynek cienka czerwona linia Piraci z karaibów 1, 2, 3 Polowanie na czerwony pazdziernik Leon Zawodowiec Nikita Bonnie i Clyde kolejność podania tytułów przypadowa moim ulubionym filmem jest Dobry, Zły i Brzdydki

Gość Asia11
Jestem domowym kinomaniakiem. Ponieważ nie mogłam się zdecydować, który jest najlepszy musiałam je pogrupować. Oto moje typy. Psychologiczny: (mój ulubiony gatunek) 1. Szósty zmysł (film, jak dla mnie, nieśmiertelny) 2. Przeczucie 3. Siła strachu 4. Osada 5. Ktoś całkiem obcy Dramat: 6. Zielona mila 7. Requiem dla snu 8. Pianista 9. K-PAX 10. Miasto gniewu 11. Plac Zbawiciela 12. Forrest Gump 13. Mechanik 14. Skazany na bluesa Komedia 1. Gang dzikich wieprzy (mój ostatni HIT) 2. Pieniądze to nie wszystko 3. Wyścig szczurów (boski Jaś Fasola) 4. Dzień świra 5. Legalna blondynka I, II 6. Vinci (brawa dla Szyca i Więckiewicza) Romantyczny: 1. Szkoła uczuć (100 razy widziałam i 100 razy płakałam. WZRUSZAJĄCY) 2. Amelia 3. Miasto aniołów 4. Jak w niebie Thriller: 1. Deja vu 2. Linia życia 3. Gothika 4. Bunkier 5. Bezsenność Horror: 1. The ring (USA) 2. Stygmaty 3. Cube 4. Egzorcyzmy Emily Rose 5. Joy ride Sensacyjny: 1. Włoska robota 2. Transporter Wojenny: 1. Wróg u bram (jedyny, który mi się podobał)

Gość haniahania
-pamiętnik -zakochany paryż -grindhouse vol1 death proof - kocham! -forrest gump -tajne przez poufne -porozmawiaj z nią -lot nad kukułczym gniazdem -co gryzie gilberta grape'a -czekolada -marzyciele -kawa i papierosy -wyznania gejszy -kill bill vol1 i 2 -american beauty -fortepian -pianistka a z takich luzniejszych: -not another teen movie (jest tak absurdalnie idiotyczny ze go uwielbiam) -madagaskar :D -żywot briana -życie seksualne ziemian -niezbyt znany ale genialny nic wiecej nie przychodzi mi do głowy chociaz z pewnoscia jeszcze by sie troche tego znalazło :P

Gość aga-gaga
"zostań" z Evanem McGregorem "zmierzch" "żródło" z Hugh Jackmanem "wielkie nadzieje"

Gość madziato
szkola uczyc

Gość Wrzesien
No to będzie tak: Ojciec Chrzestny I, II, III Titanic Popiełuszko, Wolność jest w nas Stygmaty Huragan Szeregowiec Ryan To dopiero były filmy wszechczasów

Gość Wrzesien
No to będzie tak: Ojciec Chrzestny I, II, III Titanic Popiełuszko, Wolność jest w nas Stygmaty Huragan Szeregowiec Ryan Zielona Mila 13 dzielnica To te filmy przy których "Uroniłem łzę..."

Gość Chester2420
1. Brat 2. Requiem dla Snu 3. Zielona Mila 4. Fanatyk 5. Komornik I powiedzcie mi ze wasze listy są lepsze:) Pozdrawiam wszystkich ceniących i dostrzegających coś więcej niż tylko kolorowy ekran w kinie lub tv

Gość geniusz0
1. Bab Boys 2 2. Pearl Harbor 3. Armagedon 4. Dzień Niepodległości 5. Szybcy i Wściekli

Sin City,Sprzedawcy,Dogma,Między słowami,- nikt ich nie wymienił, a ja je uwielbiam :)

Sin City,Sprzedawcy,Dogma,Między słowami,- nikt ich nie wymienił, a ja je uwielbiam :)

Gość _majka
1. Między piekłem a niebem 2. Skazani na Shawshank 3. Plan lotu 4. Milczenie owiec 5. Azyl (3/5 z Jodie Foster w roli głównej!)

Gość grnn
1. The Fountain (Źrudło) 2. C.P. Benjamina Buttona 2. Skazani na Shawshank 3. Transporter

Gość Ross
Ostrzegam - lubię się rozpisywać. Tematyka filmów jest tematyką ukochaną (zaraz po tematyce książek ^^) więc najprawdopodobniej to będzie dłuugi post. Kolejność przypadkowa. "My, dzieci z dworca ZOO" - Oglądałam film, czytałam książkę. I przy jednym i przy drugim usta mi się nie zamykały - wciąż tylko "O Boże..." lub "Nie rób tego..." Tytuł, którego zapomnieć się po prostu nie da... I niech mnie szlak trafi, jeżeli nie pokaże filmu moim dzieciom! (jeżeli takowych doczekam^^). "Zielona mila" – Nikt, nigdy nie zmusi mnie do jego kolejnego obejrzenia. Nie ma mowy...! To, co czułam podczas jego końcówki jest niedopisania. Ja nie płakałam. Ja ryczałam! Nie spałam później calutką noc. Jednak biorąc pod uwagę, iż jest to ranking na najlepszy film, a nie najpiękniejszy zamieszczam go tutaj. King rzeczywiście jest królem a ja, nawet za 50 lat będę pamiętać uczucie które towarzyszyło mi podczas oglądania ekranizacji jego dzieła. „Człowiek, pies” - Przeleciałam stronkę, i nie zobaczyłam by ktoś go wymienił. Cóż...Może dlatego, iż tylko ja mam taki pochrzaniony gust? Nieważne. W skrócie - Nie jest to żadna głupawa komedia. To nie jest film, w którym człowiek przemienił się w psa... jak już, to film o człowieku, z którego zrobiono psa. Tak czy siak, znów płakałam:-( ( jest to raczej thriller/sensacyjny, jednak była w nim pewna scena, przy której oglądaniu, serce kraja się na miliony) W dodatku Jet Lie... Nikt! nikt, nie zagrał by lepiej roli Dannego (jeden, ogromny minus tego filmu. Nie wiem, kto był taki mądry i nazwał głównego bohatera Dannym...>.

Gość Ross
nie wiem czemu nie mogę wysłać drugiej części O.o (taak... to co dałam chwile tomu to zaledwie połowa) Spróbuje za chwilę.

Gość Ross
Mam sentyment do tego aktora. A w szczególności do jego smutnej minki. Kurcze... Jeżeli kiedyś spotkam tego gościa, to skopie mu tyłek, za to jak łatwo, manipulował moimi uczuciami... Ale mimo wszystko nadal pozostaje jednym z moich ulubionych aktorów :D Być może dlatego ta pozycja wylądowała na tej liście...? („Romeo musi umrzeć również był niczego sobie ^^) „Pianista” - Cóż... Przydługi, ale prawdziwy. Sądzę, że warto obejrzeć. „Titanic” - 10 razy oglądałam i 10 razy ryczałam ^^ Panowie – nie śmiać się. To nie moja wina, że tak okrutnie potraktowano tych ludzi... Brr. No i śmierć Jacka. I ta starsza pani, Rose – kiedy szeptała Jego imię, chcąc go obudzić(chyba nie zdradzam niczego związanego z zakończeniem. Poza tym - ten film tyle razy leciał już w tv, że chyba nie ma osoby która by go nie obejrzała :D) wyrzuciła do oceanu ten naszyjnik... (scena piękna, ale jakby się dłużej zastanowić to nieco dziwna... Ja to bym w życiu nie wywaliła takiego diamentu. Chryste! Ile serc by uratowała sprzedając go. Ludzie umierają z głodu a ta oddała wodzie skarb? O.o Bez komentarza.)

Gość Ross
„Leon zawodowiec” - Nie mogłam na końcu wytrzymać i uroniłam kilka łez pomimo, iż obok siedzieli rodzice ^^ Ale film cudowny... „Życie jest piękne” - Wmówił chłopcu, że to forma zabawy dla dorosłych... Mowa oczywiście o Guido. Udowodnił, że nie wiadomo, co by się działo – życie jest piękne. Jestem pełna podziwu. Film skłania do refleksji. Po jego obejrzeniu, pożałowałam tych momentów kiedy traciłam wiarę, kiedy dzień nie był nagrodą, ale karą, kiedy kochałam tylko noc... Naprawdę, gorąco polecam. Uśmiech tego dzieciaka, tak naprawdę nie mającego pojęcia co się wokół niego dzieje, był prawdziwym promykiem nadziei. W innych okolicznościach i u nas wywołał by uśmiech... „Król lew” - Śmiejcie się, jak chcecie ^^ bajka jednak musi coś w sobie mieć, skoro i mój tata z chęcią ją oglądał. Ja osobiście obejrzałam ją z milion razy... Będąc pięcioletnią dziewczynką męczyłam moją dorosłą kuzynkę, która się mną wtedy opiekowała. Została zmuszona widzieć ten film od dwóch do pięciu razy dziennie xD Oj tak... miałam prawdziwą fazę. Zrozumiałam, co to znaczy uzależnienie. (Później w nocy śniły mi się krokodyle pełzające po moim dywanie. Ale ciii... wy tego nie wiecie.) Tak jak mówiłam... Wyszło dłuuugo. Miały być 2 części, wyszły jednak 3 xD PS. Ktoś coś zrozumiał z tej paplaniny? Pozdrawiam

Gość katrina343
Do: Kicia24latka ... 13.40 dni i 40 nocy 14.Piękny Umysł 15.Zielona Mila Nie moge uwierzyc ze ten gniot "40 dni i 40 nocy" uwazasz za lepszy od pieknego umyslu i zielonej mili ;/

Gość fukju
fukju fukju fukju