Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość junika

WEJDZ!!!!!!!!

Polecane posty

Gość junika

sluchajcie ja juz niewiem co uzywac!! odnosnie pryszczy..zeby punktowa nalozyc na wyprysk..w domu mam: acnefan.. masc cynkowa.. tormentiol.. glinka zielona.. i nic raczej rewelacyjnie nie dziala..ktore jest niby najlepsze?? bo ja juz sama niewiem..a moze pomieszac?? heh

Gość radze Ci w ogole zaprzestac
uzywania tych wysuszajacych kosmetykow i kremow matujacych i innych specyfikow. No moze faktycznie punktowo np. Differin Ci polecam. Ale najwazniejsze dla skory tlustej i tradzikowej jest nawilzanie ale nie tymi syfami garnierami czy lorealami tylko jakims beztluszczowym zwyklym delikatnym kreme np. ja uzywam physiogel krem i physiogel zel do mycia twarzy. rewelacja, skora sie zrobila inna, matowa, nie przetluszcza sie a wypryskow prawie nie mam, tylko przed okresem....... kup sobie tez wode termalna la roche posay lub vichy...

Gość agucha17112
a po co woda termalna? kiedy jej używac? na ten krem można podkład nałożyć?

woda termalna lagodzi i nawilza - rewelacja a ten krem stosuje na noc na cala buzie, pod podklad na dzien uzywam efecklar la roche posay. ale grunt to nawilzac! bo jak sie wysusza to kolko sie zamyka - gruczoly lojowe dzialaja silniej, produkuja wiecej loju zeby nawilzyc skore, potem tworza sie czopy i pryszcze. wysuszanie tylko niszczy skore a nie pomaga

Gość junika
jak mozesz to mi doradz... powiem Ci co ja teraz robie..bo ogolnie mialam kuracje duackiem nawet roche pomogl ale po dwuch miesiacach jednak jeszcze wychodza...wiec : 1.rano zmywam twarz plynem micelarnym z la roche posay / czasmai zelem z la roche posay 2.nakladam krem matujacy -nawilzajacy z la roche posay 3.lekki podklad Dr Irena Eris, Under Twenty, Puder antybakteryjny< malo kryje a mam troche przebarwien po pryszczach ale latwo sie rozprowadza i jest naturalny efekt..niewiem moze doradzisz jakis> 4.jak przychedze ze szkoly to zmywam ten podklad i łoj i cale popoludnie skora oddycha jedynie punktowo nakladam cos 5.wieczorem zmywam plynem micelarnym na to krem mikrozluszczajacy z effaclar k + cos punktowo 6. co drugi /trzeci dzien maseczka z glinki firmy argiletz co sadzisz?? / sadzicie???? zle cos robie?

rano ok. podklad polecam Ci firmy Lumene double stay - jest kryjacy ale nie ma efektu maski, matujacy i trzyma sie jakies 16 godzin- ok. 40 zl Puder ok. bardzo dobrze robisz, ze po przyjsciu szybko wszystko zmywasz, polecam Ci physiogel zel do mycia twarz a potem krem z tej samej serii a punktowo mozesz nalozyc masc jaka uzywasz na noc polecam to samo - umyc physiogelem i nalozyc krem z tej samej serii Za bardzo wysuszasz buzie i stad twoje problemy

Gość Najlepszy lekarz
dermatolog :-D

Gość junika
A jak mysla inni??? "radze Ci wogole zaprzestac" ----> dzieki za rady:*

Gość junika
???????/

czasem wydaje mi sie po prostu, ze specjalnie te wszystkie kosmetyki tak wysuszaja zebysmy po prostu z tego nigdy nie wyszly i kupowaly te syfy w nieskonczonosc, nabijajac kieszen producentom

uzywam codziennie rano i wieczorem zelu la roche posay i toniku tej samej firmy, nastepnie rano kremu nawilzajacego under20 a na wieczor dodatkowo punktowo masc cynkowa. Czemu wciaz mi wychodza nowe pryszcze, juz nie wiem co mam robic :(