Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esewerty

co na czerwone plamy po wycisnietych pryszczach

Polecane posty

Gość esewerty

cala twarz mam w cetkach, bo codziennie robi mi sie jakis nowy syf juz nie daje rady, korektor tego nie maskuje, a ja mam caly polik w slaadch jak tredowata

Gość esewerty
nie dam rady nie wyciskac, teraz mam tyle tych sladow na buzi ze jeden nie nie robi mi roznicy, i tak wczesniej czy pozniej go wycisne, czy cytryna moze pomoc?

Gość afra
jak bedziesz wyciskac to za kilka lat bedziesz miala tylko okropna skore, fuj.... a wtedy jzu sie nie da wielu rzeczy cofnac.... stosuj TOrmentiol na pryszcze-ale ich nie wyciskaj - ta masc przyspiesza proces zycia pryszcza i szybko on sie sam reguluje....

Gość zuzka115
jak się wyciska to później powstają szpecące blizny :/ wiem że to niełatwe nie dotykać takiego olbrzyma no ale to dla własnego dobra, jeśli już wyciskać to tylko takie dojrzałe z ropką a później dobrze zdezynfekować.Aha i gdy nie chce "wyjść" to lepiej go zostawić żeby się wybudował do końca ;)

Gość zuzka115
najlepsze efekty daje złuszczanie kwasami AHA ale tylko w gabinecie kosmetycznym. koszt ok 50 zl jeden zabieg....;/

Gość esewerty
wiem, ale ja to mam na tle nerwowym i wyciskam wlasnie te ropne i te wybudowane ale one zostawiaja slady, jak wycisne to czuje ulge, nie potrafie inaczej, jakies domowe maski pomagaja?

Gość esewerty
blizny juz mam i dziury tyle lat ze sie do nich przyzyczailam, ale do czerwonych sladow nie moge

a czy znacie jakis sposob na zatkane pory??? pryszcze mam sporadycznie, sporo zaskornikow jest...

Gość zuzka115
wiecie co na innym forum przeczytałam?? że na pryszcze najlepszy jest.....własny mocz :D podobno skutkuje i to rewelacyjnie ale jak na razie się nie umiem zdobyć na taki krok :D ktoś się pytał co na zaskórniki....dobra jest szczoteczka do twarzy, zamiast myć twarz rączką używać delikatnej szczoteczki. Skuteczne też jest stosowanie Iwostinu ( żel do twarzy do kupienia w aptece) ja po tym nie mam ani jednej wągry :)