Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odmrożonaaa

blade,zdrętwiałe palce

Polecane posty

Gość odmrożonaaa

kurde. co się dzieje? wystarczy ze ktos okno tylko otworzy a juz mi odmarzaja palce u rąk! robią sie białe, blade, drętwieją, nie mam w nich czucia (tzn. bardzo słabe) zdarzało sie to od paru miesiecy ale baaardzo zadko, coraz czesciej i czesciej, teraz to juz tak srednio 3 razy dziennie :/ utrzymuje się to do momentu ogrzania palcy. byłam u lekarza(ale mnie ta babka wkurza) i dała mi skierowanie do neurologa i na rtg kręgosłupa.. no ok rozumiem to moze byc jakis ucisk.. ale chyba najprzedzej i najszybciej byłoby zbadac krązenie.. ale ok. teraz dopiero zmieniam lekarza pierwszego kontaktu itp wiec troche to potrwa... dlatego moze wiecie tak mniej wiecej co to moze być??? :o błagam, bo się denerwuje! :/ aha i dzisiajw nocy usnąć nie mogłam bo strasznie mi nogi drętwiały.. puścic nie mogło to zdrętwienie itp. :o

Gość fghhvd
mi sie robi podobnie z palcami. nie diagnozowalam tego jeszcze. ponoc to jeden z objawow zespolu reunalda, czy jak to sie pisze...

Gość fghhvd
zespol/objaw Raynauda - dokladnie. te "biale", jak z wosku palce. to cos zwiazanego z krazeniem min..

Gość upaoapa
up

Gość mam to samo tez jeszcze nie
bylam u lekarza zaczelo mi sie pare lat temu...i z tego co czytalam to wlasnie ten zespol raynauda zreszta macie tu linka z opisem http://www.raynaud.medserwis.pl/nm.asp?p=5,67,8

Gość maszasza
pojdz do jakiegokolwiek laboratorium, zrob sobie badania krwi na krzepliwosc i na obecnosc zelaza w osoczu. bo albo to niedokrwistosc, czy inne jakies klowpoty z krązeniem, albo anemia. jesli wyniki bedziesz miała ok, bo ja miałąm, to moze cos z naczynkami, chociaz jesli nogi tez, to raczej cos z krążeniem. czym prędzej do lekarza, takich rzeczy nie mozna bagatelizowac.