Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwka---

Ktora z was stosuje OLIWKE na twarz?

Polecane posty

Gość oliwka---

co wam to daje? stosujecie jej jako nawilzenie? na wilgotna czy scuah twarz? i ktora jest najlepsza? ma moze ktoras ta z hippa?

Gość diunka
kosmetyki z hippa sa bardzo dobre sama uzywam, ale na twarz polecam krem, dobrze nawilza, szybciutko sie wchlania i buzia sie nie swieci. Oliwka smaruje cale cialo, uzywam jej na sucha skore.

Gość Luiza 222
powiem szczerze że dziewczyny gdzieś na forum tak chwaliły te oliwke ja kupiłam ale nie jestem zadowolona. Mam tłusta cere i ona miała mi pomóc, lecz cera nadal sie błyszczy a z na nosie łuszczy sie naskórek

Gość to ona nawilza w koncu
czy natluszcza?? bo ja mam ten kremik z hipp ale on nie nawilza! jak sie posmaruje to moze i sie nie swiece ale jak zrobie make up to widac jaka mam sucha skore! co robic??

Gość Luiza 222
Dla mnie nie jest ona zbyt rewelacyjna. Po posmarowaniu buzi należy przyłożyć chusteczkę by jej nadmiar wsiąkł. Buzia jest i taka gładka ale potem na nosie sie łuszczy. Kup ja i sprawdź może dla Ciebie będzie dobra.

Gość diunka
do -----> to ona nawilza w koncu , widocznie masz sucha skore, zacznij na noc smarowac czyms tlustym np. oliwa z oliwek albo shea butter a na dzien kremem nawilzajacym

Gość jakim kremem najlpiej
?zeby nie zytkal porow,mam bardzo wrazliwa a zarazem sucha i tradzikowa cere , nie wiem juz jak ja pielegnowac

Gość diunka
do -----> jakim kremem najlpiej ja tez mam tradzikowa skore i wyprobowalam jaz cala mase kosmetykow, wszystkie okazywaly sie do dupy, ostatnio widze poprawe odkad zaczelam sie na noc smarowac shea butter 100% a na dzien kremem dla dzieci hippa

Gość a skad mam ten shea butter
wziac? ile to kosztuje? jesli butter to znazczy ze to cos tludtego maslanego,nie zapycha porow??

Gość kaszka567
ja uzywaz oliwki z hippa i jestem bardzo zadowolona.Mam sucha skore i oliwka jest ok.Smaruje na wilgotna po kapieli i skora robi sie taka fajnie nawilzona.Ta oliwka wsiaka dosyc szybko wiec sama jestem zdziwiona ze nie jestem po niej tlusta.Jesli chodzi o twarz to tez sobie smaruje oliwka i na razie nie narzekam aha nie scieram nadmiaru chusteczka ale czytalam ze powinno sie scierac.Kazdy ma inna skore i kazdy inaczej zareaguje wiec moim zdaniem trzeba sprobowac.

Gość a czemu nie
scierac? gdzie to czytalas?? jedni pisze ze scierac a inni ze nie juz nic ni e eiwm

Gość ameliaaaaaa
Na tym forum było juz dużo na ten temat ale nie pamiętam jaki dokładnie był tytuł coś w tym stylu "znalazłam sposób na tłustą cerę" i tam dziewczyny mówiły o tej oliwce i zeby potem przyłożyć chusteczkę do buzi.

ja swego czasu także stosowałam tę oliwke hipp do buzi. Na początku efekt jest super - buzia miękka, dobrze nawilżona. Po pewnym czasie, oliwka strasznie wysusza :O Przerzuciłam się na krem (także z hipp). Wcale nie nawilża:(. Babydream - jest dla mnie tym samym co hipp i efekt podobny. Nie nawilża wystarczająco... Wciąż szukam swego kremu, eh

słuchajcie z tym ścieraniem nadmiaru oliwki to jest tak, że skóra chłonie do 15 min po nałożeniu preparatu - niezależnie czy to oliwka czy krem. więc po 15 min powinno się zebrać pozostały nadmiar jeśłi takowy jest - bo i tak już na nic on skórze, a tylko niepotrzebnie ją obciąża. ja stosuję oleje na twarz - z dzikiej róży i makademia - są świetne - polecam osobą z suchą cerą.

Gość gdzie je kupujesz i za ile
nie zatykaja porow? masz tradzikowa cere??

z tym zatykaniem porów to bardzo indywidualna sprawa - niestety nie da się tego stwierdzić przed zastosowaniem...mialam spore problemy z cerą - szczególnie przed okresem, teraz jakoś się to uspokoiło, oleje mnie nie zapychają - ale jak pisałam to sprawa indywidualna. nie spodziewałabym się zapychania przez olej z dzikiej róży - to są naprawdę rzadkie przypadki, a olej jest super - działa przeciwzmarszczkowo, nawilżająco, buzia po nim jest aksamitna. kupuje go w : www.mazidla.com a makademia z kolei - działa regenerująco - ekspresowo goi mi wszystkie pozostałosci po ewentualnych niespodziankach, nawilża, wygładza. kładę go na noc i rano buźkę mam jak z obrazka, no i pachnie ślicznie - orzeszkowo ;) ten kupuję w : www.ecospa.pl