Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malenka 18

Brac tabletki antykoncepcyjne czy nie?

Polecane posty

Przeczytalam juz wiele postow na temat brania tabletek,ich skutkow i zalet.I dochodze do wniosq ze prawie polowa kobiet zaluje ,ze kiedykolwiek brala tabletki antykoncepcyjne.Chcialam zapytac was,co wy o tym myslicie? Czy rzeczywiscie jest tak ze po kilq latach brania tabletek sa problemy z zajciem w ciaza?

Gość niuniaaaa
Powiem Ci tak wzyciu nie wzielam rtabletek antykocepcyjnych do ust!! a kocham sie czestooo ale wysarcza mi prezerwatywaa i tyle! a jak mi pare razy pekla balam siee ale nigdy nie wezmr tych tabletek moja kuzynka wazyla 67kg a jak zaczela brac schudla do wagi 53kg to tylko glupotaaaa takie jest moje zdanieeee pozdroo

Gość fesfs
niunia jaki widzisz zwiazek z barniem tabletek i spadkiem wagi u twojej kuzynki??? Poza tym piszesz ze pare razy pekła ci gumka...no coz miałas wielkie szczescie ze nie wpadłas Do załozycielki....ja biore tabletki trzy lata. Nie widze zadnych zmian w swoim organixmie i nie mam skutków ubocznych. Regularnie chodze do ginekologa i robie badania (proby wątrobowe, cytologia, usg ginekologiczne). Wyniki mam dobre. Ja wiec bede chwalic pigułki. Te natomiast ktore odczuwaja skutki uboczne bedą krytykować. Nie wszystkie moga brac tabletki to kwestia indywidualna

ja właśnie odstawiam brałam troszke ponad 2 lata generalnie cały czas byłam i jestem za a co będzie teraz to nie wiem i byc moze zmienie zdanie na temat tabletek ale czasu nie cofnę tak czy siak :D ale grunt to regularne badania w czasie brania - tego jestem pewna :D

Gość meheret
ja sie wystraszyłam jak nam pękła gumka (bardzo niedługo po moim pierwszym razie) i w sumie to przeważyło za braniem tabletek. Zdaje sobie sprawe jakie moga być skutki uboczne, ale biorąc pod uwage ze w tym momencie czuje się dobrze, poprawiły mi cere(miałam problemy z trądzikiem), moje dawniej anemiczne miesiaczki są nareszcie troche mniej obfite, poza tym bez gumki jest o wiele przyjemniej. Ogólnie narazie plusy przeważaja nad minusami;)

Ja biorę. Nadwaga nie bierze się z powietrza, tylko z tego że się dużo je, i tyle. Tabletki nie mogą spowodować utycia. Tabletki muszą być oczywiście dobrze dobrane a kobieta musi się badac.

belleteyn.. otoz nie masz racji: nadwaga bietrze sie z tabletek. moze nadwaga to zbyt mocne slowo, ale jedna z funkcji estrogenow jest zatrzymywanie wody w organizmie- przez co mamy wzrost wagi- wiele kobiet skarzy sie tez na obrzeki. po drugie, tabletki wzmagaja apetyt. i wtedy sie je. 1+2= wzrost wagi .. zanim sie zacznie brac radze poczytac o fizjologicznym dzialaniu

Gość fizjologiczne działanie
fizjologicznym działaniem. ale mi sie schudło kilka kilo po tabsach :) i apetyt też bez zmian :D

nelke ---> ja tez schudłam tak jak kolezanka powyżej :P więc może nie generalizuj, że na pewno tylko napisz , ze jest jakies tam ryzyko :P :D :D

nie generalizuje tylko pisze, jakie jest fizjologiczne dzialanie hormonow--- estrogenow, o ktorym jak widze malo osob wie na forum niesttey:( i nie chodzi o to ze sie ZRE i od tego tyje tylko sie woda zbiera.. z reszta.. nie jestem wasza wyrocznia:) zapytajcie gina

Fizjologiczne dzialanie owszem, ale ile sie przytyje na zatrzymaniu wody w organizmie - 3 kg? Bo na pewno nie 10 czy 15! A co do apetytu, no to trzeba go jakos powstrzymac...

Ja brałam 3 laty i były same zalety: mialam regularne miesiączki ,co 28 dni dotego nie bolal mnie brzuch , a @ nie trwała dłużej niż 3 dni. Po odstawieniu tabletek, starałam się zajść 2w ciąże tylko 3 miesiące.Mam już zdrowego ślicznego dwuletniego synka.

Gość pszczolka z listopada
moja siostra brala 9lat odstawiła tabletki i w 2 cyklu zaszła w ciąży u wszystkich znajomych to samo chcialy dziecko odstawoialy i zaraz mialy dzidziusia

Nelke a właśnie , ze generalizujesz :P napisałaś (cytuję) \"po drugie, tabletki wzmagaja apetyt. i wtedy sie je. 1+2= wzrost wagi .. \" więc np u mnie ani trochę nie wzmogły apetytu i nie przytyłam 1 czy 2 kg a schudłam 3 wiec powinnaś napisać, że może się tak zdarzyć, że ,,,,,,, a nie że na pewno :P ja znam wiele dziewczyn, ktore ani 10 dkg nie przytyły wiec sama widzisz , ze to różnie bywa

ja np. przytylam 3 kg w pol roku i caly czas z nimi walcze.. uwierzcie ze wiele dziewczyn ma z tym problemy.. z reszta roznie bywa.. moja kolezanka sie nie przezerala chodzila na aerobic i w oczach rosla.. jej siostra?? to samo i schudla 10 kg bez problemu- co wydaje mi sie ze jest batdziej zasluga aerobicu niz samych tabsow oczywsicie. pozdrawiam i nie lap teoria za slowka:)

heheheh ok już nie łapię ;) ale własnie mi o to chodziło, żebyś napisała, że jedne tyją a inne chudną :D a nie , że na pewno przytesz bo coś tam coś tam :D widocznie miałaś pecha a ja szczęście :D :D :D

no jak widac tak:) nigdy nie bylam super szczupla (no jak mialam 15 lat to moze wtedy- ale pozniej mi sie troche utylo) gruba tez nie jestem ale nietstey w genach mam otylosc w rodzinie i niestety zawsze musialam patrzec na to, co jem:( wiec w sumie od amego poczatku liczylam sie z tym, ze po tabsach bede miec jeszcze wieksze sklonnosci do tycia.. a raczej.... puchniecia?? tochyba lepsze slowo.. nie widac w sumie togo, jednak waga nie klamie i Dzinsy po praniu tez:)

Gość sweetevil
ja biore tabletki anty od sierpnia i jestem baaardzo zadowolona. Na poczatku sie obawialam ale nie potzrbnie. Nie przytylam, nie mam juz bolow miesiaczkowych i moge sie kochac kiedy i gdzie chce bez zadnych obaw i ogtaniczen!

ja po tabletkach z 63 doszłam do 72 ale co dziwne ciuchy nadal pasuja tylko na wadze to widac

czesc pszczolka! jak zdowie? bo osttnio pisalas o II kreskach na tescie. wszystko juz ok? pozdrawiam!!

Gość ona w sieci
Ja brałam tabletki przez rok ale już nie wprawdzie o najskuteczniejsza metoda i co do tego nie ma wątpliwości ale ma masę skutków ubocznych nikt nie może powiedzieć,że branie jakich kolwiek hormonów może nie mieć konsekwencji-jasne,że nie odrazu i że nie u wszystkich ale są i każdy lekarz Ci tpo powie. To,że siostra czy koleżanka brała i było wszystko potem dobrze nie świadczy o tym,że u Ciebie też tak będzie. Wybór środków altykoncepcyjnych o jak wybór mniejszego zła-zależy od cech indywidualnych i sytuacji w jakiej się jest... Ja stawiam teraz na zdrowie-nie chciałabym być jeszcze mamą ale mam stałego faceta dobrą pracę i 26lat więc jak trafi się dzidziuś to będziemy go kochać...:)

naszczescie to byla pomyłka, cos sie moim hormona pomylilo wiec mialam zmiane tabletrek i narazie ok

Gość tina22
no hej nie wiem ile masz lat i czy masz faceta bo skoro tak to polecam tabletki sa skuteczne i psycha ci nie siada jak przy gumkach pozatym trzeba je wypróbowac ja dopiero za 4 razem trafiłam na własciwe tez miałm taki dylemat ale dziecka narazie nie che miec tym bardziej ze sie ucze decyzja nalezy do ciebie jesli masz stałego partnera to pigółki sa najbezpieczniejsze pa

a tak naprawde to tylko od ciebie zalezy decyzja czy bedziesz brala tabletyki (rozne reakcje organizmu ) czy stoaowala naturalna antykoncepcje (wielu sie udaje) czy moze zostaniesz przy prezerwartywach. kazdy organizm jest inny i inaczej bedzie reagowal na te srodki

Gość a ja przytyłam
a ja przytyłam - całe 10 kg i nikt mi nie wmówi żę przez zbyt dużo jedzenia, czy brak ruchu. jem tyle co kiedyś 3 rozy w tygodnu płuwam, biegam co 2 dzień i co wieczór 15 min ćwiczeń na dywaniku, więc co może to nie prazez tabsy???ale nie mówię poza tym są suuuuper!!! (ja już odstawiłam - ale nic mi nie daje takiej pewności jak one)

Gość a ja schudłam
po table4tkach 4 miesiące 5 kilo :)

Gość gość
A czy słyszałyscie o takich tabletkach jak Belara? Sama teraz dowiedzialam sie o nich od mojej ginekolog i szczerze naprawde sie nad nimi zastanawiam.

Gość gość
Pozostaje tylko wybrac po prostu dobre tabletki, takie po których nie przytyjemy, nie bedziemy miały problemu z libido. A takimi tabletkami teraz obecnymi na naszym rynku jest Belara. Warto o nią zapytac swojego ginekologa.