Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaolek123456789

Czy to dopowiedni wiek na zareczyny?

Polecane posty

Gość aniaolek123456789

Mam rocznikowo 21 lat i od 5 lat jestem z chlopakiem zastanawiam sie czy to odpowiedni wiek na zareczyny czy moze powinnismy jeszcze zaczekac ? jak sadzicie ? wspomne tylko ze moj facet jest ode mnie starszy o 4 latak!!!!ile Wy mialyscie lat gdy powiedzialyscie magiczne "TAK"!?!?!?!

Gość et róbta co chcera
jak chcesz wyjść za niego za maż w najbliższym czasie to czemu nie, ale zaręczanie sie i potem trwanie w narzeczeństwie kolejne lata - to jest nieco chore. a tak w ogóle - to rób jak chcesz, znam taką co to podobno miała takiego wspaniałęgo faceta, byli razem 7 lat - już sie zareczyli i ona spotkała innego, lepiej uposażonego i od razu tamtego swoejgo "najwspanialszego mężczyznę na świecie" (słowa tej pijawki) pusciła w trabę :o

Gość et róbta co chcera
a miała chyba wtedy z 22 lata. i co najśmieszniejsze to z tym nowym od razu już w myślach ślub planowała

Gość aniaolek123456789
JA PYTALAM O RADE A NIE O "ROBTA CO CHCETA!!?!??!"

Gość nie rzucaj się tak

Gość aniaolek123456789
oCZYWISCIE BARDZO GO KOCHAM ALE ZASTANAWIAM SIE CZY NIE JESTEM ZA MLODA JAK WY SADZICIE?

Gość aniaolek123456789
ja sie nie rzucam tylko naprawde jestem w kropce bo nie wim czy to nie zawczesnie!!!!!pomozcie!!!

Gość LindaEwangelista
Zadajesz dziwne pytania.Miałąs 5 lat zeby sie zdecydowac i utwierdzic w przekonaniu czy to ten czy nie.To szmat czasu.Niektórym wystarcza pół roku i zyja do starości razem. Jako kobieta zadajesz pytania i oczekujesz potwierdzenia od kogos swoich mysli ,a nie opini na ten temat obiektywnej. To Twój facet Twoje zycie i Twoja decyzja,nikt za Cioebie tego nie podejmiedziewczyno.Zadajesz dziwne pytania.

Gość et róbta co chcera
no to sobie odpowiedz na pytanie czy np. za rok chcesz być jego żoną :o bo jak już napisałam wcześniej - zaręczyny kilkuletnie sensu bynajmniej nie mają (jak dla mnie idealna wizja to zaręczyny - ustalenie daty - i rok, najpóżniej póltora roku później ślub) jak masz wątpliwości to sie wstrzymaj i tyle. to Twoja decyzja i Twoje życie. z drugiej strony jestes jeszcze w sumie bardzo młoda i wszystko moze się zmienić - vide przykład, który podałam (niestety z życia wziety)

Gość jak sama nie wiesz
to znaczy ze nie chcesz sluchaj swojego wewnetrznego glosu z serca sama sobie dajesz odpowiedz ze nie

Gość aniaolek123456789
ale ja Go kocham ale zastanawiam sie co powiedza te moje ciotki co maja po 60 czy 5o lat o to mi chodzi? to ze jestem na to gotowa to wiem bo bardzo sie kochamy !!!!sorry za niezbyt precyzyjne pytanie!!!!

Gość aniaolek123456789
chodzi mi o opinie ciotek"a ja w twoim wieku to o chloapakach jeszcze nawet nie myslalam itp" rozumiecie?

Gość jak sama nie wiesz
oki a on cie kocha to facet powinienen sie z toba zareczyc a nie ty z nim

Gość trudna młodzież
zaręcz się , jak rok później będziesz chciała brac ślub , dobrze ci ktos powiedział a ciotki pomyślą , że gówniara jesteś i ze jeszcze ci sie 5 razy odwidzi; jak chcesz , żeby ciotki nie gadały , musisz wyjsć za mążrowno w wieku 25 lat; czyli zareczyć się jako 24-latka

Gość aniaolek123456789
ale to wlasnie chodzi o to ze czuje ze misiek chce mi sie oswiadczyc albo w walentynki albo w nasz rocznice kilk dni pozniej !!!oydwoje bardzo sie kochamy jest nam razem cudownie ale obawiam sie opini wrednycgh ciotek i sasiadow bo na nieszczescie mieszkam na bardzo malej wsi!!!!co Wy na to?

Gość jak sama nie wiesz
piszesz ze 5 lat minelo to mogly juz tak dawno pomyslec, przestan myslec o ciotkach klotkach masz dla siebie zyc i sobie dobrze ukladac zycie

Gość aniaolek123456789
dlaczego trudna mlodziez?

jeżeli przejmujesz się opinią ciotek, to chyba jeszcze nie jesteś gotowa na taki krok, ale to moje zdanie. bo jakbyście byli gotowi na ślub i zaręczyny, mielibyście jak się sami po ślubie utrzymać to by was zdanie ciotek nie obchodziło...

Gość 22laTTTka
Hej ja mam rocznikowo 22 jestem z moim mezczyzna 6 lat jestesmy rowiesnikami :-) juz wkrotce sie zareczamy :) nie wiem dokladnie kiedy bo to tajemnica ale na pewno w ciagu miesiaca haha ;) Sluchaj glosu swego serca jesli go kochasz i widzisz go u swojego boku w przyszlosci...nie zastanawiaj sie ;-)

Gość jak sama nie wiesz
jak juz 5 lat co nieco o tobie wiedza to nie powinny sie zdziwic na narzeczenstwo, zreszta wszystko w swoim czasienic nie przyspieszaj to facet ma wyjsc z inicjatywa checia zmiany w zwiazku mozesz mu podpowiadac lekko sprobowac nakierowac ale nie szantazem pozdrawiam

Gość 22laTTTka
Planujecie juz slub?;-) My chcemy za 1,5 roku jak dobrze pojdzie :-)

Gość aniaolek123456789
ja juz sie nie moge doczekac najprawdopodobniej walentynek bo wtedy moj skarb mnie poprosi o reke =)ale obawiam sie opini tych strszych samotnych kobiet pomimo ze nigdy nie interesowala mnie opinia icnnych ludzi na moj temat tak teraz mam problem

Gość 22laTTTka
a co Cie obchodzi opinia innych??? Przeciez to Twoje zycie i Twoje decyzje ;-) One z Toba mieszkac ani zyc nie beda...

Gość jak sama nie wiesz
kobietki tutaj dobrze radza zastanow sie co ci zdanie ciotek zrobi zycie zrujnuje na pewno nie, musisz chciec zareczyn a szczegolnie facet, i zareczyny sa przed slubem to tak na koniec (przyzwoity czas to do 1,5roku) wczesniej nie ma sensu bo co facet ucieknie to nowy sie znajdzie:);)

Gość aniaolek123456789
ja w ogole nie zmuszlam az sie sama zdiwilam bo duzo moich kolezanek na uczelni mowilo ze facet to sam nigdy tematu zareczyn nie zaczyna a z moim chlopakiem bylo zupelnie inaczej sam mowi ze juz zbiera na nasz wspolny domek a slub planujemy jakbede na czwartym roku studiow tzn za dwa latka najwczesniej jak narazie ja mam studia a zareczyny w calosci planuje moj chlopak i jestem z tego dumna !!!!

Gość 22laTTTka
Nadzieja - a ja u Ciebie przygotowania?;-) To juz tylko 5 msc :-) Masz juz wszystko czy raczej jestes z tych co na ostatnia chwile wszystko zalatwiaja?;-) (no pomijam oczywiscie sale)

Gość jak sama nie wiesz
to tak jak moj:) to ci gratuluje bo malo jest takich facetow co sami chca sie zareczyc i do oltarza ciagna;) a propo opini kazdy ma swoja tak jak d.. wiec sie nie martw zyjcie sobie dobrze i juz