Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skurcz

skurcz dolnej szczeki

Polecane posty

Gość skurcz

bardzo mnie to martwi i chcialabym sie zapytac , czy ktos tez tak ma otoz mam mala buzie , jak pojde do dentysty , a lecze tylne zeby , to dla mnie to tragedia , bo nie moge bardzo szeroko otworzyc buzi , (doslownie koszmar przy robieniu zdjecia), bo dostaje skurczu miesniowego w dolna szczeke , zaznaczam , ze nie jest to spadniecie z zawijasow,jak ziewam szeroko , to tez mi sie tak przytrafiia i to tak boli , ze nie moge potem zamknac buzi , robie to reka i na sile , wtedy skurcz mija (to taki bol, jak przy skurczu nogi )pytalam mojego dentyste o to , to mi powiedziala , ze o tymnie slyszala ,o tym , ze spaduje z zawijasow to tak , a ja jej tlumaczylam , ze nie o to mi chodzi . CZy komus tez tak sie zdarza?

Gość szczeka
i co nikt tak nie ma ?:(

Gość Jaguttka
ciekawe miałam dokładnie to samo przy ziewaniu ale z czasem samo przeszło ;-)

Gość Boriz
Też mi się to czasem przytrafia - chwyta mnie skurcz po obydwóch stronach dolnej szczęki - mniej więcej na wysokości migdałków (choć najczęściej tylko z jednej strony naraz). Dzieje się to się to głównie przy ziewaniu. Pomaga odchylanie głowy do tyłu i wysuwanie dolnej szczęki do przodu - wtedy przechodzi. Zażywanie magnezu, potasu też pomaga.

Gość gość
No dobrze każdy mówi to i tamto ale ku... A nikt nic nie mówi co to jest czy to choroba czy po prostu taki OBJAW zmęczenia lub coś INNEGO. Ludzie co mnie obchodzi co k.... A kogo ŁAPIE, MNIE INTERESUJE CO TO ZA PRZYCZYNA

Gość lenxy

To proste - brak potasu i magnezu w organizmie. Właśnie byłem tydzień na wyjeździe i nie jadłem bananów (dużo potasu) oraz mało spałem. I dziś po wielu miesiącach pojawił mi się w czasie ziewania skurcz szczęki. Kiedy dostarczę do organizmu więcej potasu (zawsze jadam przynajmniej banana dziennie) i magnez (pijam wodę z magnezem, np. Magnesia) to znów zapomnę o skurczach.