Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Runa

Islandia

Polecane posty

no tak, gdzieś słyszałam, ze lato ma być takie jak w ubiegłym roku. brrr zamienimy się? a z ptaków to chyba tylko tupot białych mew nie?

Gość znaczenie jestem
Runa a gdzie pracujesz w jakim zawodzie?

Pracuje w jednej z tutejszych przetwornii - nie napisze dokladniej bo chce pozostac anonimowa. Jedyne ptaki jakie tu widze to wielkie czarne - wygladaja jak polskie kruki tylko duzo wieksze.

Gość znaczenie jestem
Spoko ale chyba nie leciałaś sama tylko z grupką Polaków? A jak długo planujesz zostać?

mnie zawsze fascynowalo to ze w islandii zyje ok 300 tys ludzi czyli o plowe mniej niz w moim miescie...nie wyobrazam sobie tego!

Lecialam sama i nikogo nie znalam w Islandii przed przylotem. Zostane tak dlugo az zarobie tyle pieniedzy zebym nie musiala pracowac w Polsce.

jak nie chcesz pracować w Polsce to będziesz musiała sporo zarobić - tutaj ceny też coraz wyższe:) chyba, że już cię stać na zakup mieszkania pod wynajem to inwestuj - obecnie najlepszy interes:D

Myslalam juz o tym imina. Zastanawiam sie nad zakupem mieszkania w Reikjaviku - pieniadze z wynajmu w zupelnosci wystarczylyby mi na zycie w Polsce.

wynajecie dwupokojowego mieszkania kosztuje tutaj najmniej 70tys koron mies tj jakies 2800zl

nie wiem jeszcze.... nie mysle tak daleko, a czym Ty sie zajmujesz Imina?

no to jeszcze musisz miec mieszkanie w polsce, jakos je oplacic. 2800 to nie jest mało ale tez żadna kolosalna kwota. obróć mieszkaniami w polsce - teraz to dobra inwestycja.

a ja sobie byłam biurwą, ostatnio kadry i organizacja, teraz wychowawczy i chcę zmienić zawód przynajmniej o 80%. tylko, że nie mam udokumentowanego doświadczenia w innym zawodzie. no pożyjemy zobaczymy.

To prawda. Znasz moze jakas dobra stronke na ten temat? Lokale-zakup, wynajem itp?

szczerze mówiąc to nie znam. ceny lecą w górę jak szalone, zwłaszcza w dużych miastach, teraz to pewnie dobrze by było zainwestować w działeczkę, zbudować domek do 150 m2 i sprzedać za jakiś roczek może. bo zaraz ceny domów i działek pójdą w górę. podobno często ludzie się pytają o takie. moi rodzice chcą sprzedać dom w łodzi ale jest duży - ponad 300m2 i z tego co mówią to ludzie się pytają własnie o takie do 150m.

może najlepiej jakbyś doradcę wzieła. bo w biurach będa zachwalac swój towar, na stronach internetowych jest dużo ogłoszeń, co do porad inwestycyjnych to musisz zarzucić googla:)

i słusznie, pośpiech jest potrzebny tylko przy łapaniu pcheł. masz jakies zdjęcia z widoczkami?

Witaj Runa... zawsze chciałam jechać do Islandii i też tam pracować ale przeraża mnie tamtejsza drożyzna, podobno zwykłe żarcie jest tam o 100% droższe od polskiego ... możesz napisać jak się szykowałaś do wyjazdu i ile trzeba mieć pieniędzy na początek, jaki język trzeba znać... z góry dziękuję.. mam nadzieje że nie czujesz się samotna i masz do kogo się odezwać;)

witaj w szary niedzielny poranek. chętnie obejrzę, mój mail: petra_75@tlen.pl

Gość wowww
alez bym chciala wybrac sie do Islandii. Moze nie do pracy ale pozwiedzac...