Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wojownik

wiatry

Polecane posty

Gość wojownik

Witam! Mam poważny problem i dlatego prosze wyłącznie o poważne odpowiedzi, bez szyderstw i ironi.Bardzo często zdazra się, że mam wzdęcia, co wiąze sie z "puszczaniem wiatrów" :-(. Proszę o pomoc. Jak z tym walczyć. Z góry dziekuje za poważne odpowiedzi.

Gość param param
tylko odpowiednia dieta Ci pomoze tabletki typu gastostop czy espunisan nie pomoga Ci. Uwzgeldnij zwłaszcza ciemny chlep unikaj fast foodow oraz smaznoych rzeczy to wazne i duzo wody mineralnej a tak swoja droga juz tu gdzies był taki topic poszukaj.

Gość param param
sorki mialo byc chleb:D

Gość co to jest chlep
?:O:O:O

Gość młyn
no poczekamy moze ktoś odpowie:Pbo też bym chciaŁa wiedziec:Pa ile masz lat??

Gość param param
no to dziwne bo ja mam wzdecia wlasnie po chlebie białym a po czarnym moje jelita chodza jak ta lala chyba nie radziłi sie komus zle? tym bardziej ze biore to z własnego doswiadczenia.

Gość misialova
ratunku mam powazny problem.czasem jak za duzo zjem chleba to puszczam baki na mokro jak to sie mowi z kleksem.czasem jak sie kocham z moim chlopakiem to mi sie taki kleks zdarza i jest to bardzo zenujace co mam robic pomozcie.....................:):):)ale macie problemy.

Gość pierwsze slysze
zeby po ciemnym chlebie miec wzdecie a po bialym nie.Moze miec ktos wzdecia po pieczywie ogolnie,bo to gluten, na ktory ludzie czesto maja uczulenie.Jednak nikt mi nie wmowi,ze ciemne pieczywo sie ciezej trawi od bialego.Moje jelita tez ciezej pracujaa jak jem produkty z bialej maki. Zauwazylam ,ze mam problemy ze wzdciami po spozyciu makaronow, bulionow, slodyczy. Dlatego zmienilam diete: wazrywka, delikatne miesko, duzo sokow.

Gość myszka5
Choruję na jelita już kilkanaście lat i wiem że jst to bardzo przykra choroba.Musisz sam zaobserwować po jakich pokarmach masz najwięcej gazów i starać się je eliminować z pożywienia.Najbardziej gazotwórcze są wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe,kapusty,cebula i wystrzegaj się owoców cytrusowych a w szczególności soku pomarańczowego.Po każdym posiłku staraj się wypić mocny napar z rumianku.Życzę zdrowia