Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam chyba problem

Co robic gdy mieszkas z osoba chorą na grzybicę? A gdy ona nie chce sie leczyc?

Polecane posty

Gość mam chyba problem

Mam problem bo mieszkam pod jednym dachem z osoba u ktorej podejrzewam ta chorobe. Nie jestem pewna czy to jest grzybica, ooba ta jest w takim wieku ze czasem mysle, iz byc jej paznokcie po prostu zrobily sie takie dziwne z biegiem lat. Probowalam z nia o tym porozmawiac, ale ona nie chce pojsc do dermatologa i twierdzi ze wszytko jest w porzadku. Boje sie ze moge sie zarazic, ale nawet nie jestem pewna czy mam czym i nie wiem jak wplynac na tego domownika zeby poszedl sie zbadac. Pomozcie mi wymyslic cos, zeby na nia wplynac! W ogole, czy z wiekiem paznokcie moga sie zrobic troche zoltawe czy to musi byc grzybica? Moze to jest normalny objaw u osob ktore sie starzeja ze nie maja takich idealnie gladkich i pieknych plytek, jak z reklamy lakieru do paznokci?? oprcz tego mam do was kilka innych pytan np: 1.Jak zachowywac srodki ostroznosci, aby sie od niej tym nie zarazic? 2.Czego nie mozna robic? 3.Czy mozna korzystac razem z butow, przynajmniej z takich w ktorych choras osoba chodzi tylko w skarpetkach? 4.Czy gdy zarazony sie wykapie to trzeba po nim dokladnie zdezynfekowac czyms wanne zanim ty pojdziesz po nim sie umyc? 5.Czy mozna chodzic na bosaka po podlodze po ktorej chodzila taka osoba? Mozna spac z nia razem w lozku? Co mozna a co nie?

Gość a po co nosic wspolne buty
pod prysznic wkladaj klapki. Wanna ma byc sucha, bo grzyby przenosza sie w wodzie W sumie nie kazdy jest podatny na grzybice, wiec moze nic nie bedzie

Gość a po co nosic wspolne buty
domyslam sie,ze to twoj facet, Naprawde powinnas z nim szczerze porozmawiac i ew zagrozic separacja od łoża. Niech sobie zrobi badania, znie zaszkodzi mu.