Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaua

Tradzik.... -dekolt i plecy...

Polecane posty

Gość maaua

jest tu juz duzo topikow o tradziku.. ale nie znalazlam jeszcze tego.. tradzik z twarza po lekach i wszystkich kremach jest ok bez porownania z tym co bylo kiedys.. ale plecy zaniedbalam jest gorzej niz zle pelno czerwonych ,punkcikow', nowych wulkanow, wagrow... i w dodatku dekolt tez... nie wiem juz co robic. macie jakis sposob na tradzik wlasnie w tych miejscach? jakis skuteczny krem, cos domowego? nie bede przeciez packac sie tam korektorem.... ehhh... ;///

Gość o mój Boże
wągry na plecach?? :(:(:( Współczuję

a dermatolog nie dał Ci nic na plecy? przejdź się jeszcze raz.

Gość maaua
no tak niby dostaje leki na plecy... ale to glownie srodki robione na zamowienie na bazie spirytusu ktore sie sa zbyut skuteczne....

Gość uppppppppppppp

Gość Nie zalamuj sie
Hejka.Wiesz ja Cie pocieszac nie bede.To nic nie da.Pocieszaja nas ludzie,ktorzy tak naprawde gowno wiedza na temat tradziku.Tu trzeba konkretnych fachowych rad.Ja tez mam taki straszny tradzik.Obejmuje rowniez plecy i dekolt.Jest lato ale ani nie marze o tym by wyjsc w bluzeczce z dekoltem lub na ramiaczkach.Nie wiem co mogloby Tobie pomoc,bo mi nic nie pomaga.Mialam AKNEROXID L. Ponoc bardzo dobrze sie sprawdza przy tego typu problemach.Ja niestety mialam na niego straszne uczulenie.Nawet ba szyji tworzyly mi sie straszne czerwone plamy,ktore wygladaly jakby mnie wampir zaatakowal :D Bo nawet jak leciutko sie podrapalam to pod skora od razu tworzyla sie zbita krew bleeee :(

Gość agniecha plum
też mam ten problem od kilku lat,najgorzej jest latem gdy wszyscy chodzą w wydekoltowanych bluzkach i kieckach a ja muszę chodzić szczelnie ubrana po samą szyję.Też stosowałam różne maści,mazidła i...nic.Od czterech mcy przestałam myć plecy i dekolt mydłem,a zastąpiłam je pilingiem do ciała Palmoliwe,takim w tubce zielonej,a teras stosuję piling morelowy St.Ives i widzę znaczną poprawę.Skóra jest bardziej oczyszczona,a przez to mniej robi się różnych takich wulkanów.Dodatkowo stosuję kremy Garniera na dzień i na noc(takie w tubkach)na dekolt.No i przedewszystkim przestałam drapać te moje nieszczęsne plecy,bo to tylko roznosiło infekcję.Jest coraz lepiej,ale nie wiem jak pozbyć się takich brzydkich przebarwień pozapalnych,bo to teraz mój największy problem.Może ktoś mi coś doradzi?

Gość daga77
na taki trądzik najlepszy jest peeling co drugi dzień - zwykły żel do mycia z cukrem trzcinowym. Niektórzy polecają żel do mycia z solą, ale mnie za bardzo podraznia, cukier lepszy

Wczoraj na Tvn Style rozmawali o takim leku- nie pamiętam nazwy- zaczynał się ISOcośtam... podobno ma skutki uboczne, obciąża wątrobę ale trądzik znika raz na całe życie. Wiecie coś o tym?

Poza tym też mam ten problem, chociaż od kiedy przestałam drapać to jest dużo lepiej, używam kilka razy w tyg zwykłego peelingu z avonu i też pomaga, najgorsze są blizny i przebarwienia, na to już nie mam pomysłu...

Gość mhmhmhmh
a skad ten cukier trzcinowy? mozna to gdzies kupic? ;(

Ten lek to Izotek, czyli retinoidy. A jesli chodzi o plecy i dekolt, to co uzywałaś na buzie? Nie pomogło Ci na reszte skóry? Możesz w tych miejscach użyć mocniejszych środków typu Atrederm, Isotrexin, a także kwasów (Retin A, Glyco A, Acne Derm itd.). Najlepiej zgłoś się jeszcze raz do dermatologa i powiedz, że maści robione Ci nie pomagają.

Gość daga777
cukier trzcinowy kupisz w prawie każdym spozywczym, stoi albo na dziale ze zdrowa żywnością, albo koło cukru - ja mam demrara - czy jakoś tak

Gość maaua
daga77 uzywasz do cukru takiego zwyklego zelu do mycia, np pod prysznic? czy cos specjalnego? zaliczylam juz mnostwo wizyt u dermatologa. nic nie dziala ;/\antybiotyki, masci.. od paru lat.. dzieki za wszystkie rady ;*

myj mydlem siarkowym a potem przecieraj moczem buzie dekold i plecy mam jak noworodek

ja próbowałam z sikami ale słabe efekty... może za szybko się zniechęciłam, bo jednak zapaszek nie za fajny ;) mydło siarkowe tak samo mi nie pomogło. maaua może problem tkwi w srodku, złe odżywianie?

Tez walczę z trądzikiem na plecach i dekolcie. Jak na razie najlepsze efekty dawały kuracje antybiotykowe (dermatolog) i...kuracje tabletkami antykoncepcyjnymi (ginekolog). Powodzenia!

hej rowniez walczer z tradziekiem lecz jest coraz lepiej od okolo1,5 roku chodze do wspanialego dermastologa, dzieki ktoreu moja twarz juz ladnie wyglada . Bez antybiotykow nie da sie nic zrobic przy ostrych zmianach zaplanych. pamietajcie ze same kremy czy mascie i kremy nie pomagaja

Gość maaua
ale antybiotyki tez nie sa do konca dobre eh...

Wiecie co mi ktos napisal-ze ponoc pomaga nalozenie balsamu na plecy od razu po kapieli.Wierzyc sie nie chce no ale sprobowac mozna przeciez.Ze niby kolezanka gosciowy miala tragiczne plecy i tak zaczela robic-poprzednio tez uzywala masci i gowien od dermatologow i nic.... No i ze trzeba to zrobic od razu po kapieli nim skora wyprodukuje sebum.Musimy ja wyprzedzic z tym nawilzaniem nim sama to zrobi.Ja to wyprobuje.A nie myslcie,ze mam pare krostek.Moje plecy to makabra.Ale co mi pozostalo.... Bynajmniej kasy nie wydam bo balsam mam

Gość MARTUCHA1988
no moje drogie ja mam taki sam problem ale znalazłam skuteczny środek najlepszy jest olejek lawendowy mozna go kupić w aptece kosztuje cos około 8 złotych . Trzeba nasączyc wacik kosmetyczny wodą mineralną i na nigo pare kropli tego olejku potem przemyć plecy można również twarz , ramiona i dekold!!należy również pamiętać o oczyszczaniu pleców polecam do tego dermoclar płyn do mycia ciała mozna go kupic w aptece za około 25 złotych jest bardzo wydajny:) ja nadal stosuje tę kuracje i widze ogrona poprawe:)pozdrawiam i zycze powodzenia:P

Gość ja mam rewelację
maść HASCERAL, kiedys mialam ten problem i tu na kafeterii ktos polecal.Kosztuje max. 10zł i jakos krotko go uzywalam i az trudno uwierzyc ,ze kiedys mialam ten problem;) teraz te pryszcze nawet nie powracaja,nie potrzebuje go uzywac,tylko czasami tak profilaktycznie go uzyje,bo po uzyciu dekolt az lśni i ładniej wyglada tak apetycznie np przed dyskoteką (tzn wieczor przed ,bo tak moze byc za tłustawy :)

Gość Maarysia197
Hej . Mam taki sam problem . . Sa wakacje jak każda dziewczyna chce zaałozyc bluzke bez pleców z dekoldem albo po prostu na ramiączkach . Na leki wydałam okolo 350 zł . . iii nic nie pomaga . Mam już dość walki z tym czyms . . Najlepiej gdybym chodzila w golfie bo nawet szyje mi zaatakowało . . u mnie w szkole na 400 osob tylko ja mam taki problem . . . ;(( Czy ktoś jest w stanie nam pomoc ?

Gość MYDłO SIARKOWE
witam. ja takze mam problemy z pryszczami na plecach. to nasila sie glownie latem. stosuje 2 razy w tyg pellingi + mydlo siarkowe codziennir]e i to skutkuje!!! dziewczyny MYDlO SIARKOWE JEST NAJLEPSZE!!!!!!!!!!!!!! niedrogie a skuteczne. pozdr

Gość luka alimran
czy ten temat jest martwy , kurde nie wiem ktory topic z tradzikeim wybrac bo jest 442 !! szkoda ze to nie jest jakos lepiej podzielone

Gość fkjjjjj
zainteresujcie sie lekiem izotek. Jest na zaawansowany tradzik i ma duuuze skutki uboczne ale duza skutecznosc i praktyczny brak nawrotow.

Gość medisdermis
Na trądzik na plecach najlepszy jest kwas migdałowy - ja uzywam 40% z chantarelle, mocny ale b. skuteczny. Trzeba trzymać około 10min max, zależnie od skóry. Nie radze robic samemu, lepiej isc do kosmetyczki. http://www.beinspired.pl/kwas-migdalowy-aha/

Gość kwiaatuszek<3.
Hej Dziewczyny! :) W tym roku będę miała 14 lat. Chyba od roku lub dwóch lat mam problem z trądzikiem na twarzy. Na plecach i dekolcie to są raczej potówki, ponieważ rok lub dwa lata temu trenowałam kosza i po treningach się nie myłam.. Głupio mi to mówić, ale rzadko się kąpałam. Rok temu kilka dni przed wakacjami poszłam z mamą do Ginekologa i przepisał mi na plecy i dekolt mydło siarkowe takie żółte, ale nie pamiętam nazwy. Na twarz jakiś tonik-bardzo dobry IWOSTIN PURRITIN coś takiego, jest naprawdę rewelacyjny, ale oczywiście na cuda trzeba czekać. Mam o wiele mniej na twarzy trądziku niż jakiś czas temu. I bardzo tłuszczy mi się skóra. A co do pleców to po myciu tym mydłem są bardzo dobre efekty! tylko, że na dodatek nie wiem czy to są wągry czy coś bo podobne to do wągrów jest. Dekolt tak samo jak plecy tylko że trochę gorzej schodzi, ale siostra i mama mi wyciskają na twarzy i plecach-też pomaga. Perfumy- dobry sposób na wysuszanie właśnie takich rzeczy. Mi też pomaga. Wciąż czekam na dobre skutki. Mam nadzieję, że do lata mi wszystko z pleców i dekoltu zniknie. Pozdrawiam serdecznie :)

Gość musztarda78
Moim zdaniem tutaj najwłasciwszym sposobem na walkę z trądzikiem jest zabieg laserem Fraxel .W przeciwieństwie do tradycyjnej dermambrazji laserowej, w wyniku której usuwana jest od razu cała wierzchnia warstwa skóry, zabiegi wykonywane laserem Fraxel re:store aplikowane są na skórę wybiórczo, tworząc wzór równomiernie rozmieszczonych stref mikrotermalnych. W strefy te kierowane jest światło lasera, które głęboko i precyzyjnie penetruje zarówno komórki tkanki podskórnej jak i skóry właściwej.Dlatego efekty sa niemal od razu i na pewno nie męczymy sie z ta okropna przypadłościa.Taki zabieg mozan wykonac np.w gabinecie Elite.

Gość Słoneczko:*
Najlepsze na trądzik na plecach i ogólnie na trądzik jest Mydło Siarkowe Antybakteryjne BARWA:) Jest ono przebadane dermatologicznie i działa rewelacyjnie! ;P Od zawsze miałam trądzik na plecach, próbowałam wielu sposobów ale żaden z nich nie działał odpowiednio. To mydło zdziałało cuda! Po 2-3 dniach mycia się nim pryszcze znikły! Przeżyłam szok boo nie myślałam że to potrafi tak szybko pomóc! :)) Także polecam gorącoo! Na prawde dobry produkt! Najlepszy!!! Koszt. ok 5 zł