Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kammmmmaa

do jutra musze sie zdecydowac

Polecane posty

Gość kammmmmaa
a wal sie z tym fluidem >> sorry ale o co ci biega skoro niemasz ochoty mi pomóc to sie niewypowiadaj pytam ludzi którzy maja ochote i chca pomóc ja zawszejesli wchodze na kafe i wiem cos ta dany temat staram sie pomóc jak najbardziej umiem a podkładu to chyba prawie kazdy uzywa...

ja dystrybutorka :D ... ja nawet nie lapie sie na takie zachwalanie ... tylko ze moja kosmetyczka mi go doradzila, a co jak co jej ufam

Gość a mnie inetresuje ten wygladza
optycznie, do jakiej cery?

Gość kammmmmaa

Gość zarrka
ten optycznie wygładzający ja akurat mam do cery mieszanej ale są też inne w każdym razie jest extra zresztą firma mówi sama za siebie w buteleczce z dozownikiem bardo wydajny a buźka jak pupka niemowlęcia

Gość BubiGirl
polecam max factor lasting performance ok 56 zl ale ten wydatek sie oplaca....kryje super i dlugo sie trzyma....trzeba dobrze dobrac kolor bo po ciemnym robi ci sie na podbrodkumaska...ale wiekszosc tak ma

Gość max factor wysusza
skórę, ma okropne, sztuczne ciemne kolory i robi maskę na twarzy

Gość BubiGirl
jesli nalozysz krem pod podklad to nie wysusza..oczywiscie kazdy ma swoj ukochany podklad....i nie spieram sie z toba...ja uzywam go od 5 lat....zmienialam podklady jak skarpetki ale zawsze wracalam do niego....ostatnio probowalam nawet age renew mimo ze mam 25 lat i tez mi nie podpasowal....

Gość BubiGirl
cala sztuka jest w tym zeby dobrac kolor....z kazdym podkladem tak jest...a wy dziewczyny jakiemu podkladowi najbardziej ufacie?

Gość max factor wysusza
ja zawsez nakłądam krem i to bardzo nawilżający, zazwyczaj Xerial SVR, ale i tak ten podkład jest okropny jak dla mnie... Wygląda nienaturalnie, dla mnie każdy kolor jest zdecydowanie za ciemny i w dodatku jeszcze wysusza skórę. Nie używam go, tylko kiedyś u koleżanki wypróbowałam, bo zimą wracałam do domu po imprezie. niby kolor najjaśniejszy, a jak wróciłam do domu i spojrzałam do lustra, to się przeraziłam:)

Gość max factor wysusza
A, ja najbardziej lubię Teint Idole Ultra Lancome, albo Liquid finish Kanebo i Stay True Clinique.

Gość BubiGirl
wszystko ladnie pieknie ale ceny odstraszaja...

Gość jak ktoś nie umie dobrać kolor
u to od każdego pudru będzie widac maske. Używam (m. in.) mf od dawna.mam jasną cerę-nie mam maski.są jasne odcienie. poza tym podklad trzeba umiec położyć i wiedzieć że z brwi,skroni sę go zciera a na podbródku modeluje. mf mi nie wysusza skóry-mam suchą i wrażliwą i ten jest dla mnie odpowiedni.

Gość BubiGirl
dokladnie mysle ze max factor gama kolorow moze sie poszczycic...100 jest bardzo porcelanowy idealny dla pan o bardzo jasnej karnacji. ja uzywam w zime 101 a na lato 102 i naprawde nigdy nie mialam problemow. oczywiscie jesli nalozy sie pol opakowania to nawet porcelanowy bedzie wygladal jak ciemny

Gość bez przesady.... chyba nie wie
cie co to jast bogata gama kolorów i co to jest jasna cera:O mF nie ma jasnych odcieni, dla mnie nawet 100 jest za ciemny i do tego ma zimny odcień:o A c o z kims, kto jest np. rudy i mam bardzo jasną, ale w ciepłym odcieniu skórę????:O Ja nie znalazłam dla sibei żadnego podkładu ani z Bourjois, nai z MF ani z Loreala, i musze tez kupowac tylko firm selektywnych. Ale tam jest do wyboru 15-20 odcieni, czasami nawet więcej i można coś wybrać idelanie dopasowanego. Spokojnie mogę się pomalowac tylko na policzkach, nosie, zawsze tak robię, że nie maluję podkłądem czoła i brody, rtylko przypruszam pudrem transparentnym i nie widac najmniejszej różnicy, większość ludzi w ogóle nie wie, że mam na sobie makijaż. A skóra wygląda idealnie, nie ma przebarwień, nie wiedac porów. I moim zdaniem o to chodzi. Żeby podkłądu nie było widać a żeby ktoś dobrze wyglądaŁ:)

Gość lirene city mat jest teraz
w promocji w rossmanie, kosztuje 13 zł, polecam, to bardzo fajny, lekki podkład, niedrogi, więc warto wypróbować.

Gość ja kupiłam lirene i nie dość
ża nie ma jasnych kolorów, to jeszcze ma konsystencję dziwną:O Jest tak naładowany sylikonem, że niby jak na polski podkład dobrze się rozsmarowuje, ale właśnie robią się smugi, widac go z bliska, nie sa to smugi z koloru, czy coś, bo umiem nakłądac podkład, ale tak jaby struktura tego podkładu jest nieciekawa. Poza tym ja mam cerę normalną a po kilku godzinach się świecę:O A nawet jak się nie pomaluję, to jestem zupełnie matowa... Nie podaba mi się ten podkład.

Gość city matt
jest bardzo dobry, jeden z najlepszych jakie uzywałam, a uzywałam wielu podkladów drogich i tanich. polecam

Gość kammmmmaa
noi kupilam mf lasing performance niewiem czy dobry bo nieuzywałam jescze przed chwila wrociłam... i ja nieiwem co wy do tch odcieni macie ja jestem blondynka i mam odcien 105 próbowałam jescze 102 wydawal mi sie akurat ale ta babka z rossmana powiedziala ze ten 105 bedzie dla mnie lepszy ;)

Gość no to widocznie masz ciemną
karnację, bo dla mnie wszystkie sa o wieeeeele za cimne,. A 100 w ogóle nie mozna dostac w Polsce. Ale dostałam kiedyś w prezencie od taty, przywiózł mi z USA- i tak był za ciemny. Każdy ma inny kolor skóry, ja widocznie jestem za blada, bo dla mnie te kolory są sztuczne i ciemne.

Gość dla mnie lirene są za ciemne
mam najaśniejszy odcień, beżowy i jednak odznacza się na twarzy a nie jestem jakoś szczególnie blada. Producenci powinni wziąć pod uwagę to, ze nie wszystkie dziewczyny chodzą na solarium.

Gość kammmmmaa
dla mnie lirene naturalny byl ok a karnacje mam normalna w maier jasna...tylko ze opaliłam sie w lecie a mam taka cere ze opalenizna mi niezchodzi i tk mi zostalo ;)