Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bika 001 prawdziwa

bardzo stresuje się nowa pracą

Polecane posty

Jutro drugi tydzień idę do nowej pracy. Mam sporego stresa z tego względu. Wiem, że się za bardzo przejmuje, że nawet jak się nie sprawdzę w tej pracy, to świat się nie zawali, no ale to tylko takie gadanie, a stres i tak jest. Praca jest konkretna i dobrze płatna. Akurat mój chłopak jest bardzo daleko ode mnie i nie mogę się z nim podzielić swoimi uwagami, na szczęście za 2 tygodnie wraca. Cały poprzedni tydzień miałam rano biegunkę na tle nerwowym i mało jadłam. Pewnie jak się tam zadomowię, to będzie lepiej, bo jak nie, to będę musiała rzucić, to pracę, bo się nerwowo wykończę. Co mi radzicie na stres?

aha zapomniałam dodać, że atmosfera w pracy jest ok, jest miło, także nie wiem dlaczego aż tak się stresuje, nikt też nie wymaga ode mnie od razu cudów.

Gość agagaga
A jaka to praca?? Jak wszystko jest ok to po co te nerwy??? Zawsze rano przed wejsciem do pracy weź głeboki oddech i pomyśl ze przecież jest ok :) wiec po co się stresować!!

Gość 55555
Ja miałam to samo :( w pierwszym miesiącu w nowej pracy schudłam ....8 kg.Będzie lepiej :) powodzenia.

praca dziennikarska, pisanie coidziennych newsów, a więc trzeba mieć refleks. to jest nowy projekt, więc jescze jest w fazie prób, chciałabym sobie dać z tym radę, bo ostatnia moja rpaca, to nie wypał. tak wiem atmosfera ok, to po co nerwy, tez sobie tak tłumacze, ale i tak stres jest.

Gość pączuszekkwiatuszek
bika a czemu się stresujesz?

głównie chyba dlatego się stresuje, że to jest praca w sumie ciekawa, dobrze płatna i dlatego chciałabym tam zostać na dłużej, a obawiam się, że moge sobie nie poradzić. w tej pracy trzeba umieć dotrzeć do ludzi, nawiązać pozytywne kontakty,

Gość agagaga
powodzenia i głowa do góry :P Pamietaj odważni mają lepiej :P

Gość pączuszekkwiatuszek
co to znaczy dobrze płatna? mozesz zdradzić?

Gość pączuszekkwiatuszek
hmmm..no to faktycznie całkiem dobrze...wiesz co?chyba każdy by się trochę stresował :D

Gość agagaga
a ja siedzę na bezrobociu za 300 zl z hakiem !! porażka :o które nota bene kończy mi się w marcu!! (jak na razie bez perspektywy)

tak, tylko trochę to jest normalne jak się stresuje, ale ja się za mocno stresuje, w ubiegłym tygodniu aż sie wieczorem dwa razy popłakałam z tym emocji. praca jest też taka, że nie mozna sobie pozwolić na wolniejszy dzień, trzeba pracowac ostro dzień w dzień.

Gość agagaga
lepsze to niż siedzenie w domu!! Powodzenia raz jeszcze życze :D

Gość pączuszekkwiatuszek
ja też szukam ;(

Gość agagaga
ja stresuje sie maksymalnie 2 dni :) potem juz jest ok :) wiesz jak na razie studiuje zaocznie a do wyzszego barkuje mi kilku miesiecy!! I podejrzewam, ze to jest ten problem :)

Gość agagaga
ja studiuję politologię wiec głownie po urzędach (ale wiadomo znajomości ehhhh ) po firmach ale głownie pracy biurowej szukam !

Gość agagaga
zresztą po politologii nic nie ma :(

Gość agagaga
co z tego ze mam 1,5 roczne doświadczenia jak nie mam skończonych studiów !! Błedne koło ;(

Gość pączuszekkwiatuszek
szukam każdej, w której wykorzystam swoje umiejętności i doświadczenie, z tym, ze uderzając do firm trzeba za kazdym razem troszkę modyfikować "wstępniaka" pod specyfikę firmy

będę się starać, masz rację muszę być otwarta, nawet jak będę robić błędy, to muszę iśc do przodu. a Tobie też na pewno się uda znalezć pracę, mi z rok zeszło nim znalazłam przyzwoitą